| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 06/06/2024

 

 

Ως θετικό καταλύτη για την πορεία των μετοχών των ελληνικών τραπεζών κρίνουν η Goldman Sachs , η JP Morgan και η Jefferies τις σημερινές εγκρίσεις των διανομών μερισμάτων, επιβεβαιώνοντας ότι θα «ξεκλειδώσουν» αξία.

 

 

Οι αναλυτές και των τριών επενδυτικών τραπεζών (τις αναλύσεις συγκεντρώνει ο Ο.Τ.) σχολίασαν θετικά την έγκριση από τις ευρωπαϊκές αρχές της καταβολής μερίσματος από τα κέρδη του 2023. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τον κλάδο, όπως αναφέρουν, μετά από πάνω από 16 χρόνια, αν και η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη.

Ειδικότερα, η JP Morgan επιβεβαίωσε τη σύσταση overweight για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, με τις τιμές στόχους να είναι για τη Eurobank στα 2,40 ευρώ, για την Πειραιώς στα 5,35 ευρώ, για την Εθνική στα 8,30 ευρώ και για την Alpha Bank στα 2,40 ευρώ.

Η Goldman Sachs, για την Εθνική δίνει τιμή στόχο 10 ευρώ, για την Πειραιώς στα 5,30 ευρώ, για την Eurobank στα 2,5 ευρώ, ενώ για την Alpha Bank στα 1,95 ευρώ, ενώ είναι η μόνη για την οποία έχει σύσταση neutral (ουδετερότητα).

Την ίδια ώρα, για την Jefferies, οι ελληνικές τράπεζες σταδιακά θα αυξήσουν τους δείκτες διανομών τους, οι οποίοι είναι χαμηλοί (10-30%) επί της παρούσης. Κατά την Jefferies θα αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου και θα ευθυγραμμιστούν με τον μέσο όρο της ΕΕ στο 50% έως το 2026. Όσον αφορά τη μερισματική απόδοση η Jefferies αναμένει ότι η τρέχουσα απόδοση 4% θα αυξηθεί στο 10% το 2026, σύμφωνα με τις αντίστοιχες χώρες της ΕΕ.

Για την Εθνική η Goldman Sachs δίνει τιμή στόχο 10 ευρώ. 

Αναφορικά με την Πειραιώς, η ρυθμιστική αρχή ενέκρινε πληρωμή μερίσματος περίπου 10%. Αυτό αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση περίπου 1,7%. Η διανομή υπόκειται σε έγκριση από την Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 28 Ιουνίου 2024.

Κατά την Goldman Sachs, υπάρχουν περιθώρια για ισχυρότερη θετική αντίδραση για την Πειραιώς (έναντι των ομοτίμων), δεδομένης της απόδοσης της μετοχής -3% τους τελευταίους 2 μήνες.

Για την Πειραιώς η Goldman Sachs δίνει τιμή στόχο στα 5,30 ευρώ. 

Αναφορικά με την Alpha bank, η ρυθμιστική αρχή ενέκρινε μια πληρωμή περίπου 20% που θα κατανεμηθεί εξίσου μεταξύ μερίσματος και επαναγοράς. Αυτό αντιστοιχεί σε συνολική απόδοση περίπου 3,2%. Η διανομή υπόκειται σε έγκριση από την Ετ.Γ.Σ.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, σε σχετική βάση, αναμένεται ισχυρότερη θετική αντίδραση για την Alpha δεδομένης της απόδοσης της μετοχής -2,5% τους τελευταίους 2 μήνες.

Η Goldman Sachs δίνει τιμή στόχο για την Alpha στα 1,95 ευρώ, ενώ είναι η μόνη για την οποία έχει σύσταση neutral (ουδετερότητα). 

Τέλος, αναφορικά με τη Eurobank, η ρυθμιστική αρχή ενέκρινε πληρωμή μερίσματος περίπου 30%. Αυτό αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση περίπου 4,6%. Η διανομή υπόκειται σε έγκριση από την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Eurobank στις 23 Ιουλίου 2024.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η ανακοίνωση για τη Eurobank έχει τιμολογηθεί εν μέρει λόγω της σχετικής υπεραπόδοσης των μετοχών έναντι των ελληνικών τραπεζών (+12%) τους τελευταίους δύο μήνες.

Για την Eurobank η Goldman Sachs δίνει τιμή στόχο στα 2,5 ευρώ. 

με την Jefferies να αναμένει ότι ενώ οι αρχικοί δείκτες πληρωμών είναι χαμηλοί (10-30%), θα αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου και θα ευθυγραμμιστούν με τον μέσο όρο της ΕΕ στο 50% έως το 2026.

Όσον αφορά τη μερισματική απόδοση η Jefferies αναμένει ότι η τρέχουσα απόδοση 4% θα αυξηθεί στο 10% το 2026, σύμφωνα με τις αντίστοιχες χώρες της ΕΕ.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2024 Greek Finance Forum