| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τετάρτη, 10/05/2023

 

 

Ενα παιχνίδι για τρεις, είναι αυτό που εξελίσσεται στο πολιτικό μας σκηνικό, μόλις 11 ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες. Το «ιψενικό τρίγωνο» της πολιτικής, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ λειτουργούν, πλέον, ως συγκοινωνούντα δοχεία, όχι μόνο στο πεδίο της διεκδίκησης πολιτών, αλλά και στο πώς οι εξελίξεις στο ένα μέτωπο, επηρεάζουν ταυτόχρονα τις εξελίξεις και στα υπόλοιπα. 

 

 

Τρία περιστατικά των τελευταίων ημερών, που αφορούν στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, επηρέασαν τον πολιτικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας κι έκαναν το κυβερνών κόμμα να αναδείξει τις δικές του διαφορές με το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως γράφει ο Διαμαντής Σεϊτανίδης στην Ημερησία, το πρώτο αφορούσε τη δημοσιοποίηση του κειμένο των «53+» στον ΣΥΡΙΖΑ, που είχε συνταχθεί προ διμήνου, περίπου, και με το οποίο πρότειναν -σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά μόλις λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές- την χρήση «Συμπληρωματικών τοπικών νομισμάτων», προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η περιφερειακή ανάπτυξη. 

Φυσικά, τέτοιο «δώρο» δεν μπορούσε να μείνει ανεκμετάλλευτο από την κυβέρνηση. Αμέσως υπήρξε ανάδειξη του θέματος, άμεση συσχέτισή του με τις περιγραφές για τη «Δήμητρα» του Γιάνη Βαρουφάκη και υπενθύμιση ότι μιλάμε για τους πρωταγωνιστές του πρώτου εξαμήνου του 2015. Στη συνέχεια οι συγγραφείς της πρότασης έκαναν λόγο για ένα «θεωρητικό κείμενο» κι όχι για πρόταση πολιτικής εκ μέρους των «53+», ωστόσο το κακό είχε ήδη γίνει. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με χιουμοριστικές αναφορές στην πρόταση, η Κουμουνδούρου με μεγάλη δυσκολία έκρυψε την οργή της και οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν πανηγύριζαν. 

Κυβέρνηση κατά ΠΑΣΟΚ

Το δεύτερο περιστατικό αφορά επίσης στην αξιωματική αντιπολίτευση και ειδικά σε νέα δήλωση του Κώστα Ζουράρι, ο οποίος είπε ότι στη βάση μιας προγραμματικής σύγκλισης δεν αποκλείεται να δούμε και μετεκλογική κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ- Βελόπουλου, για να αναρωτηθεί αμέσως μετά: «Γιατί, δεν συνεργαστήκαμε με τους ΑΝΕΛ…;». 

Τέλος, το τρίτο περιστατικό είναι αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργό Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του: Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει λόγο για απλή αναλογική μόνο εάν είναι πρώτος, ενώ -όπως είπε ο ΓΑΠ- ήταν το κόμμα που ψήφισε την απλή αναλογική. Με αυτό τον τρόπο ο κ. Παπανδρέου θεωρείται ότι επαναφέρει στο τραπέζι την λεγόμενη «κυβέρνηση των ηττημένων» εάν φυσικά το άθροισμα των κυβερνητικών εταίρων συμπληρώνει τον μαγικό αριθμό των 151 βουλευτών κι άρα μπορεί να στηρίξει μια κυβέρνηση συνεργασίας. 

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum