| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τρίτη, 00:01 - 06/02/2024

 

 

Αυτή την εβδομάδα δημοσιεύτηκαν δυο εκθέσεις με πολύ δυσάρεστες παρατηρήσεις για την Ελλάδα.

Πρώτη αυτή της Διεθνούς Διαφάνειας, που μας έβαλε βαθμό κάτω από τη βάση (49/100), τον χειρότερο σε βάθος δεκαετίας, στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς, συμπεριλαμβάνοντάς μας στις χειρότερες της Ευρώπης με αναφορές στο σκάνδαλο των υποκλοπών, στις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών, στις δικαστικές διώξεις δημοσιογράφων και μελών ανεξάρτητων αρχών.

 

 

Επιδείνωση της ελευθερίας του Τύπου εντοπίζει και η κοινοτική Media Freedom Rapid Response, καταδικάζοντας (για πολλοστή φορά) τις παρακολουθήσεις και το μπαράζ αγωγών που αντιμετωπίζουν όσοι τις ερευνούν.

Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απέρριψε την κριτική για τις αγωγές SLAPP, διερωτώμενος: «Δηλαδή, αυτοί οι οποίοι το λένε αυτό, τι λένε; Οτι μπορεί κάποιος να γράφει και να λέει ό,τι θέλει;».

Οπως σίγουρα θα γνωρίζει, βέβαια, η ΕΕ προωθεί ρύθμιση για την προστασία των δημοσιογράφων από τις «στρατηγικές αγωγές» που έχουν σκοπό να τους αποθαρρύνουν και να τους εξοντώσουν ηθικά και οικονομικά.

Ηταν πρόταση της Κομισιόν.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για τις δυο παραπάνω εκθέσεις, εκεί μας παρέπεμψε. Στην Κομισιόν.

«Αυτή τη στιγμή, κάποιοι προσπαθούν να πλήξουν τη χώρα μας», εκτίμησε, αποφαινόμενος ότι η αλήθεια λέγεται στην έκθεση «που συντάσσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι έχει προφανώς έναν χαρακτήρα αξιολόγησης των πεπραγμένων κάθε κράτους».

Ας δούμε, άρα, τι έλεγε αυτή η έκθεση.

«Οι απειλές και οι επιθέσεις κατά δημοσιογράφων παραμένουν πρόβλημα» και «συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν καταχρηστικές μηνύσεις».

«Αναφέρθηκε επίσης ότι αρκετοί δημοσιογράφοι έχουν γίνει στόχος του spyware Predator», συνεχίζει παρακάτω, «η παρακολούθηση δημοσιογράφων επισημάνθηκε ως θέμα ανησυχίας και από το Media Freedom Rapid Response, ως μείζονα παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, της προστασίας της δημοσιογραφικής πηγής και της ελευθερίας του Τύπου».

Και καταλήγει η έκθεση στην οποία μας παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παραπέμποντάς μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου «αναφέρθηκε το εχθρικό περιβάλλον στο οποίο εργάζονται οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και προέτρεψε τις αρχές να διασφαλίσουν ότι, όπως και οι δημοσιογράφοι, θα μπορούν να εργάζονται με ασφάλεια και ελεύθερα, αναγνωρίζοντας δημόσια τον σημαντικό ρόλο τους σε μια δημοκρατική κοινωνία».

Αυτά τα έλεγε η έκθεση της Κομισιόν.

Αυτή που, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, λέει την αλήθεια.

Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum