| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τετάρτη, 00:01 - 08/11/2023

 

 

-Πόσα παιδιά πεθαίνουν καθημερινά, κάθε ώρα, στη Γάζα;

-«Θα συνεχίσουμε μέχρι να εξολοθρεύσουμε την Χαμάς».

– Μέχρι πότε θα συνεχίζεται πόλεμος; Οι θάνατοι και οι καταστροφές;

-«Έχουμε δικαίωμα στην άμυνα».

 

 

Κάπως έτσι τίθενται τα ερωτήματα στη δημόσια σφαίρα. Κάπως έτσι διατυπώνονται και οι «απαντήσεις».

Το δικαίωμα στην άμυνα στην περίπτωση του Ισραήλ δεν έχει όρια, είναι γενικής καταστροφής, εξολόθρευσης και ισοπέδωσης. Ο στόχος, υποστηρίζει το Τελ Αβίβ, είναι η εξαφάνιση της Χαμάς, όμως στην πράξη οι ρουκέτες πέφτουν πάνω στους Παλαιστίνιους. Βολεύει η ταύτιση Χαμάς και Παλαιστινίων. Εξυπηρετείται το ισραηλινό αφήγημα αλλά πρωτίστως οι στρατηγικές επιδιώξεις του Νετανιάχου. Γιατί, όπως προκύπτει και από τα σχέδια που διέρρευσαν, η βασική επιδίωξη είναι η εθνοκάθαρση. Η μετακίνηση του παλαιστινιακού πληθυσμού στο όρος Σινά. Γι αυτό άλλωστε, μαζί με τις βόμβες που πέφτουν στη Γάζα, μπαίνουν και πιεστικά διλήμματα: Είτε θα πεθάνετε στη γη σας είτε θα φύγετε από τη Λωρίδα της Γάζας. Να πάνε, όμως, που; Μια αποκλεισμένη περιοχή, που με νύχια και με δόντια κρατείτο από τους Παλαιστίνιους, ισοπεδώνεται ενώ οι γειτονικές χώρες δεν τους δέχονται. Και γιατί να εγκαταλείψουν τη γη τους; Ο Νετανιάχου είναι σαφές πως θέλει να τους διώξει και θεωρεί «μεγάλη ευκαιρία» την 7η Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς αιφνιδιαστικά επιτέθηκε κατά των Ισραηλινών. Θέλει να τους διώξει και να εγκαταστήσει στην περιοχή έποικους. Προς το παρόν επειδή δεν… πείθονται να μετακινηθούν οικειοθελώς τους εξολοθρεύει. Προ ημερών βομβάρδισε τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια και θριαμβευτικά ανακοίνωσε πως εξουδετέρωσε «άλλο ένα ηγετικό στέλεχος της Χαμάς». Οι υπόλοιποι που σκοτώθηκαν; Παράπλευρες απώλειες. Σε ένα πόλεμο, λένε, υπάρχουν και απώλειες αμάχων. Έτσι απλά.

Η Γάζα ήταν μια μεγάλη φυλακή για τους Παλαιστίνιους τώρα μετατράπηκε ένα απέραντο νεκροταφείο, κόλαση πολέμου.  Με περιορισμένα δικαιώματα και άθλιες συνθήκες διαβίωσης ζούσαν. Συνθήκες απελπισίας. Τώρα κάθε Παλαιστίνιος βρίσκεται στο στόχαστρο. Κάθε νοσοκομείο, σχολείο, ιερός τόπος, γίνεται στόχος γιατί «μπορεί να κρύβεται εκεί η Χαμάς».

Αυτό που παρακολουθούμε είναι το δικαίωμα στην άμυνα, στην αυτοάμυνα του Ισραήλ; Όπως λένε και οι εξαφανισμένοι από τις εξελίξεις ασπόνδυλοι Ευρωπαίοι το δικαίωμα της αυτοάμυνας έχει και όρια και πρέπει να συνάδει με το διεθνές δίκαιο! Σε όλα αυτά το Ισραήλ κωφεύει. Δεν έχει λόγο να ακούσει κανένα.

Ο Νόαμ Τσόμσκι, σε μια διάλεξή του στο ΜΙΤ, στις 18 Οκτωβρίου 2001, λίγες εβδομάδες μετά την επίθεση στους δίδυμους Πύργους, είχε πει, σε σχέση με την αμερικανική τότε αντίδραση, πως όταν ο Ιρλανδικός Ρεπουμπλικανικός Στρατός (IRA) πραγματοποιεί μιαν επίθεση στο Λονδίνο, οι Βρετανοί δεν καταστρέφουν ούτε τη Βοστόνη, ούτε το Μπέλφαστ. Αναζητούν τους ενόχους και στη συνέχεια τους δικάζουν. Ο Τσόμσκι σημείωνε πως ένα μέσο για να μειώσουμε το επίπεδο του τρόμου θα ήταν να σταματήσουμε να συμβάλλουμε οι ίδιοι σ’ αυτόν. Μπορεί να έκαναν άλλα απαράδεκτα οι Βρετανοί, δεν ισοπέδωσαν όμως ιρλανδικές περιοχές.

Το Ισραήλ έχει εγκλωβιστεί στη δική του στη αδιέξοδη πολιτική. Το καθεστώς Νετανιάχου αρνούμενο τη συμφωνία για τα δυο κράτη και επιμένοντας στην εξολόθρευση των Παλαιστινίων βαδίζει σε μια αυτοκαταστροφική πορεία. Ο πόλεμος αυτός, όπως και ο ίδιος ανέφερε από την πρώτη στιγμή, θα κρατήσει αρκετό καιρό. Αυτό σημαίνει και μεγάλες απώλειες της ισραηλινής πλευράς και το ζητούμενο είναι κατά πόσο θα το αντέξουν οι Ισραηλινοί πολίτες, που ειρήσθω εν παρόδω αμφισβητούν εδώ και καιρό τον Πρωθυπουργό τους. Την ίδια ώρα, με τους χειρισμούς που γίνονται από τον Νετανιάχου, το Ισραήλ απομονώνεται. Ακόμη και παραδοσιακοί σύμμαχοι, κοιτάζοντας και προς την δική τους κοινή γνώμη, θα σταθούν κάποια στιγμή απέναντι σε όσα πράττει ο ισραηλινός στρατός. Το Ισραήλ στρέφεται κατά του ΟΗΕ, του ίδιου του Γενικού Γραμματέα επειδή λένε αλήθειες. Δεν αντέχουν την αλήθεια. Βρήκαν την… ευκαιρία και την έχουν αρπάξει για να τελειώσουν με τους Παλαιστίνιους.

Κώστας Βενιζέλος (philenews.com)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum