| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 00:01 - 11/04/2024

 

 

Οι ελίτ της Αθήνας και της Λευκωσίας ανακάλυψαν το νέο Τούρκο …«ήρωα» τους, που φυσικά είναι ο νικητής δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Δεν λέω, ο άνθρωπος καλός φαίνεται, δεν είναι εθνικιστής, χορεύει και τα ποντιακά μια χαρά, αλλά απαιτείται προσοχή. Διότι, η τουρκική εξωτερική πολιτική δεν αλλάζει, όποιος και αν είναι ο Πρόεδρος, και παλαιότερα όποιος και αν ήταν ο πρωθυπουργός. Θυμίζω πάντα ότι η άνανδρη τουρκική εισβολή εκτελέστηκε από τον σοσιαλιστή Μπουλέντ Ετσεβίτ.

 

 

Όταν εμφανίστηκε στην πολιτική ζωή της Τουρκίας ο σημερινός πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, οι ελίτ ομιλούσαν για «άνεμο αλλαγής» και αργότερα, εφημερίδα της Λευκωσίας μέσα στον άκρατο ενθουσιασμό της έγραφε για τον ηγέτη της λύσης. Για να φτάσουμε στο σημείο να είναι ο νεοσουλτάνος ο πολιτικός που προώθησε τη διχοτομική λύση των δύο κρατών, άρα τη διάλυση…

Αλλά στην Ελλάδα και την Κύπρο δεν βάζουμε ποτέ μυαλό… Και πάντα ψάχνουμε για «σωτήρες» ή αφήνουμε την φαντασία μας να καλπάζει και να ονειρευόμαστε αλλαγή της τουρκική στάσης στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Όπως δεν θα δεχθεί ποτέ Έλληνας δημοκρατικός πολιτικός να παραδώσει ελληνικό έδαφος στην Τουρκία, έτσι και οι Τούρκοι πολιτικοί δεν θα τολμήσουν να αλλάξουν την παράνομη και ανεδαφική θέση τους, ότι μερικές εκατοντάδες ελληνικά νησιά τους ανήκουν.

Βεβαίως ΔΕΝ τους ανήκουν, αλλά δεν πρόκειται να το παραδεχθούν ποτέ…

Θα ήταν ευχής έργο ο σημερινός δήμαρχος της Πόλης να επικρατήσει των ισλαμιστών του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, το 2028 -εκτός εάν διεξαχθούν νωρίτερα. Όπως ανέφερα όχι επειδή θα τερματίσει οριστικά την τουρκική προκλητικότητα, αλλά επειδή ως ένας πολιτικός που πιστεύει στη Δημοκρατία, και έχει υποφέρει από τους ισλαμο-εθνικιστές θα είναι λιγότερο επιθετικός. Μπορεί και να επιδιώξει μόνιμα καλές σχέσεις αφήνοντας ανοικτά τα θέματα στα οποία η Αθήνα και η Άγκυρα δεν συμφωνούν.

Μετά από 23 χρόνια εντάσεων και πολεμικών αλλαγών, θα είναι μία όμορφη αλλαγή τα μόνιμα «ήρεμα νερά» στο Αιγαίο. Αυτό θα βοηθούσε και το Κυπριακό.

Βεβαίως, όπως σημειώνω συχνά, οι Τούρκοι θα «δοκιμάζουν» τις αντοχές των ελληνοτουρκικών σχέσεων πάντα στην Κύπρο. Και αυτό επειδή γνωρίζουν ότι η αθηναϊκή ελίτ δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για το νησί. Τα μέλη της αντιμετωπίζουν το Κυπριακό ως να είναι …Ελβετοί. Ως να μην υπάρχουν Έλληνες στην συντριπτική του πλειοψηφία στη Μεγαλόνησο.

Με βάση τα παραπάνω και ο Ιμάμογλου, αν ποτέ φτάσει στο ύπατο αξίωμα της Τουρκίας, θα εξαντλήσει τον …ποντιακό «φιλελληνισμό» του στο Αιγαίο. Με την Κύπρο θα συνεχίσει τα ίδια και τα αυτά.

Μιχάλης Ιγνατίου (Φιλελεύθερος της Κύπρου)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum