| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Παρασκευή, 28/04/2023

 

 

Σε ελεύθερη πτώση σήμερα η μετοχή της First Republic, καθώς εξανεμίζονται οι ελπίδες για συμφωνία διάσωσης.

 

 

Σύμφωνα με CNBC το πιθανότερο αποτέλεσμα για την αμερικανική περιφερειακή τράπεζα είναι να τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσίας Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC).

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι υπάρχει ακόμα ένα μικρό περιθώριο για λύση που δεν θα περιλαμβάνει την υπαγωγή σε ειδική εκκαθάριση και οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Βαριές απώλειες

Υπενθυμίζεται ότι αυτές οι βαριές απώλειες στη μετοχή της First Republic τος τελευταίες ημέρες ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, που αποκάλυψαν χειρότερη από την αναμενόμενη εκροή καταθέσεων ύψους 100 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αναταραχής του Μαρτίου με την κατάρρευση της Silicon Valley και της Signature Bank.

Η First Republic, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, θεωρήθηκε ευρέως ως ο δανειστής που είχε περισσότερες πιθανότητες να υποστεί κατάρρευση στη συνέχεια, επειδή είχε πολλούς πελάτες στον κλάδο των start-up, όπως και Silicon Valley Bank, και πολλοί από τους λογαριασμούς της είχαν περισσότερα από 250.000$, δηλαδή πάνω από το όριο που προστατεύεται από την ομοσπονδιακή ασφάλιση καταθέσεων.

Μέχρι πρόσφατα, η First Republic ήταν η αγαπημένη της Wall Street. Ιδρύθηκε το 1985 από τον Τζιμ Χέρμπερτ, ο οποίος εξακολουθεί να είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος της τράπεζας στα 78 του χρόνια.

Μια διαφορετική τράπεζα

Η τράπεζα διακρίθηκε προσφέροντας σε πλούσιους πελάτες ενυπόθηκα δάνεια, τα οποία όμως δεν μπορούν να πουληθούν στους γίγαντες στεγαστικών δανείων Fannie Mae και Freddie Mac που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση. Ο Χέρμπερτ διαφημίζει με συνέπεια το επιχειρηματικό μοντέλο της First Republic ως υγιές, επειδή οι δανειολήπτες της είχαν πάντα καλά πιστωτικά αρχεία.

Το 2007, η Merrill Lynch πλήρωσε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει την τράπεζα, αλλά η ιδιοκτησία της κράτησε μόνο τρία χρόνια. Ο Χέρμπερτ, με τη βοήθεια άλλων επενδυτών, αγόρασε την τράπεζα πίσω μετά την οικονομική κρίση του 2008.

Έκτοτε, η First Republic έχει επικεντρωθεί στην επέκταση, δημιουργώντας υποκαταστήματα στα πιο κομψά μέρη της Νέας Υόρκης, της Βοστώνης, του Σαν Φρανσίσκο και του Λος Άντζελες και σε μέρη συνώνυμα με τον πλούτο όπως το Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, και το Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Μάλιστα, η τράπεζα ήταν ανέκαθεν γνωστή για τις πολύ προσωπικές σχέσεις που διατηρεί με τους πελάτες της, όπως επίσης ότι πάντα στα υποκαταστήματα της προσφέρονται ζεστά μπισκότα και καφέδες.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum