| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 00:01 - 26/10/2023

 

 

Σίγουρα, οι αναγνώστες της στήλης, θα περίμεναν ότι θα ασχοληθώ με τη νέα σύγκρουση του Ισραήλ με την τρομοκρατική Χαμάς, η οποία δεν αντιπροσωπεύει τους Παλαιστίνιους, φυσικά. Το πρόβλημα για την ευρύτερη γειτονιά τώρα ξεκινά, και εάν η Τεχεράνη μαζί με την Χεζμπολλάχ ταχθούν στο πλευρό της Χαμάς, όπως αναμένεται, ο πόλεμος θα τραβήξει σαν σφουγγάρι και άλλες χώρες, με πρώτη και καλύτερη την υπερδύναμη Αμερική. 

 

 

Δεν πρέπει να έχει κανείς αμφιβολία ότι η Ουάσιγκτον θα σταθεί στρατιωτικά δίπλα στο λαό του Ισραήλ. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δεν έκρυψε άλλωστε και δημόσια την απόφασή του… Ο Θεός να βάλει το χέρι του, έλεγαν οι σοφοί για παρόμοιες επερχόμενες καταστροφές. 

Επέλεξα, λοιπόν, να ασχοληθώ για πολλοστή φορά με τη διαφθορά στην Κύπρο και την Ελλάδα. Η «θυγατέρα» και η «μητέρα» έχουν τα παγκόσμια πρωτεία στο φοβερό αυτό σπορ. Θα έλεγα ότι ανταγωνίζονται για την βρώμικη αυτή πρωτιά. Έχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς, και η Κύπρος και η Ελλάδα, και πρέπει επιτέλους, να ασχοληθούν σοβαρά ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Και όταν λέμε σοβαρά, να πάρουν την καταπολέμηση της διαφθοράς στα χέρια τους. Διότι κινδυνεύουν να κατηγορηθούν ότι συνεχίζουν μία …παράδοση στο μείζον αυτό ζήτημα. Τι εννοώ; Ότι λέμε και ΔΕΝ κάνουμε, δείχνουμε ότι πολεμούμε τους διεφθαρμένους, αλλά τους αφήνουμε να δρουν ανενόχλητοι, και άλλα πολλά. Δεν ακούνε τι λένε οι πολίτες; 

Κοιτάξτε γύρω σας… Πόσοι πολιτικοί εισήλθαν φτωχοί στην πολιτική και εξήλθαν πλούσιοι. Ένα και ένα κάνουν δύο. ΔΕΝ βγάζουν έντεκα, όπως προσπαθούν να μας πείσουν. 

Επανέρχομαι στο θέμα της διαφθοράς, όχι με αφορμή τη δικαστική διαμάχη μου με τον δήμαρχο της Πάφου, αλλά επειδή απλά δεν πάει άλλο. Με ενοχλεί πολύ και το θέμα των «χρυσών διαβατηρίων». Πραγματικά φοβάμαι ότι δεν θα τιμωρηθεί κανένας… 

Δεχόμαστε καταγγελίες, τις οποίες δεν είμαστε σε θέση να τις ερευνήσουμε, διότι είναι πολλές και περίπλοκες. Αυτή είναι δουλειά ενός μη διεφθαρμένου κράτους, οι δημοσιογράφοι απλά πρέπει να βοηθούμε. Δεν είναι όλοι «άγιοι» στο χώρο μας, έχουμε και εμείς «κακά μήλα» ένα σωρό. 

Αν και έχουμε καταγγείλει συγκεκριμένες περιπτώσεις απάτης και διαφθοράς, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, δεν είδαμε φως. Σε μία καραμπινάτη υπόθεση διαφθοράς, στην αποκάλυψη της οποίας βοηθήσαμε και εμείς, διεξάγεται έρευνα που δεν έχει …τελειωμό! Πέρασαν 18 ολόκληροι μήνες. Έλεος πια. Όμως, έτσι δεν εξαρθρώνεται η διαφθορά. Στο τέλος θα «καθαρίσουν» τους πολέμιους της, και η Κύπρος και η Ελλάδα θα γίνουν επίσημα Κολομβία!!! 

Ο «καυγάς» με τον δήμαρχο της Πάφου έγινε για λάθος λόγους. Και γι’ αυτό ευθύνεται συγκεκριμένος δημοσιογράφος, ο οποίος κέρδισε επάξια τον τίτλο του ψεύτη. Στο θέμα της πάταξης των διεφθαρμένων συμφωνώ απόλυτα μαζί του, και αυτός μαζί μου, και είναι παρήγορο πως κάποιοι εκ των πολιτικών μας, που οι άλλοι τους λένε «τρελούς», δεν κάνουν πίσω. 

Στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αν επιμένεις για τα αυτονόητα είσαι «γραφικός». Αυτό δεν λένε για τον δήμαρχο της Πάφου; Εάν αφορά τα εθνικά θέματα είσαι «εθνικιστής». Και πάει λέγοντας. Όχι, δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Και όσοι πολιτικοί ταχθούν με την πλευρά του καλού, θα έχουν την υποστήριξη μας. Είμαστε οι πολλοί όσοι κυνηγούμε τη διαφθορά, απλά οι απέναντι ενώ είναι οι λίγοι, κατέχουν -μεταξύ των άλλων- και την εξουσία. 

Αφορμή, λοιπόν, για το σημερινό κείμενο ήταν και η υπόθεση των πολιτογραφήσεων, για την οποία πληροφορηθήκαμε το εύρος της διαφθοράς, όταν ήρθε στην Κύπρο ένα διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο, και ισοπέδωσε όλους τους Κύπριους δημοσιογράφους. Συνάδελφοι, δεν γίνεται να μην παίζουμε μπάλα στο δικό μας γήπεδο… 

Αρχικά, το γνωστό βίντεο του δικτύου Αλ Τζαζίρα, λοιδορήθηκε από τους Κύπριους πολιτικούς. «Είδαν» δάκτυλο της Τουρκίας! Αλλά ακόμα και αν ο «δάκτυλος» ήταν τουρκικός βρε ανόητοι, η αποκάλυψη ήταν τεράστια. Πολιτικοί έταζαν διαβατήρια έναντι, προφανώς, ανταμοιβής! Στο βίντεο είδαμε ένα πρώην πρόεδρο της κυπριακής Βουλής και ένα πρώην βουλευτή μεγάλου κόμματος, του κομμουνιστικού ΑΚΕΛ. Ανεξάρτητα από τίτλους και κόμματα, το θέαμα είναι φρικτό. Το βίντεο αυτό καθ’ αυτό αποτελεί την αποκάλυψη μίας μεγάλης διαφθοράς στο «νησί των Αγίων»… 

Όπως έγραφα την περασμένη Κυριακή, απαλλάχθηκε ήδη απ’ όλες τις κατηγορίες ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζιης. Η Δικαιοσύνη μίλησε και βεβαίως δεχόμαστε την ετυμηγορία της… Αλλά ερωτώ: αυτό σημαίνει ότι θα αθωωθούν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι; Και θα κλείσει το θέμα; Και αυτό είναι το ορθό και πρέπον; This is Cyprus, όπως αναφέρει στο επίμαχο βίντεο ο κ. Δημήτρης Συλλούρης. 

Είναι γι’ αυτό που λέμε πως η καταπολέμηση της διαφθοράς, πρέπει να αναδειχθεί σε εθνικό ζήτημα και να στηθούν μηχανισμοί αποκάλυψης και όχι συγκάλυψης. 

Και όταν κύριοι, μία δημοσιογραφική ομάδα σας δίνει τα στοιχεία και τις αποδείξεις στο πιάτο, δεν ερευνάτε τους …διώκτες των διεφθαρμένων, αλλά αυτούς τους οποίους κατηγορούν οι δημοσιογράφοι.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το δημοσίευμα για τη δικαστική διαμάχη μου με τον δήμαρχο Πάφου είναι ψευδές. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Σιγά που θα φοβόμουν τον Πετρίδη, τον οποίο ΔΕΝ συνάντησα ποτέ στη Νέα Υόρκη. Παίρνει το «χρυσό μετάλλιο» των Fake News. Απέσυρα την μήνυση εναντίον του, μόνο όταν συμφώνησε να αποσύρει την ανάρτηση του στο Facebook, ότι δήθεν ήμουν μέτοχος του Mega Κύπρου. ΔΕΝ ήμουν ποτέ… Δεν υπήρχε περίπτωση να συμφωνήσω, εάν δεν κατέβαζε τη ψευδή ανάρτηση. Αυτά. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Απείλησε ο Πάμπος ότι ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, θα μιλήσει και θα αποκαλύψει. Ε, ναι. Είναι καιρός, έφτασε η ώρα. Να μιλήσει και αυτός και πρώην υπουργοί του κόμματος της κυπριακής Δεξιάς, και για την περίφημη υπόθεση των λεωφορείων. Πως μέσα σε μία νύχτα καταστράφηκαν άνθρωποι που είχαν αρχές και δεν ήταν διεφθαρμένοι. Πως έχασαν τις περιουσίες τους… Ο στίβος εναντίον της διαφθοράς είναι ανοικτός. 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας αγνοεί και μάλιστα επιδεικτικά και αυτό δεν είναι καλό (no good, όπως λένε στην Αμερική). Αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πορίσματα για τα απαράδεκτα επεισόδια στη Χλώρακα της Πάφου και της Λεμεσού. Αυτά γίνονται στις αυταρχικές χώρες κ. Χριστοδουλίδη. Ποιους καλύπτετε; Υπήρχε ξένος δάκτυλος; Οι οργανωτές των επεισοδίων εναντίον των άμοιρων προσφύγων και μεταναστών είναι ντόπιοι ακροδεξιοί ή ήρθαν από το εξωτερικό; Τι συνέβη στους συλληφθέντες; Ποιοι είναι; Θα δικαστούν; Ή έλαβαν και συγχαρητήρια από την Αστυνομία; Πάντως… πολιτικοί που αγνοούν τόσο σημαντικά θέματα και απαξιούν να ενημερώσουν τους πολίτες, έχουν μοιραίο (πολιτικό) τέλος, διότι στην τελική, νικά πάντα η Δημοκρατία… 

Μιχάλης Ιγνατίου (Φιλελεύθερος της Κύπρου)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum