| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 13/03/2025

       

 

 

Παρά τη μικρή κάμψη των πωλήσεων κατά 1,7%, στα €985,7 εκατ. – απόρροια της μικρής κάμψης στη δραστηριότητα εμπορίας αυτοκινήτων – η Autohellas κατάφερε να ενισχύσει ελαφρώς EBITDA (+2,3%) και καθαρή κερδοφορία (+5,3%) το 2024, η οποία υποστηρίχθηκε επίσης με €9,6 εκατ. από μερίσματα της AEGEAN (€8 εκατ.) και της Trade Estates (€1,6 εκατ.)

Ο Όμιλος, είχε σημαντικό όφελος από τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης από την πορεία των επιτοκίων, την έκδοση του πρώτου διαπραγματεύσιμου Ομολογιακού Δανείου, καθώς και από τη σύναψη νέων συμφωνιών τιτλοποίησης απαιτήσεων για τις μακροχρόνιες μισθώσεις (securitization) με σημαντικά καλύτερους όρους. 

 

Η εικόνα ανά κατηγορία

Ο κύκλος εργασιών από τη δραστηριότητα Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων στην Ελλάδα το 2024 αυξήθηκε κατά 8,1% αγγίζοντας τα €290,2 εκατ. Η δυναμική ανάπτυξης προήλθε τόσο από τις Μακροχρόνιες όσο και από τις Βραχυχρόνιες Μισθώσεις στην Ελλάδα και στις 8 ακόμη χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, με τον στόλο να υπερβαίνει τα 60.000 αυτοκίνητα. Η δραστηριότητα των Μακροχρόνιων Μισθώσεων παρουσίασε συγκριτικά μεγαλύτερη ανάπτυξη, βελτιώνοντας το μερίδιο του Ομίλου στην ελληνική αγορά. Η βελτίωση της απασχόλησης του στόλου και η περαιτέρω αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων καναλιών πώλησης συνέβαλαν θετικά στη συνολική αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, παρά την υψηλή διαθεσιμότητα οχημάτων στην αγορά, η οποία οδήγησε σε  μικρή μείωση των τιμών ενοικίασης.

Ο κύκλος εργασιών της Διεθνούς Δραστηριότητας που σχετίζεται με τις ενοικιάσεις αυτοκίνητων έφθασε συνολικά τα €184,2 εκατ. καταγράφοντας αύξηση 5,7%. Στις περισσότερες αγορές  στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος, η τουριστική κίνηση ήταν ενισχυμένη. Ωστόσο, η αυξημένη διαθεσιμότητα στόλων αυτοκινήτων οδήγησε σε μικρή μείωση των τιμών συγκριτικά με το 2023, επηρεάζοντας την λειτουργική κερδοφορία κατά κύριο λόγο στην αγορά της Πορτογαλίας, η  οποία αποτελεί τη μοναδική χώρα όπου η δραστηριότητα δεν περιλαμβάνει μακροχρόνιες λειτουργικές μισθώσεις (operating leasing).

Η δραστηριότητα της Εμπορίας Αυτοκινήτων στην Ελλάδα, παρουσίασε μείωση 8,7% συνεισφέροντας συνολικά €511,2 εκατ. στον κύκλο εργασιών του Ομίλου. Το 2024, η δραστηριότητα δέχθηκε πίεση από τη στασιμότητα της συνολικής αγοράς σε σύγκριση με το 2023, όταν εξαντλήθηκε το χαρτοφυλάκιο παραγγελιών που είχε συσσωρευτεί το 2021-2022, αλλά και από την είσοδο νέων ανταγωνιστικών κατασκευαστών/μαρκών στην ελληνική αγορά. Παρά τη μικρή μείωση του τζίρου, ο Όμιλος κατάφερε να διατηρήσει την κερδοφορία του κλάδου σε ικανοποιητικά επίπεδα. 

Σημειώνεται ότι η δραστηριότητα της Italian Motion (FIAT/JEEP/ALFA Romeo) που δε συμμετέχει στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, το 2024 παρουσίασε πωλήσεις €155,8 εκατ. γεγονός που προσαυξάνει ακόμη περισσότερο τη συνολική δραστηριότητα και δυναμική του Ομίλου.

Τι αναμένει η διοίκηση για το 2025

Η διοίκηση της Autohellas εκτιμά ότι η φετινή χρονιά θα χαρακτηρίζεται από συνεχιζόμενη ανάπτυξη στις μισθώσεις, λόγω της αυξημένης ζήτησης για υπηρεσίες κινητικότητας και της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος. Ειδικότερα:

Στον κλάδο των μακροχρόνιων μισθώσεων στην Ελλάδα, η αυξημένη προτίμηση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών προς αυτή τη λύση μετακίνησης προβλέπεται να συνεχιστεί και το 2025 που θα είναι μια απαιτητική χρονιά. Οι νέοι κανονισμοί για τη μείωση των εκπομπών ρύπων και η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση αναμένεται να διαμορφώσουν το τοπίο των εταιρικών μισθώσεων, ενισχύοντας τη ζήτηση για πιο ευέλικτα και βιώσιμα μοντέλα χρηματοδότησης στόλων. Η εταιρεία στοχεύει στην περαιτέρω αύξηση των μεγεθών της βασιζόμενη σε νέα προγράμματα μακροχρόνιας μίσθωσης που θα ξεκινήσουν άμεσα.

Οι βραχυχρόνιες ενοικιάσεις (Rent a Car) στην Ελλάδα αναμένεται να διατηρήσουν τη θετική δυναμική τους, με τη ζήτηση να επηρεάζεται από τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και από πιθανές διακυμάνσεις στις αφίξεις ανάλογα με το διεθνές περιβάλλον. Ο ανταγωνισμός και η αυξημένη διαθεσιμότητα οχημάτων θα συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στις τιμές ενοικίασης. Πρωταρχικός στόχος παραμένει η ενίσχυση όλων των καναλιών διανομής σε συνδυασμό με μια ισχυρή στρατηγική με στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της εξωτερικής και εσωτερικής αγοράς. Εστιάζοντας σε αυτούς τους δύο κρίσιμους τομείς, στόχος  της Autohellas για το 2025 παραμένει η αύξηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των επενδεδυμένων κεφαλαίων σε στόλο, υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Αναφορικά με τη δραστηριότητα των μισθώσεων στο εξωτερικό, το 2025 αναμένεται να συνεχιστεί η θετική τάση στον τουρισμό, με μειωμένο όμως ρυθμό. O Όμιλος αναμένεται να συνεχίσει τη στρατηγική του στις θυγατρικές των Βαλκανίων και Κύπρου, στοχεύοντας σε περαιτέρω οργανική ανάπτυξη με εμπλουτισμό προϊόντων και αναβάθμιση υπηρεσιών καθώς και την ενίσχυση του ποιοτικού πελατολογίου, που αφορούν τόσο σε τουριστικές όσο και σε εταιρικές μισθώσεις. Στη θυγατρική της Πορτογαλίας στόχος είναι η διατήρηση του μεριδίου αγοράς σε συνδυασμό με τη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικής απασχόλησης του στόλου. Παράλληλα η πίεση στις τιμές αναμένεται να ενταθεί λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού.

Στην εμπορία αυτοκινήτων, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση αναμένεται να γίνει ακόμη πιο επιτακτική, λόγω των αυστηρών κανονισμών που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους κατασκευαστές, με στόχο την περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2. Οι αυξημένες τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο πληθωρισμός και τα υψηλά επιτόκια (παρόλο που επικρατεί φθίνουσα τάση) προβλέπεται να οδηγήσουν τις πωλήσεις σε χαμηλότερα ή στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με το 2024. Η δραστηριότητα της εισαγωγής, εμπορίας και διανομής αυτοκινήτων & ανταλλακτικών και η δραστηριότητα της λιανικής πώλησης καινούργιων αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, με συνεχόμενες επενδύσεις στο προϊόν, στις εγκαταστάσεις και στους ανθρώπους της, θα επιδιώξει την αύξηση τόσο του μεριδίου αγοράς όσο και της κερδοφορίας.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2024 Greek Finance Forum