| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δευτέρα, 00:01 - 17/06/2024

 

 

Σε ανοιχτή πληγή για τις επιχειρήσεις του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, που διαθέτουν συνδρομητικές πλατφόρμες τηλεοπτικού περιεχομένου, εξελίσσεται το παράνομο online αθλητικό περιεχόμενο. Η Ελλάδα, μάλιστα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης των χωρών, που κάνουν “πρωταθλητισμό” στην παράνομη παρακολούθηση online αθλητικού περιεχομένου.

 

 

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (EUIPO), το 20% των Ελλήνων πολιτών έχει αποκτήσει πρόσβαση ή έχει παρακολουθήσει περιεχόμενο σε live streaming από παράνομες online πηγές για αθλητικά γεγονότα, με το αντίστοιχο ποσοστό των νέων ηλικίας 15-24 ετών, να είναι 41%.

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι παρακολουθούν παράνομα αθλητικές διοργανώσεις - Στη δεύτερη θέση της Ε.Ε. η Ελλάδα

Η μελέτη του EUIPO αποκάλυψε σημαντικές τάσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τη διαδικτυακή πειρατεία ζωντανών αθλητικών εκδηλώσεων. Σύμφωνα με τα ευρήματά της, το 12% του συνολικού πληθυσμού στην Ε.Ε. έχει αποκτήσει πρόσβαση σε περιεχόμενο ή έχει παρακολουθήσει live streaming περιεχόμενο από παράνομες διαδικτυακές πηγές για την παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων.

Η Βουλγαρία είναι η χώρα στην οποία η εν λόγω πρακτική είναι πιο διαδεδομένη στην Ε.Ε., με το 21% του συνόλου των πολιτών να παραδέχεται ότι έχει χρησιμοποιήσει παράνομες διαδικτυακές πηγές για να παρακολουθήσει αθλητικά γεγονότα. Ακολουθεί, στη δεύτερη θέση, η Ελλάδα (20%), η Ιρλανδία (19%), η Ισπανία (19%) και το Λουξεμβούργο (18%).

Φανατικοί “πειρατές” οι νέοι

Σύμφωνα με τη μελέτη, νεότεροι πολίτες ηλικίας 15-24 ετών ανέφεραν ότι παρακολουθούσαν παράνομα αθλητικές διοργανώσεις στο διαδίκτυο σε ποσοστό διπλάσιο του συνολικού πληθυσμού. Οι νέοι από τη Βουλγαρία είναι πιο πιθανό να συμμετέχουν σε παράνομες αθλητικές μεταδόσεις συνεχούς ροής (live streaming)  με 47%, πολύ πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. που είναι 27%. Ακολουθούν η Ισπανία (42 %) και η Ελλάδα (41%), η Σλοβενία (39%) και η Ιρλανδία (34%).

Σύμφωνα με τη μελέτη του EUIPO σχετικά με την παραβίαση δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο, η μετάδοση συνεχούς ροής (live streaming) είναι η δημοφιλέστερη μέθοδος πρόσβασης σε παράνομο τηλεοπτικό περιεχόμενο - το 58% της πειρατείας στην Ε.Ε. πραγματοποιείται μέσω live streaming και το 32% μέσω λήψης από το Διαδίκτυο.

€1 δισ. ετησίως το κόστος

Η παράνομη διαδικτυακή μετάδοση συνεχούς ροής (live streaming) επηρεάζει όλα τα είδη περιεχομένου - περιλαμβανομένων των αθλητικών διοργανώσεων - με το EUIPO εκτιμά ότι η πειρατεία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης αποφέρει παράνομα έσοδα ύψους €1 δισ. ετησίως.

“Καθώς οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα, εκατομμύρια από αυτούς μπορεί να το κάνουν παράνομα. Καθώς απολαμβάνουμε τη συγκίνηση του ανταγωνισμού αυτό το καλοκαίρι, είναι εξαιρετικά σημαντικό να παίζουμε τίμια, τόσο για τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, όσο και για τους θεατές στο σπίτι”, αναφέρει το EUIPO.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum