| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Σάββατο, 20/05/2023

 

 

«Mea culpa» για τον δισεκατομμυριούχο Carl Icahn, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος που έβαλε ένα τεράστιο στοίχημα ότι η αγορά θα καταρρεύσει, μια εκτίμηση που του στοίχισε σχεδόν 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

 

Σύμφωνα με ανάλυση των Financial Times, ο επενδυτής έχασε περίπου 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017 σε θέσεις αντιστάθμισης κινδύνου που θα είχαν αποπληρωθεί εάν οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων είχαν πέσει, πριν χάσει άλλα 7 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ του 2018 και του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι, κατά καιρούς, η πλασματική έκθεση του Icahn, η υποκείμενη αξία των τίτλων στους οποίους ποντάριζε, ξεπέρασε τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια. «Ποτέ δεν έχεις την τέλεια θωράκιση, αλλά αν διατηρούσα τις παραμέτρους, πάντα πίστευα ότι θα ήμουν καλά», είπε. «Αλλά δεν το έκανα».

Η Icahn Enterprises ανέφερε συνολικά 4,3 δισ. δολάρια σε μικρές απώλειες το 2020 και το 2021 καθώς οι αγορές ανέκαμψαν γρήγορα από την ύφεση της πανδημίας μετά το τεράστιο κίνητρο της Federal Reserve. «Πίστευα προφανώς ότι η αγορά αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα», είπε ο Icahn. «[Αλλά] η Fed διοχέτευσε τρισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά για να καταπολεμήσει την Covid και το παλιό ρητό ισχύει: «μην πολεμάτε τη Fed».

Καθώς τα σορταρίσματα του Icahn είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν δισεκατομμύρια δολάρια από την επενδυτική του εταιρεία, ο ίδιος χορήγησε σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια από τα δικά του χρήματα στην εισηγμένη επενδυτική εταιρεία. Αυτή η ένεση βοήθησε να διατηρηθεί σχετικά σταθερή η εσωτερικά υπολογισμένη αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της εταιρείας. Ο Icahn εξέθεσε τον εαυτό του σε έναν άλλο κίνδυνο λαμβάνοντας ένα δάνειο που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 2022.

Τα πτωτικά στοιχήματα του Icahn είναι ο κύριος λόγος που το επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο έχασε χρήματα κάθε χρόνο από το 2014. Η καθαρή αξία ενεργητικού της Icahn Enterprises μειώθηκε από 7,9 δισ. δολάρια το 2017 σε 5,6 δισ. δολάρια αυτόν τον μήνα.

Καθώς η πίεση στην εταιρεία του αυξάνεται, ο Icahn αναγκάστηκε να χαλιναγωγήσει τα στοιχήματά του, καθώς ορισμένοι επενδυτές φοβούνται ότι μια περιφερειακή τραπεζική κρίση και το ανώτατο όριο του χρέους θα μπορούσε να οδηγήσει σε απότομο ξεπούλημα στην αγορά. «Εξακολουθώ να πιστεύω σε κάποιο βαθμό ότι αυτή η οικονομία δεν είναι καλή και ότι θα υπάρξουν προβλήματα μπροστά», είπε ο Icahn. «Είμαστε ακόμα αντισταθμισμένοι, αλλά όχι στον βαθμό που ήμασταν».

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum