| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 00:01 - 16/11/2023

 

 

Η φράση «έξω πάμε καλά», πρέπει να είναι εφεύρεση που πάει στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.  Για τα εσωτερικά θέματα, αποφεύγουμε την κριτική -αν και τη γνώμη μας τη λέμε χωρίς φόβο, αλλά με πάθος- διότι πρωτίστως ασχολούμαστε με αυτά που ορθά ονομάστηκαν εθνικά θέματα, λόγω και της δημοσιογραφικής μας παρουσίας στην καρδιά της αμερικανικής υπερδύναμης, την Ουάσιγκτον.

 

 

Η εμφάνιση, λοιπόν, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι, στην Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη, στο Παρίσι, για τους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, ήταν εξαιρετική.  Χαιρόταν κανείς να βλέπει τους ηγέτες της Κύπρου και της Ελλάδας να «λάμπουν» κυριολεκτικά με τις τοποθετήσεις και τις παρατηρήσεις τους σε ένα διεθνές φόρουμ όπου απέκτησαν την πρωτοκαθεδρία. 

Η πρόταση του Κύπριου Προέδρου για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου από το λιμάνι της Λεμεσού προς το Ισραήλ και τη Γάζα, που υποστηρίχθηκε σθεναρά από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αποδείχθηκε στο τέλος ως η μόνη πραγματική πρόταση, που είναι ταυτόχρονα και υλοποιήσιμη. Τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την ανθρωπιστική αυτή πρωτοβουλία της Κύπρου και της Ελλάδας έκαναν το γύρο του κόσμου. Ήταν πραγματικά απόλαυση να τα διαβάζει κανείς.

Είμαι βέβαιος ότι προκάλεσαν θλίψη στους γνωστούς κριτές των πάντων στη Μεγαλόνησο και στην Ελλάδα, που δεν αντέχουν όταν οι δύο χώρες λαμβάνουν διεθνείς πρωτοβουλίες και ειδικά όταν αυτές κάνουν αίσθηση στο εξωτερικό. Θέλουν μονίμως μικρές και ασήμαντες την Κύπρο και την Ελλάδα. Βασικά τις θέλουν «δουλικές» ενώ εκστασιάζονται σε κάθε δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν. Ο «ερντολαγνισμός» τους δεν τους επιτρέπει να βλέπουν πόσο αντιδυτικός, αντισιωνιστής και ανθέλληνας είναι ο ισλαμιστής πρόεδρος της κατοχικής Τουρκίας.  Όπως και να τα βλέπουν τα πράγματα, όμως, δεν μειώνεται η αξία της κυπριακής πρωτοβουλίας -που επαναλαμβάνω υποστηρίχθηκε με σθένος από την Ελλάδα- διότι έγινε αποδεκτή από τη διεθνή κονότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, δέχθηκε επίθεση από τους Τούρκους για την ορθή απόφασή του να επισκεφθεί την Κύπρο και να συναντηθεί με τον κ. Χριστοδουλίδη και τον υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο. Ελπίζω να έδωσε την σωστή απάντηση: ότι η πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο είναι η μόνη εφαρμόσιμη.

Και εδώ που τα λέμε, γιατί η Άγκυρα που κόμπτεται υποτίθεται για τους άμοιρους Παλαιστίνιους, δεν έδρασε για να τους προμηθεύσει με τρόφιμα και ότι άλλο απαιτείται για να βγουν από τη μιζέρια που τους οδήγησε η ισραηλινή κατοχή; Διότι ο Ερντογάν τους θέλει μονίμως θυμωμένους και αδικημένους, ώστε να γίνονται «πύραυλοι» εναντίον του Ισραήλ.

Είναι απλά τα πράγματα. Ας μην τα ψάχνουμε περισσσότερο. Οι Παλαιστίνιοι που ζουν στη Γάζα, δεν είναι μόνο θύματα του Ισραήλ. Είναι και της Χαμάς, που τους χρησιμοποιεί για τον αγώνα της να εξαλείψει το Εβραϊκό Κράτος. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αυτοί. Το Ισραήλ είναι ριζωμένο εκεί και δεν θα πάει πουθενά. Γι’ αυτό η μόνη λύση είναι η δημιουργία των δύο κρατών για να επέλθει μόνιμη και για πάντα η ειρήνη. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

Την ίδια στιγμή, αυτή η διευθέτηση των δύο κρατών, δεν είναι λύση για την Κύπρο όσο και αν κάποιοι στη Μεγαλόνησο την «ονειρεύονται». Στην Κύπρο δεν θα δουλέψει ποτέ. Η μόνη λύση είναι η επανένωση, και γι’ αυτό πρέπει να εργάζονται οι πολιτικοί της Κύπρου και της Ελλάδας. Και να αφήσουν τα μασκαραλίκια για τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Είναι μία φιλοτουρκική διευθέτηση που εξυπηρετεί μόνο την κατοχική δύναμη. Για τους Ελληνοκύπριους είναι συνταγή για νέα προσφυγοποίηση, μόνο που δεν θα έχουν που να πάνε. Μόνο στη θάλασσα…

Ο κ. Χριστοδουλίδης και ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αρχίσουν να βλέπουν πέρα από την Κύπρο και την Ελλάδα, προς όφελος πάντα των δύο χωρών. Να χρησιμοποιούν τα φόρα που τους δέχονται με ανοικτές τις αγκάλες και να προωθούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Ας κάνουν τα κουμάντα τους στο εσωτερικό, αντιμετωπίζοντας τις παθογένειες τις κυπριακής και της ελληνικής κοινωνίας. Και ας εστιαστούν στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Πρώτα και πάνω απ’ όλα, η διάλυση του «φαινομένου» θα φέρει πολλά έσοδα για τα δύο κράτη, προς όφελος των πολιτών. Τώρα, λόγω της διαφθοράς πλουσιεύουν ΜΟΝΟ οι ολιγάρχες, το πολιτικό και το οικονομικό σύστημα. 

Κοιτάξτε γύρω σας. Οι πάντες είναι κρατικοδίαιτοι. Επενδύσεις δεν γίνονται, διότι οι ξένοι που έρχονται να δημιουργήσουν εταιρείες (και ευκαιρίες και τους νέους) τρέχουν να φύγουν διότι όπου πάνε να δημιουργήσουν αντιμετωπίζουν τους διεφθαρμένους, οι οποίοι τους απαιτούν μίζες για να τους επιτρέψουν να επενδύσουν. Αν είναι δυνατόν.

Οι κ. Χριστοδουλίδης και Μητσοτάκης, πρέπει να κτυπήσουν τη διαφθορά. Στο κάτω-κάτω της γραφής, ας θυσιαστούν για το καλό της Πατρίδας…

Μιχάλης Ιγνατίου (Φιλελεύθερος της Κύπρου)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum