| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Παρασκευή, 00:01 - 02/06/2023

 

 

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νικητής μιας εκλογικής αναμέτρησης εμφανίζεται ενωτικός. Συνήθως υποστηρίζει πως θα εκπροσωπεί όλους ακόμη και όσους δεν τον ψήφισαν και τείνει χείρα φιλίας προς τους αντιπάλους του. Ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, έκανε ακριβώς το αντίθετο και επιτέθηκε με μένος εναντίον όσων πιστεύει πως στέκονται απέναντι του.

 

 

Και δεν είναι μόνο που αντί να φανεί ενωτικός στοχοποίησε ξανά την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ λέγοντας πως τα μέλη της δεν έχουν καμία θέση στη δική του συμμαχία. Εκείνο το «bye bye Κεμάλ», που επανάλαβε τόσες πολλές φορές δεν ήταν απλά μια ευθεία βολή για τον αντίπαλό του. Ήταν ένας έμμεσος αποχαιρετισμός στον ίδιο τον Κεμάλ Ατατούρκ και την κληρονομιά του. Ο θεμελιωτής της σύγχρονης Τουρκίας θέλησε να την οδηγήσει προς την Δύση, ο μακροβιότερος ηγέτης της την στρέφει προς την Ανατολή.

Η Τουρκία της 29ης Μαΐου 2023 είναι μια Τουρκία που δεν έχει βλέψεις να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ενσωματώσει τις δημοκρατικές αρχές και αξίες της, αλλά το μόνο που την ενδιαφέρει να απομυζήσει όσο το δυνατόν περισσότερα. Αυτό θα φανεί ξεκάθαρα όταν θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για νέο πακέτο για το προσφυγικό. Είναι μια Τουρκία, που δεν θα είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος για τη Δύση και το ΝΑΤΟ, αλλά που θα δημιουργεί προβλήματα προωθώντας τη δική της ατζέντα.

Επίσης, είναι μια Τουρκία που δεν πρόκειται να επιδιώξει να έχει καλές σχέσεις με τους γείτονές της, αλλά μια χώρα αναθεωρητική και ρεβανσιστική. Κύπρος και Ελλάδα οφείλουν να είναι προετοιμασμένες για συνέχιση των εντάσεων και των προκλήσεων. Επιπλέον, είναι μια χώρα που το τελευταίο που μπορεί να χαρακτηριστεί είναι δημοκρατική. Το κράτος δικαίου είναι μόνο στα χαρτιά, η διάκριση των τριών εξουσιών δεν υπάρχει και οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη είναι συστηματικές, όπως και οι φυλακίσεις και διώξεις αντιφρονούντων.

Τέλος, είναι μια Τουρκία που εδώ και καιρό αποχαιρέτησε το κοσμικό κράτος και στην οποία κυριαρχεί το πολιτικό Ισλάμ και οι αξίες του. Χάρη στον Ταγίπ Ερντογάν η σύγκρουση κοσμικών – ισλαμικών δυνάμεων έδειξε ως νικητές τους δεύτερους. Πιο ξεκάθαρα δεν θα μπορούσε να το πει ο Τούρκος πρόεδρος. «Bye bye Κεμάλ. Η κατεύθυνση που έχει πάρει η Τουρκία είναι σαφής. Γιατί κάποιοι αρνούνται να το δεχτούν είναι άλλη ιστορία.

Ξένια Τούρκη(philenews.com)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum