| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 20/06/2024

 

 

Αισιόδοξος για τη θετική έκβαση της διαδικασίας πώλησης του ομίλου United Group, στον οποίο ανήκει και η ελληνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Nova, εμφανίστηκε ο Νίκος Σταθόπουλος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι εντός του προσεχούς Ιουλίου αναμένεται να καταθέσουν μη δεσμευτικές προτάσεις οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί.

 

 

Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα του fund BC Partners, το οποίο σήμερα είναι μέτοχος πλειοψηφίας στον όμιλο United, ανέφερε χθες ενώπιον των δημοσιογράφων στο περιθώριο ημερίδας ότι ο αριθμός των προσφορών εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε διψήφιο νούμερο καθώς επί του παρόντος έχει εκδηλωθεί "ζωηρό ενδιαφέρον από εταιρείες και funds ευρωπαϊκού αλλά και παγκόσμιου βεληνεκούς" ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο ενδιαφέρον που υπάρχει από αραβικά επενδυτικά κεφάλαια. Θυμίζουμε ότι προ δύο μηνών δημοσίευμα του Bloomberg έκανε λόγο ότι ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος e& (etisalat and) του Άμπου Ντάμπι φέρεται να διερευνά το ενδεχόμενο εξαγοράς της United ενώ άρθρο του Reuters τοποθέτησε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την Saudi Telecom (STC), που εδρεύει στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβία. 

Μικρό το τίμημα του 1 δισ. ευρώ για Nova 

Σε ό,τι αφορά το τίμημα που ζητάει η BC Partners, ο κ. Σταθόπουλος επιβεβαίωσε ότι κινείται στην περιοχή των 8 δισ. ευρώ για το σύνολο του ομίλου United (8 φορές το EBITDA) ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της επιμέρους πώλησης δραστηριοτήτων της United Group με γνώμονα τις διαφορετικές περιοχές με στόχο "τη μεγιστοποίηση της αξίας της επιδιωκόμενης συναλλαγής". Σε ερώτηση για το εάν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από το CVC για την απόκτηση ξεχωριστά της ελληνικής Nova, ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε στο Capital.gr ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με το εν λόγω fund, εκφράζοντας μάλιστα, την απορία για το πώς έχουν προκύψει και σε ποια βάση εδράζονται τα κατά καιρούς δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ερωτηθείς εάν το τίμημα για την πώληση της Nova θα μπορούσε να κινηθεί στο ποσό του 1 δισ. ευρώ, ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι πολύ μικρό και το απέρριψε κατηγορηματικά, προσθέτοντας παράλληλα, ότι η Nova δεν έχει δάνεια σε αντίθεση με τον μητρικό όμιλο United. 

Θυμίζουμε ότι τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον ξένο τύπο έκαναν λόγο η αξία του ομίλου United Group αποτιμάται στην περιοχή των 8 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του χρέους του. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσίευσε για την χρήση του 2023, το προσαρμοσμένο καθαρό χρέος του ομίλου στα τέλη του 2023 διαμορφώθηκε σε 4,284 δισ. ευρώ από 5 δισ. ευρώ, που ήταν το 2022. Επιπλέον, οι δανειακές υποχρεώσεις της United από την έκδοση ομολόγων άγγιξαν πέρυσι τα 3,477 δισ. ευρώ από 4,543 δισ. που είχαν φθάσει το 2022, καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 23%.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2024 Greek Finance Forum