| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Παρασκευή, 00:01 - 15/03/2024

 

 

Η Κέιτ αρρώστησε. Η Κέιτ νοσηλεύεται σε κλινική. Πόσο σοβαρή είναι η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε; Μήπως η Κέιτ κινδυνεύει να πεθάνει;

 

 

Η δημοσιότητα ακολουθεί την πριγκίπισσα της Ουαλίας από το πρώτο λεπτό τα βήματά της συνάντησαν αυτά του Ουίλιαμ, μελλοντικού βασιλιά του αγγλικού θρόνου. Λογικό. Η βασιλική οικογένεια κτίζει τον μύθο της τροφοδοτώντας το κοινό με ειδήσεις, κουτσομπολιά και πληροφορίες. Ήταν επομένως αναμενόμενο πως το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η Κέιτ Μίτλεντον και ειδικά το ότι το παλάτι δίνει πληροφορίες για αυτό με το σταγονόμετρο, πως θα προκαλούσε υστερία.

Για να καθησυχάσει το κοινό η πριγκίπισσα έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία με τα παιδιά της. Αλλά πέτυχε ακριβώς το αντίθετο, μιας και αποδείχτηκε πως η επίμαχη φωτογραφία είχε υποστεί επεξεργασία, με αποτέλεσμα πολλά διεθνή πρακτορεία να την αποσύρουν και με την ίδια να ζητά συγγνώμη αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Είπε πως όπως αρκετοί ερασιτέχνες φωτογράφοι πειραματίστηκε με την επεξεργασία των εικόνων, υπονοώντας πως δεν είχε σκοπό να ξεγελάσει κανένα.

Καθημερινά υπολογίζεται πως δημοσιεύονται εκατομμύρια φωτογραφίες. Πολλές από αυτές που αναρτώνται στα κοινωνικά δίκτυα είναι πειραγμένες. Σβήνονται ρυτίδες, βελτιώνονται τα ρούχα, αλλάζει το φόντο. Εξαφανίζονται αχρείαστες λεπτομέρειες και τονίζονται χαρακτηριστικά, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να θυμίζει σελίδες ιλουστρασιόν περιοδικού. Αναβάθμιση ζωής, με λίγα λόγια μέσω φίλτρων και με τη βοήθεια του Photoshop.

Όλα πρέπει να είναι τέλεια. Η τέλεια ενδυμασία, το τέλειο χαμόγελο, η τέλεια διάθεση, τα τέλεια παιδιά, ο τέλειος σύντροφος, ο τέλειος πατέρας, η τέλεια μητέρα. Το τέλειο εργασιακό περιβάλλον, οι τέλειες διακοπές, η τέλεια παρέα. Το τέλειο φαγητό, η τέλεια μουσική, η τέλεια διασκέδαση, το τέλειο γυμναστήριο, η τέλεια ξεκούραση.

Όσο ατέλεια είναι η πραγματική ζωή, τόσο τέλεια είναι η ψηφιακή. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους celebrities αλλά τον καθένα από εμάς, που με βασικά εργαλεία επεξεργασίας εικόνων, μπορεί να έχει, τουλάχιστον φωτογραφικά τη ζωή που θέλει. Να σβήσει κάθε τι που τον ενοχλεί. Να αλλάξει οτιδήποτε δεν του αρέσει. Να μετατραπεί σε κάποιον άλλον, σε κάτι που δεν είναι.

Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι οι ψευδαισθήσεις που δημιουργούνται. Είναι το ότι καταλήγουμε αυτές τις ψευδαισθήσεις να τις θεωρούμε αληθινές. Ξέρουμε πως πρόκειται για φίλτρα και για επεξεργασμένες εικόνες, ωστόσο αυτό δεν μας αποτρέπει από το να τις παίρνουμε στα σοβαρά. Με απίστευτα τεράστιο ψυχικό κόστος. Είτε γιατί δεν έχουμε τη ζωή που θέλουμε, είτε γιατί πέφτουμε στην παγίδα και ζηλεύουμε τις ψεύτικες ζωές που προβάλλουν οι υπόλοιποι στα κοινωνικά δίκτυα.  

Ξένια Τούρκη (philenews.com)

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum