| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 00:01 - 30/11/2023

 

 

Χρειάζονται τα στελέχη του ΠαΣοΚ ψυχίατρο; Αν λάβουμε στα σοβαρά υπόψη τη …διάγνωση της πρώην βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργίας Γεννιά είναι, ενδεχομένως, αναπόφευκτο.

 

 

«Για τις εμμονές μας συμβουλευόμαστε ψυχολόγο κι αν είναι βαριάς μορφής πάμε κατευθείαν σε ψυχίατρο». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε στα στελέχη του ΠαΣοΚ που αντιδρούν στην επιστροφή της στο κόμμα. Κατά πολλούς φωτογράφισε τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Αλλά δεν είναι μόνο ο βουλευτής Αρκαδίας που αντιδρά. Στελέχη του κόμματος, με μετρημένο λόγο, στα πηγαδάκια πριν την πρόσφατη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, χρησιμοποίησαν εκφράσεις που αν δημοσιευθούν δεν θα επέμβει ο ψυχίατρος αλλά ο εισαγγελέας.

Τι είναι αυτή η δήλωση; Σε κάθε περίπτωση μια κακή αρχή. Η φρασεολογία και το ύφος παραπέμπουν στον Παύλο Πολάκη. Τον οποίο η κυρία Γεννιά έχει αποθεώσει ουκ ολίγες φορές σε αναρτήσεις τις οποίες, όπως λένε οι κακές γλώσσες, φρόντισε να εξαφανίσει. Και για τον οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει χρησιμοποιήσει βαριές εκφράσεις. Έχει, για παράδειγμα πει ότι ο κ. Πολάκης είναι ο πραγματικός ηγέτης του κινήματος των ψεκασμένων σε αυτή τη χώρα.

Την περίπτωση της κυρίας Γενιάς θα μπορούσε εύκολα να την προσπεράσει κάποιος αν δεν αποτελούσε το χαρακτηριστικό παράδειγμα των λεπτών ισορροπιών που καλείται να διαχειριστεί το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ένας μεθοδικός πολιτικός. Ξέρει να βάζει στόχους και να τους υπηρετεί πιστά και κυρίως αθόρυβα. Η βασική του εξαγγελία όταν διεκδικούσε την ηγεσία του ΠαΣοΚ ήταν η ριζική ανανέωση του κόμματος. Την έχει υλοποιήσει σε βαθμό ανέλπιστο. Αυτή τη στιγμή το ΠαΣοΚ είναι, με διαφορά, το πιο ανανεωμένο κόμμα, στην ελληνική πολιτική σκηνή. Φτάνει, δια του λόγου το αληθές μια ματιά στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Νέα, ελπιδοφόρα πρόσωπα έχουν πάρει τη σκυτάλη από την «παλιά φρουρά».

Όλη αυτή η συζήτηση, λοιπόν, για τις επιστροφές, γίνεται σε μια λάθος βάση. Είναι και μια συζήτηση που μπορεί να μην έχει και κανένα απολύτως νόημα. Το στοίχημα του προέδρου του ΠαΣοΚ δεν είναι η επιστροφή στη Χαριλάου Τρικούπη προσώπων με αβέβαιο πολιτικό κεφάλαιο που θα δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα.

Το στοίχημα του κ. Ανδρουλάκη είναι η αξιοποίηση της νέας γενιάς, που έκανε την εμφάνιση της στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις εθνικές αλλά και στις τοπικές εκλογές. Η ανάδειξη των προσώπων που υπερηφανεύονται ότι παρέμειναν στα χαρακώματα για να δώσουν τη μάχη επιβίωσης του ξεγραμμένου ΠαΣοΚ και δεν το εγκατέλειψαν για να υπηρετήσουν τα δικά τους προσωπικά σχέδια.

Και το βασικό στοίχημα του προέδρου του ΠαΣοΚ είναι να παρουσιάσει, στην πορεία προς τις ευρωεκλογές, ένα συνεκτικό και αξιόπιστο σχέδιο για τη χώρα που και να πείθει αλλά και να εμπνέει. Που θα κάνει ξεκάθαρο ότι τα ποσοστά του κόμματος ανεβαίνουν επειδή αποκτά δυναμική και όχι επειδή διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι βέβαιο, ότι αν θες να μεγαλώσεις δεν γίνεται να κρατήσεις τις πόρτες του κόμματος κλειστές. Δεν πρέπει, όμως, να ανοίξεις και την πόρτα του φρενοκομείου. Γιατί, τότε, πράγματι, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί ψυχίατρος

Δημήτρης Χόνδρος (Το Βήμα)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum