| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Παρασκευή, 00:01 - 09/02/2024

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία που μια παράνομη πρακτική κανονικοποιείται στη χώρα. Οι κυνικοί θα το πουν ρεαλισμό, οι υπόλοιποι διατηρούμε ακόμη την ικανότητα να διακρίνουμε τον κυνισμό του πράγματος. Σίγουρα όμως, σε κάθε έκφανσή της αυτή η διαχείριση προδίδει την ανικανότητα ή και την απροθυμία της Πολιτείας να πατάξει την ανομία και να κάνει όλα όσα χρειάζεται ώστε αυτού του τύπου οι πρακτικές να εκλείψουν.

 

 

Αν έχετε παρακολουθήσει τη ρητορική του υπουργού Υγείας για τα απογευματινά χειρουργεία την εβδομάδα που πέρασε, έχετε ήδη μια καλή εικόνα.

Οποιος έχει λεφτά θα χειρουργείται γρήγορα. Οι υπόλοιποι θα περιμένουν στην ουρά. Αν δεν είναι αυτός ο ορισμός του γρηγορόσημου, τότε ποιος είναι; Απλώς, αντί να μπαίνει το φακελάκι στην τσέπη της ιατρικής ποδιάς, θα μπαίνει στα ταμεία του κράτους.

«Για να χειρουργηθείς πρωί θα πρέπει να έχεις μέσο από υπουργό και πάνω» μας έλεγε τις προάλλες ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ και η αλήθεια είναι πως και φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση εκπρόσωποι των γιατρών παραμένουν επιφυλακτικοί.

Ακούω καλοπροαίρετα τον υπουργό να υπεραμύνεται της απόφασης λέγοντας πως θα ωφεληθούν όλοι: Κατ’ αρχάς απογευματινά χειρουργεία θα γίνονται, λέει, μόνο στα νοσοκομεία που κατά δήλωσή τους μπορούν και έπειτα και ο έχων θα χειρουργείται ταχύτερα και ο μη έχων θα περιμένει λιγότερο, αφού θα μειώνεται η λίστα αναμονής. Καζάν-καζάν που λέει κι ο γείτονας.

Ωραία. Απορία: Μα αν τα νοσοκομεία έχουν τη δυνατότητα να χειρουργούν πρωί-απόγευμα, τότε γιατί δεν γίνεται αυτό έτσι κι αλλιώς, χωρίς δηλαδή να πληρώνει ο ασθενής;

Γιατί δεχόμαστε πως η λύση στα φακελάκια και στα νοσοκομεία με κλειστές χειρουργικές αίθουσες λόγω έλλειψης προσωπικού είναι τα επί πληρωμή χειρουργεία το απόγευμα;

Για τον ίδιο λόγο που δεχόμαστε τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων. Για τον ίδιο λόγο που δεχόμαστε ότι για να μπει ένα παιδί στο πανεπιστήμιο είναι κανονικό να πληρώνουν οι γονείς του φροντιστήριο δύο και τρία και έξι χρόνια. Για τον ίδιο λόγο που είχαμε τις φορολογικές περαιώσεις ως τώρα. Για τον ίδιο λόγο που οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν με τεκμήριο, αφού δεν είμαστε σε θέση να εντοπίζουμε τη φοροδιαφυγή.

Δώσε κάτι παραπάνω για να μη σε ελέγξει ο έφορος. Δώσε κάτι παραπάνω για να μπει το παιδί σου στο πανεπιστήμιο, δώσε κάτι παραπάνω για να μη σου γκρεμίσουμε το αυθαίρετο.

Τώρα, δώσε κάτι παραπάνω για να χειρουργηθείς μια ώρα ή και έναν χρόνο νωρίτερα. Αν έχεις, δίνεις και κάνεις τη δουλειά σου. Αν δεν έχεις, c’est la vie.

Νίκη Λυμπεράκη (Το Βήμα)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum