| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δευτέρα, 00:01 - 16/10/2023

 

 

Οι φωνές των συγγενών των αιχμαλώτων της Χαμάς είναι συνταρακτικές. Μέσα σε λίγα λεπτά είδαν τις ζωές τους να γίνονται κομμάτια και τα αγαπημένα τους πρόσωπα να εξαφανίζονται.

 

 

Η τελευταία επικοινωνία που είχαν μαζί τους ήταν λίγο πριν τους αρπάξουν οι τρομοκράτες της ισλαμιστικής οργάνωσης. Πλέον το μόνο που εύχονται είναι να παραμείνουν ζωντανοί.

Ακριβής αριθμός για τον αριθμό των ομήρων δεν υπάρχει. Υπολογίζεται πως 100 με 150 άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς. Άλλους τους άρπαξαν μέσα από τα σπίτια τους σε κοινότητες στα νότια της χώρας και άλλους από το μουσικό φεστιβάλ. Πρόκειται για ανθρώπους όλων των ηλικιών από βρέφη μέχρι υπερήλικες, πολίτες αλλά και στρατιώτες. Επίσης, και ξένοι υπήκοοι είναι ανάμεσα στους αιχμαλώτους.

Οι διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο απαγορεύουν κάθε κακομεταχείριση αιχμαλώτων. Φυσικά, κανένας δεν περιμένει από τη Χαμάς ότι θα συμπεριφερθεί με ανθρώπινο τρόπο ή ότι έστω θα σεβαστεί το διεθνές δίκαιο. Είναι μια τρομοκρατική οργάνωση για την οποία η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία. Για αυτό και από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές, πως για οι αιχμάλωτοι αποτελούν ένα τεράστιο διαπραγματευτικό χαρτί και ένα «όπλο» στα χέρια της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Μπορούμε, επομένως, να περιμένουμε τα χειρότερα για τους απαχθέντες. Είναι δυνατόν να παραμείνουν για χρόνια αιχμάλωτοι μέχρι να ευοδωθεί μια συμφωνία ανταλλαγής όπως έγινε με τον στρατιώτη Γκιλάντ, που αφέθηκε ελεύθερος μετά από πέντε χρόνια. Ίσως το Ισραήλ να προχωρήσει σε επιχειρήσεις και να καταφέρει να απελευθερώσει κάποιους, με κίνδυνο όμως να υπάρξουν απώλειες.

Καθώς το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας και με μια χερσαία επιχείρηση να βρίσκεται προ των πυλών, είναι βέβαιο η Χαμάς δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τους ομήρους ως ανθρώπινη ασπίδα. Άλλωστε, αυτή είναι η πολιτική της εδώ και χρόνια για τους ίδιους της τους ανθρώπους.

Η ηγεσία της οχυρώνεται μέσα σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές στη Λωρίδα της Γάζας και στήνει οχυρά δίπλα από σχολεία και νοσοκομεία, αδιαφορώντας για τις απώλειες που προκαλούνται κάθε φορά που το Ισραήλ βομβαρδίζει για να τραβήξει μεγαλύτερη προσοχή όταν υπάρχουν θύματα. Όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο. Χρησιμοποιεί τους Παλαιστινίους ως ανθρώπινες ασπίδες, χωρίς να νοιάζεται για τον πόνο και την οδύνη που προκαλεί.

Η εξέλιξη θα είναι πολύ δύσκολη και κάθε μέρα που περνά οι ελπίδες οι όμηροι να παραμείνουν ζωντανοί μειώνονται. Αν οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι είναι αναλώσιμοι για τους δολοφόνους της Χαμάς, γιατί η κατάσταση να είναι διαφορετική για τους Ισραηλινούς ομήρους;

Ξένια Τούρκη philenews.com)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum