| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δευτέρα, 00:01 - 16/10/2023

 

 

«Οτι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ’ ευχήν» στη γειτονιά μας «δεν μένει η ελαχίστη αμφιβολία», έγραφε ο Αλεξανδρινός μας ποιητής αναφερόμενος στις εξελίξεις σε μία μεγάλη ελληνική αποικία το 200 π.Χ. Και ήταν την εποχή εκείνη «ουκ ολίγοι που πίστευαν πως “έφθασε ο καιρός να φέρουμε πολιτικό αναμορφωτή”». Αλλά αρκετά με τις ποιητικές αναφορές, που έχουν ομολογουμένως ενίοτε διαχρονική αξία. Πλην όμως στις ημέρες μας, που η Μέση Ανατολή είναι ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί, με ανυπολόγιστες συνέπειες, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ επαναπροσδιόριζε το περιεχόμενο της νέας Αριστεράς, κατά το πρότυπο «ριζοσπαστών» του Δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ.

 

 

Σκανδάλισε ιδιαίτερα η αναφορά κατά την ομιλία του ότι «η σύγχρονη Αριστερά δεν δαιμονοποιεί τη λέξη “κεφάλαιο”, αλλά το αντιμετωπίζει ως εργαλείο για ευημερία». Αιφνιδιάστηκαν προφανώς ο «παλαιός ΣΥΡΙΖΑ» και τα παλαιά επιφανή στελέχη του. Αλλά σε αυτό απέβλεπε ενδεχομένως ο κ. Κασσελάκης. Το σχέδιο γενικής ανατροπής έπρεπε να τεθεί πρώτα στο κόμμα του οποίου ηγείται πλέον. Βέβαια, «όστις ταράττει τον οίκο αυτού, θέλει κληρονομήσει άνεμον», γράφει η Παλαιά Διαθήκη. Αλλά ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μάλλον εξοικειωμένος περί τα θεολογικά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης –αν και αναμορφωτής– αγνόησε την καινοτόμο αναφορά του κ. Κασσελάκη. Ούτως ή άλλως αγωνίζεται να εξασφαλίσει την επικράτηση του κόμματός του και στις υπόλοιπες περιφέρειες στις εκλογές της Κυριακής. Κάποιοι όμως από τους «θεωρητικούς» της λεγομένης Κεντροδεξιάς έσπευσαν να υπογραμμίσουν την «κραυγαλέα» ασυμβατότητα των θέσεων του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κάρολο Μαρξ. Αν και ο μόνος πολιτικός στις μέρες μας που πιθανότατα έχει μελετήσει το «Κεφάλαιο» είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ως ο επιμελέστερος περί αυτά. Και φυσικά σιώπησε.

Την αξία του κεφαλαίου βέβαια αναγνώριζε η μητέρα του Μαρξ, όταν έλεγε «μακάρι ο μικρός Κάρολος να είχε αποκτήσει κάποιο κεφάλαιο αντί να γράφει μόνον περί αυτού», καθώς αγωνιούσε ως μητέρα γιατί ο γιος της έπρεπε να ζει με δανεικά. Ομως, ο κ. Κασσελάκης λέει ότι εξασφάλισε σημαντικό «κεφάλαιο». Και είναι επίσης Αναμορφωτής, που «ευτύχημα θα ήταν αν ποτέ δεν τους χρειάζονταν κανείς», κατά πως λέει ο ποιητής.

Κώστας Ιορδανίδης (Καθημερινή)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum