| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τρίτη, 21/04/2026

    

 

 

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι διπλωματικές διεργασίες στο Ισλαμαμπάντ, καθώς παραμένει αβέβαιο αν θα ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες συνομιλίες, με το Ιράν να μην έχει ακόμη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του. Η εκεχειρία λήγει τα ξημερώματα της Πέμπτης (02:50 ώρα Ελλάδας), γεγονός που καθιστά τις επόμενες ώρες απολύτως κρίσιμες.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΕΡΤnews, Φάνη Παπαθανασίου, η πακιστανική κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη απάντηση από την Τεχεράνη. Ο υπουργός Πληροφοριών του Πακιστάν, Αμπντουλάχ Ταράρ, ανέφερε πως «βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το Ιράν, προκειμένου να τους πείσουμε να προσέλθουν στο τραπέζι των συνομιλιών», υπογραμμίζοντας την ανάγκη άμεσης έναρξης των διαπραγματεύσεων πριν από τη λήξη της εκεχειρίας.

 

Όλα δείχνουν εμπλοκή της τελευταίας στιγμής, καθώς οι Ιρανοί, σύμφωνα με τις ενδείξεις, εμφανίζονται απρόθυμοι να μεταβούν στο Ισλαμαμπάντ, θέτοντας ενδεχομένως νέους όρους της τελευταίας στιγμής. Την ίδια ώρα, Πακιστανοί αξιωματούχοι, σε ανεπίσημες δηλώσεις στο Associated Press, αναφέρουν ότι λαμβάνουν διαβεβαιώσεις τόσο από την Ουάσινγκτον όσο και από την Τεχεράνη ότι οι αντιπροσωπείες τελικά θα παραστούν.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος, σε δηλώσεις του στο CNBC, εμφανίστηκε αισιόδοξος, κάνοντας λόγο για «μια εξαιρετική συμφωνία» που ενδέχεται να επιτευχθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Στο Ισλαμαμπάντ αναμένεται και η άφιξη του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζέι Ντι Βανς, γεγονός που ενισχύει τη σημασία των συνομιλιών.

Καθοριστικό ρόλο στο παρασκήνιο φαίνεται να διαδραματίζει ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού, Ασίμ Μουνίρ, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει και στον πρώτο γύρο επαφών. Μετά από εκείνες τις συνομιλίες, μετέβη στην Τεχεράνη, όπου συναντήθηκε με τον Ιρανό αξιωματούχο Μοχάμεντ Μπαγέρ Γκαλιμπάφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, ο Μουνίρ φέρεται να κινεί τα νήματα των διαπραγματεύσεων, ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για μυστική συνάντησή του στην Ουάσινγκτον με τον Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο την επεξεργασία νέου σχεδίου συμφωνίας.

Το τοπίο παραμένει ρευστό, με τις εξελίξεις να εξαρτώνται από τις επόμενες κινήσεις της Τεχεράνης και τις διπλωματικές παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή: ΕΡΤ

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 
GFF Feed

Loading...

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2026 Greek Finance Forum