| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τετάρτη, 00:01 - 05/06/2024

 

 

Ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία εξ αρχής. Ποτέ ξανά υποψήφιος για την προεδρία στις ΗΠΑ δεν είχε βρεθεί στο εδώλιο κατηγορούμενος και μάλιστα σε τέσσερις διαφορετικές δίκες.

 

 

Έπειτα από 12 ώρες οι ένορκοι βρήκαν ένοχο τον Ντόναλντ Τραμπ σε 35 κατηγορίες που αφορούν πλαστογράφηση επιχειρηματικών αρχείων για να αποκρύψει την σχέση του με την πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς.

Σύμφωνα με συνταγματολόγους η καταδίκη δεν τον αποκλείει από το να είναι υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα ή ακόμη και να υπηρετήσει στην περίπτωση που εκλεγεί. Και αυτό, είναι κάτι που δεν ξανάγινε και που βυθίζει τις ΗΠΑ σε αχαρτογράφητα, πολιτικά νερά.

O Αμερικανός πρώην πρόεδρος επιμένει πως είναι αθώος και ότι θα ασκήσει έφεση συνεχίζοντας κανονικά την προεκλογική του εκστρατεία. Η ποινή που θα του επιβληθεί στις 11 Ιουνίου θα είναι μάλλον ένα γερό χρηματικό πρόστιμο και εξαιτίας του λευκού του ποινικού μητρώου και της ηλικίας του θα αποφύγει την φυλάκιση.

Ίσως κάποιος άλλος να έκανε δεύτερες σκέψεις και να αποσυρόταν. Ο Ντόναλντ Τραμπ, όμως δεν τα βάζει κάτω. Παρουσιάζει τον εαυτό του ως πολιτικό κρατούμενο που διώκεται από τους Δημοκρατικούς και τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και συσπειρώνει με αυτό τον τρόπο τους ψηφοφόρους του. Έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Νέλσον Μάντελα και να θεωρεί πως επειδή κατηγορείται για διάφορα ποινικά αδικήματα, πως είναι το ίδιο με τον Νοτιοαφρικανό, δημοκρατικό αγωνιστή.

Ίσως οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να το σκεφτούν δύο φορές και να μην ψηφίσουν ένα υποψήφιο που έχει καταδικαστεί, ένα «convicted felon», όπως λένε στην Αμερική. Δεν ισχύει, όμως το ίδιο για τους φανατικούς οπαδούς του.

Παρά το γεγονός πως ήταν υπόδικος οι δημοσκοπήσεις τoν έφερναν να προηγείται στην προεδρική κούρσα. Μπορούμε να φανταστούμε με πόση μεγαλύτερη λύσσα, οι Τραμπικοί θα τρέξουν να τον υποστηρίξουν, τώρα που πιστεύουν πως διώκεται άδικα. Αποκλείεται να περάσει από το μυαλό τους η σκέψη πως όντως έκανε κάτι παράνομο, δεν υπάρχει περίπτωση να τον αμφισβητήσουν.

Για χάρη του είναι έτοιμοι να ασκήσουν να πάρουν τα όπλα και να ασκήσουν βία για να τον υπερασπιστούν ή τουλάχιστον αυτό έγραφαν στα κοινωνικά δίκτυα μετά την καταδίκη του. Θα συνεχίζουν να πίνουν νερό στο όνομά του, πιστεύοντας πως αυτός μπορεί να κάνει ξανά «μεγάλη την Αμερική» και ότι είναι ο καλύτερος πολιτικός επειδή έβαλε χέρι στο να καταπατηθεί το δικαίωμα στην άμβλωση. Η καταδίκη του Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανόν να λειτουργήσει υπέρ του.

Ξένια Τούρκη (philenews.com)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum