| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 00:01 - 28/09/2023

 

 

Στις αρχές του καλοκαιριού ελάχιστοι ήξεραν το όνομά του. Τώρα, σχεδόν οι πάντες τον γνωρίζουν και ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Νίκησε έχοντας απέναντί του το κατεστημένο του κόμματος και χωρίς να έχει ξεκάθαρες θέσεις, με τους πιο πικρόχολους μάλιστα να υποστηρίζουν πως δεν έχει καν θέσεις. Κατάφερε να φέρει την ατζέντα στα μέτρα του, όπως επίσης πέτυχε τα λάθη που έκανε να μην του στοιχίσουν καθόλου.

Το φαινόμενο Κασσελάκη είναι πολύπλευρο και για αυτό και αφήνει ανοικτό χώρο για κάθε είδους ερμηνεία. Το μόνο βέβαιο είναι πως η εκλογή του είναι ένα φαινόμενο της εποχής μας, που η ουσία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει κάτι ουσιαστικό να πει, μετρά πολύ λιγότερο από την εικόνα.

Ανεξαρτήτως της πορείας που θα έχει, η εκλογή του θα έχει άμεσες επιπτώσεις και στα υπόλοιπα τα κόμματα. Γιατί και να θέλουν δεν θα μπορούν πλέον να τον αγνοήσουν. Όχι, γιατί είναι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που ίσως και να μην έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού μάλλον θα μείνει εκτός Βουλής, αλλά γιατί παίζει το παιχνίδι με ένα διαφορετικό τρόπο από τους υπόλοιπους και μάλιστα με τρόπο που κερδίζει.

Επειδή δεν είναι βουλευτής θα επιχειρήσει να προβάλει τις θέσεις του αξιοποιώντας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που άλλωστε έκανε σε μεγάλο βαθμό κατά την προεκλογική περίοδο για την νέα ηγεσία του κόμματος. Η επικοινωνιακή του ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά. Δεν άφησε τίποτα να πάει χαμένο, αξιοποίησε κάθε μέσο που είχε στη διάθεσή της.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελεί υπολογίσιμη απειλή και για τα άλλα κόμματα. Αν οι ψηφοφόροι ενός αριστερού κόμματος δεν δίστασαν να ψηφίζουν ένα αμερικανόφερτο επιχειρηματία για αρχηγό γιατί να μην το κάνουν και οι υπόλοιποι όταν θα έρθει η ώρα των γενικών εκλογών; Οι ιδεολογικές μάχες έχουν τελειώσει εδώ και καιρό και μάλλον όλοι το αναγνωρίζουν αυτό.

Όλο το βάρος πέφτει στην εικόνα και στο πως θα πλασάρει ένας πολιτικός τον εαυτό του. Όσο και να ξενίζει πολιτικές θέσεις, προγράμματα, απόψεις, ιδεολογία πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Καλό είναι να τα έχει ένας υποψήφιος αλλά δεν είναι το παν.

Αν τα υπόλοιπα κόμματα δεν πάρουν απόφαση πως οι όροι του παιχνιδιού έχουν αλλάξει, είναι ήδη χαμένοι. Και αυτό δεν σημαίνει να δούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Νίκο Ανδρουλάκη να μεταμορφώνονται σε Στέφανο Κασσελάκη. Σημαίνει να βγουν από τη ναφθαλίνη και να τον αντιμετωπίσουν παίζοντας μπάλα στο γήπεδό του.

Ξένια Τούρκη (philenews.com)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum