| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δευτέρα, 00:01 - 06/11/2023

 

 

Από την πρώτη μέρα που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τα έδωσε όλα και διεξήγαγε μια προσωπική εκστρατεία ενημέρωσης.

 

 

Με βίντεο, καθημερινές εμφανίσεις και με κύριο «όπλο» τα κοινωνικά δίκτυα ενημερώνει για τον πόλεμο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και να εμψυχώνει τους συμπατριώτες του. Επισκέπτεται την πρώτη γραμμή, μιλά με στρατιώτες, αγκαλιάζει τους συμπολίτες του που υποφέρουν.

Μια εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτή του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Οι δημόσιες εμφανίσεις του είναι ελάχιστες και όταν το έκανε, αντί να εμψυχώσει και να ενώσει, προκάλεσε και δίχασε. Χαρακτηριστικό είναι το ότι υπάρχουν έντονες επικρίσεις ότι στις και πλέον εβδομάδες που διαρκεί η σύγκρουση με τη Χαμάς μόνο μια φορά συναντήθηκε με τους συγγενείς των ομήρων, που έχει απαγάγει η τρομοκρατική οργάνωση.

Οι φωνές στο Ισραήλ που υποστηρίζουν ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πρέπει να αποχωρήσει αυξάνονται. Εδώ και πολύ καιρό για πολλούς Ισραηλινούς είναι κόκκινο πανί. Είναι ένας διχαστικός πολιτικός, που έβαλε το προσωπικό του συμφέρον και την πολιτική επιβίωση πάνω από το εθνικό και που η συνεργασία του με τους ακραίους, με τους οποίους κυβέρνησε έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την σφαγή της 7ης Οκτωβρίου.

Το εσωτερικό μέτωπο έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα πιεστικό για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. Παρά το ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω ενός πολέμου, που κινδυνεύει να κλιμακωθεί και να εξελιχθεί σε περιφερειακή σύγκρουση, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις που ζητούν την παραίτησή του και την αντικατάστασή του από κάποιον άλλο πιο ικανό, πιο έντιμο, πιο ενωτικό.

Λίγο μετά που η Χαμάς χτύπησε το Ισραήλ, σε μια από τις ανακοινώσεις του, έλεγε πως ενωμένη η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει την απειλή και πως ο πόλεμος είναι ένα θέμα που αφορά όλους. Λόγια χωρίς κανένα νόημα, αφού όπως έγινε γνωστό, ο γιος του, αντί να επιστρέψει και να πολεμήσει όπως έκαναν χιλιάδες άλλοι έφεδροι, παρέμεινε στο Μαϊάμι, προτιμώντας προφανώς τις διακοπές στις ηλιόλουστες παραλίες της πόλης από τις μάχες στα στενά της Λωρίδας της Γάζας.

Στο χθεσινό editorial της η εφημερίδα Haaretz, η οποία είναι γεγονός ότι ποτέ δεν του χαρίστηκε, γράφτηκε ότι το εθνικό συμφέρον επιβάλλει ότι πρέπει να φύγει και μάλιστα άμεσα. Η ιστορία του Ισραήλ δείχνει ότι κάθε αιφνιδιασμός, πόλεμος αλλά και κρίση έχει οδηγήσει σε κατάρρευση της εκάστοτε ηγεσίας, Γνωστός για την ικανότητά του να επανακάμπτει κατάφερε μέχρι στιγμής να γλυτώσει. Πλέον, αυτό δεν δείχνει να είναι επιλογή και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ξένια Τούρκη (philenews.com)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum