| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τετάρτη, 00:01 - 13/12/2023

 

 

Ποια μύγα τσίμπησε τον Ταγίπ Ερντογάν, τον «άγιο» αυτόν άνθρωπο; Που θεωρεί τους Έλληνες αδέλφια του, όπως δήλωσε μέσα σε πελάγη …ευτυχίας, την Πέμπτη στην Αθήνα!!!  Οι Ελληνοκύπριοι, φυσικά, είναι ασήμαντοι για τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας. Είναι μόνο ένα (μικρό) εμπόδιο στα σχέδια του για άλωση όλης της Κύπρου, μία εξέλιξη που θα αναδείξει την κατοχική χώρα ως την πρώτη και αδιαφιλονίκητη περιφερειακή υπερδύναμη στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. 

 

 

Γι’ αυτό άλλωστε επιμένει στο νέο παραμύθι των «δύο κρατών», άσχετα αν μπροστά στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, δεν είπε τις δύο αυτές λέξεις, αλλά μίλησε για τις «πραγματικότητες» στο νησί. Ξέχασε να πει ότι οι δήθεν «πραγματικότητες» στις οποίες αναφέρθηκε, επιβλήθηκαν με την ισχύ των δυνάμεων κατοχής της παραβατικής Τουρκίας, μίας χώρας 80 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων. 

Επισκέφθηκε, λοιπόν, την Αθήνα και έπαιξε το ρόλο του «αρνιού», διότι αυτό τον συμφέρει τούτη τη στιγμή. Θέλει να δείχνει στην Αμερική και ειδικά στο Κογκρέσο ότι οι σχέσεις του με την Ελλάδα δεν είναι πια εμπόδιο για την πώληση των αμερικανικών μαχητικών F-16. Θέλει να αποδείξει στους Ευρωπαίους ότι άλλαξε, και από λύκος έγινε ένας καλός σύμμαχος για να αρπάξει τα δισεκατομμύρια, που του προσφέρουν δυστυχώς απλόχερα οι διεφθαρμένες Βρυξέλλες. 

Ξεχνά κάτι, που αναγκάστηκε να του το θυμίσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας στην κατ’ ιδία συνάντησή τους. Ότι η Κύπρος είναι ανεξάρτητη χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Που σημαίνει ότι διαθέτει βέτο. Διότι δεν επιτρέπεται να συνεχίζει την επιθετικότητά του στο νησί και να περιμένει ότι, αυτή τη φορά, η Λευκωσία (και η Αθήνα) θα σιωπήσουν.  

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να κάνει τα κουμάντα του ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις της Αθήνας. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης πρέπει κάποια στιγμή να βγάλει το βέτο από την τσέπη του και να το καταθέσει στο τραπέζι. Διότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν σπονδυλική στήλη απέναντι στον Ερντογάν. 

Αναφέρω και την Αθήνα, διότι στην τετ-α-τετ συνάντηση, όπως πληροφορήθηκα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος: Πως δεν θα αφεθεί μόνη της η Κύπρος στην περίπτωση συνέχισης της τουρκικής προκλητικότητας και παραβατικότητας. Τα μασκαραλίκια στη νεκρή ζώνη, που αποτελεί έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να σταματήσουν. 

Ο Ερντογάν, σε αντίθεση με το Βερολίνο, στην Αθήνα παρουσιάστηκε ως ο πιο …γλυκός ξένος ηγέτης του κόσμου όλου. Απόρησα -και πολλοί άλλοι μαζί μου- πως άντεξε τόσες ώρες και δεν έδειξε τον γνωστό εαυτό του. Το ξέσπασμα του το άφησε στην Άγκυρα. Πριν αναχωρήσει για την Αθήνα. Ήταν τόσο θερμός απέναντι στους Έλληνες οικοδεσπότες, και τόσο …καλός, που ένας φίλος που γνωρίζει τα πέριξ του Μαξίμου, ισχυρίστηκε ότι πρέπει να ήταν … «χαπακωμένος»!!! Δεν εξηγείται διαφορετικά η συμπεριφορά του. 

Από ουσία η επίσκεψη του νεοσουλτάνου στην ελληνική πρωτεύουσα -όπου πήγε με κουστωδία δεκάδων συνεργατών του- ήταν καλή. Το να κερδίζεις ηρεμία στο Αιγαίο δεν είναι λίγο πράγμα. Ας είμαστε ειλικρινείς, κρατώντας τις ενστάσεις μας για το «casus belli», που η Τουρκία διατηρεί ως μόνιμη απειλή.  

Και μακάρι να συνεχιστεί αυτό το νέο καθεστώς της ηρεμίας για πάντα. Μακάρι να σταματήσει μια δια παντός η Τουρκία τις προκλήσεις στο Αιγαίο, να σταματήσει να απειλεί την ελληνική εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία. Να γίνει, δηλαδή, ο Ερντογάν ένας κανονικός άνθρωπος. Θα γίνει; Αμφιβάλλω… 

Διότι σήμερα, ούτε η Τουρκία, ούτε αυτός διαθέτουν την παραμικρή λογική. Η Ελλάδα δεν είναι η μικρή Κύπρος. Μπορεί να αντισταθεί, αλλά και να νικήσει. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πιο ισχυρές από τις δικές του στον αέρα και τη θάλασσα. Και όσο περνούν τα χρόνια, η κατάσταση θα είναι ακόμα καλύτερη για την Ελλάδα και ακόμα πιο δυσάρεστη για την Τουρκία, ιδιαίτερα εάν δεν αποκτήσει τα πολυπόθητα F-16. 

Πιστεύω ότι ο Ερντογάν έχει καταλάβει πως η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων δεν θα επιτευχθεί ποτέ, χωρίς τη λύση του Κυπριακού. Και όταν μιλούμε για λύση, δεν εννοούμε μία διευθέτηση που θα παραδώσει το νησί στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Δεν υπάρχει περίπτωση η πλειοψηφία των Ελλήνων στη Μητέρα Πατρίδα και στο νησί να αποδεχθούν κακό και δυσάρεστο συμβιβασμό. 

Θα συμφωνήσω με τον Πρόεδρο της Κύπρου ότι το καλό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξυπηρετεί και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό τον όρο ότι η Τουρκία δεν θα προκαλεί τον κ. Μητσοτάκη στο νησί. Διότι πιστεύω ακράδαντα ότι ο νεοσουλτάνος, στην Κύπρο θα “τεστάρει” τις αντοχές του Πρωθυπουργού, όχι στο Αιγαίο, αλλά στη Μεγαλόνησο. 

Στο ελληνικό πέλαγος δεν τον συμφέρει πια να δημιουργεί προβλήματα διότι προκαλείται «συναγερμός» στις διεφθαρμένες Βρυξέλλες και στην όχι τόσο φιλότουρκη πια, Ουάσιγκτον. Αλλά στην Κύπρο, που την θεωρεί τσιφλίκι του, θα συνεχίσει να υλοποιεί το αρχικό σχέδιο για πλήρη τουρκοποίηση και, τώρα, για απόλυτη ισλαμοποίηση του νησιού. 

Το εθνικό μέτωπο της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να παραμείνει ισχυρό για να υπάρξουν οφέλη και για τις δύο χώρες. Οι Ελίτ της Αθήνας και της Λευκωσίας πρέπει να έχουν δυσαρεστηθεί από τις εξελίξεις, ακριβώς επειδή στην εξίσωση παραμένει η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού και όχι η παράδοση της Κύπρου στην Τουρκία. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Συνάντησα μία φορά τον Γενικό Ελεγκτή της Κύπρου, στο γραφείο του και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Μου αρέσουν οι κρατικοί αξιωματούχοι που πολεμούν τη διαφθορά. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είναι ένας εξ αυτών, αν και νομίζω ότι πρέπει να είναι πιο σκληρός απέναντι στο διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα της Κύπρου. Είναι βρώμικο και επικίνδυνο αυτό το κύκλωμα, ιδιαίτερα όταν κινδυνεύει. Αλλά, πιστεύω ότι στο θέμα των παιδιών του Προέδρου της Δημοκρατίας, η στάση του Γενικού Ελεγκτή ήταν λάθος. Τα γυναικόπαιδα των πολιτικών πρέπει να προστατεύονται. Τι πρέπει να κάνει ο κ. Χριστοδουλίδης; Να παίρνει το προσωπικό του αυτοκίνητο και να τα πηγαίνει στο σχολείο; Η εμπειρία μου από την Αμερική για τα παιδιά των προέδρων αποδεικνύει τα παραπάνω. Η προσωπική φρουρά του εκάστοτε Προέδρου των ΗΠΑ, έχει την ευθύνη για την ασφάλεια της ευρύτερης προεδρικής οικογένειας. Διότι τι θα συμβεί εάν απαχθεί ένα από τα παιδιά ή τα εγγόνια του Τζο Μπάιντεν; Πολύ απλό… Οι απαγωγείς θα εκβιάζουν όλη τη χώρα. Ο κ. Μιχαηλίδης ας συνεχίσει τις έρευνες του για τον Πρόεδρο της Κύπρου. Αλλά ας αφήσει έξω από την όποια διαμάχη τα παιδιά του. Θα εκτιμηθεί από το σύνολο των πολιτών… Ας πέσει με τα μούτρα εναντίον της διαφθοράς και όλοι θα τον βοηθήσουμε… 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Το θέμα των λεωφορείων της Κύπρου το έχω μελετήσει ως θέμα που εμπίμπτει στη διαφθορά που σαρώνει το νησί. Δεν πρέπει μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά. Ο αρμόδιος υπουργός ας δείξει πυγμή και ας αγγίξει την πηγή του κακού. Ή κάτι άλλο τον φοβίζει; 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ… Οι Κύπριοι πολίτες δεν φορτώθηκαν δισεκατομμύρια για να σωθούν οι τραπεζίτες; Ο εκλεγμένος Πρόεδρος δεν έχει γνώμη για το μείζον αυτό θέμα; Πρέπει να έχει. Πρέπει να προσπαθήσει να σώσει τις περιουσίες των φτωχών ανθρώπων από τις κατασχέσεις. 

Δεν θα ρωτήσω ξανά για το πόρισμα που αφορά τα ρατσιστικά επεισόδια στη Λεμεσό και τη Χλώρακα. Όχι επειδη κουράστηκα. Αλλά το έπιασα το …υπονοούμενο: Ο υπόκοσμος έχει μεγαλύτερη ισχύ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  

Μιχάλης Ιγνατίου (philenews.com)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum