| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δευτέρα, 00:01 - 02/10/2023

 

 

Είναι γνωστό ότι στη χώρα μας η συνωμοσιολογία καλά κρατεί. Ηταν μάλλον αναμενόμενο να οργιάσει στην περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη. Πολλά μπορεί να πει κανείς με αφορμή την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Να αναλύσει το φαινόμενο της «μεταπολιτικής», τη διελκυστίνδα ανάμεσα στην ουσία και στην επικοινωνία, τον διχασμό που παρατηρείται στο δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας και την αλλοίωση της ταυτότητάς του για τους μεν ή τη νέα δυνατότητα διείσδυσης σε όμορους χώρους για τους δε, την προθυμία σημαντικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, την οποία συχνά περιγράφουμε ως συντηρητική, να επιλέξει έναν γκέι ως διεκδικητή της πρωθυπουργίας, και πολλά άλλα.

 

 

Οπως, επίσης, σοβαρή συζήτηση μπορεί και πρέπει να γίνει για το εάν τα μέσα ενημέρωσης εξέτασαν σε βάθος την ουσία της πορείας και της προσωπικότητάς του και δεν περιορίστηκαν σε μια επιφανειακή προσέγγιση του 35χρονου νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κοινή γνώμη δικαιούται να έχει μια πλήρη και –όσο γίνεται– αντικειμενική εικόνα του ανθρώπου που είναι εν δυνάμει πρωθυπουργός της χώρας. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται να υπερισχύει είναι μια προσέγγιση που συνδυάζει τη συνωμοσιολογία με την κηπουρική, και μάλιστα με τρόπο αξιοπερίεργο.

Ανθρωποι που απορρίπτουν τον κ. Κασσελάκη καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι «φυτευτός» από τους Αμερικανούς. Οι ίδιοι, για να στηρίξουν τη θεωρία τους, χρησιμοποιούν δύο αντικρουόμενα επιχειρήματα δημιουργώντας εύλογες απορίες για το πώς καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Οι μισοί, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι οι Αμερικανοί «φύτεψαν» τον κ. Κασσελάκη με απώτερο στρατηγικό στόχο να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευση, έτσι ώστε –σύμφωνα με το αφήγημα– να μπορέσει ανεμπόδιστα ο «δικός τους» Κυριάκος Μητσοτάκης να συνεχίσει τις πολιτικές διευκόλυνσης των Αμερικανών στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και «κλεισίματος» των ελληνοτουρκικών. Με λίγα λόγια, ο Κασσελάκης ήρθε να διαιρέσει την ελληνική Αριστερά και να στηρίξει τη Δεξιά.

Με τον Κασσελάκη οι Αμερικανοί θέλουν να πλήξουν την Αριστερά και να στηρίξουν τη Δεξιά, αλλά ταυτόχρονα και το αντίστροφο…

Ελα όμως που υπάρχουν και οι άλλοι μισοί που θεωρούν ότι προφανώς είναι «φυτευτός» –αυτό, είπαμε, είναι το μόνο σίγουρο–, αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Για να μπορούν –οι Αμερικανοί πάντα– να αντικαταστήσουν εύκολα τον Μητσοτάκη από έναν πάλι «δικό τους» που θα τους κάνει τα χατίρια. Εχουν, δηλαδή, έτοιμο τον άνθρωπο που θα κερδίσει τον σημερινό πρωθυπουργό ώστε και αυτός ανενόχλητος να υπηρετήσει τα αμερικανικά συμφέροντα. Σε αυτή την εκδοχή του «φυτέματος» οι Αμερικανοί θέλουν να πλήξουν την ελληνική Δεξιά και να βοηθήσουν την Αριστερά.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στις ίδιες παρέες και στις ίδιες συζητήσεις το επιχείρημα του «φυτέματος» ακούγεται εξίσου έντονα από δύο εντελώς αντίθετες αφετηρίες.

Αν ακούσουμε τους συνωμοσιολόγους, το μόνο συμπέρασμα που αβίαστα προκύπτει είναι ότι ο κ. Κασσελάκης αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος «φυτού», καθώς διαθέτει απίστευτες ιδιότητες: δύναται να προκαλεί και ταυτόχρονα να θεραπεύει την ίδια ασθένεια.

Αθανάσιος Έλλις (Καθημερινή)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum