| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Παρασκευή, 19/05/2023

 

 

Η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο (IPO) -όχι απαραίτητα στο Ελληνικό- βρίσκεται στην ατζέντα της Grivalia Hospitality όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας Γιώργος Χρυσικός σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους. Παρότι όπως έσπευσε να προσθέσει «η στήριξη του βασικού μετόχου (σ.σ Fairfax) δεν την καθιστά αναγκαία».

 

 

Ο κ. Χρυσικός στο περιθώριο της παρουσίασης του Avant Mar, του νέου τουριστικού θέρετρου της εταιρείας που αναπτύχθηκε στη θέση του Piperi στη Νάουσα της Πάρου αναφέρθηκε σε μια σειρά από έργα που «τρέχει» και ετοιμάζεται να παραδώσει η Grivalia Hospitality ύψους περίπου 800 εκατ. ευρώ.

Το Avant Mar στην Πάρο πρόκειται να ξεκινήσει τη δοκιμαστική του λειτουργία τον επόμενο μήνα για να ανοίξει για το κοινό ένα μήνα μετά. Η επένδυση, σύμφωνα με τον ίδιο, από την αγορά του ακινήτου μέχρι την κατασκευή εκτιμάται σε λίγο κάτω από €30 εκατ.

Η νέα τουριστική επένδυση της Grivalia Hospitality βρίσκεται πολύ κοντά στην κοσμοπολίτικη Νάουσα και συγκεκριμένα στην παραλία Πιπέρι, εκεί όπου παλιά βρισκόταν το ομώνυμο ξενοδοχείο, το οποίο σταμάτησε τη λειτουργία του το 2019. Πιο αναλυτικά το ξενοδοχείο στη θέση του Avant Mar διέθετε 55 δωμάτια και σήμερα μετά τον επανασχεδιασμό του διαθέτει 38 σουίτες μεγαλύτερης επιφάνειας. Σύμφωνα με την εταιρεία οι εργασίες διήρκησαν 3,5 χρόνια, ενώ η νέα αυτή επένδυση συμβάλλει στη δημιουργία άνω των 80 νέων θέσεων εργασίας.

Τα αστέρια Γλυφάδας

Από την 1η Αυγούστου αναμένεται η δοκιμαστική λειτουργία ενός ακόμη πολυτελούς Project της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του OT που μιλούσε για καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας. Θυμίζουμε πως ο αρχικός προγραμματικός προέβλεπε την έναρξη του συγκροτήματος την Άνοιξη του 2023.

Τα ιστορικά Αστέρια της Γλυφάδας και το «One an Only Aesthesis» δυναμικότητας 120 δωματίων και βιλών πρόκειται να ανοίξουν τις πύλες τους αρχές Οκτώβρη. Η επένδυση ύψους €300 εκατ. πραγματοποιείται σε έκταση 280 στρεμμάτων όπου η δόμηση θα καλύπτει μόνο τα 25 στρέμματα, ενώ ξεκινάει το έργο φύτευσης 200.000 φυτών και δέντρων.

Το πολυτελές θέρετρο όπως υπογράμμισε ο κ. Χρυσικός θα αποτελέσει το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ευρώπη και την Μεσόγειο «γιατί όχι και στον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως “στην συγκεκριμένη τοποθεσία δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι λιγότερο”.

Το εμβληματικό «Six Senses Megalonisos» στους Πεταλιούς

Για την σημαντική συνεργασία της Grivalia Hospitality και της Six Senses αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η εταιρεία σχετικά με το εμβληματικό έργο πολυτελούς φιλοξενίας, αναψυχής και ευεξίας «Six Senses Megalonisos» που προγραμματίζεται να αναπτυχθεί στο νότιο τμήμα της Μεγαλονήσου, μέρος του νησιωτικού συμπλέγματος των Πεταλιών, που βρίσκεται μια «ανάσα» από την Αττική.

Το ύψος της επένδυσης στους Πεταλιούς υπολογίζεται άνω των 280 εκατ. ευρώ. Σε μία έκταση 550.000 τ.μ. στο οικολογικό θέρετρο προβλέπεται η κατασκευή 75 υπερ-πολυτελών villas και 20 branded κατοικιών, εστιατορίων, χώρων ευεξίας και εκγύμνασης, ενός beach club, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Χρυστικός “απαραίτητη προϋπόθεση για την εν λόγω επένδυση αποτελεί η ψήφιση του νομοσχεδίου”.

Όσον αφορά στο πολυτελές camping (glamping) της Βούλας ύψους 50 εκατ. ευρώ πρόκειται για μια 5αστερη τουριστική επένδυση η οποία σύμφωνα με τον κο. Χρυσικό θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2024. Οι πρώην τουριστικές κατασκηνώσεις του ΕΟΤ θα αποτελούν πλέον το μοναδικό κλειστό club των Νοτίων προαστίων (στα πρότυπα του Εκάλη και Τατόι Club). Θα φιλοξενούν 70 με 80 άτομα και θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εστιατόριο, αναψυκτήριο, παιδότοπο, κινηματογράφο, γυμναστήριο, κέντρο αναζωογόνησης, αθλητικά γήπεδα και ένα εκτενές δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων.

Η Μύκονος

Ειδική αναφορά έγινε στη Μύκονο (Καλό Λιβάδι) και στο ξενοδοχειακό project της εταιρείας ύψους 120 εκατ., όπου έβαλε «φρένο» το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο κ. Χρυσικός, σχολίασε ότι «καλώς το ΣτΕ σήκωσε κίτρινη κάρτα» συστήνοντας το έργο να βασιστεί στις ρυθμίσεις που προωθούνται για το νέο χωροταξικό στον τουρισμό.

Μετά και τις συστάσεις του ΣτΕ, αυτή την στιγμή γίνεται επανασχεδιασμός του έργου, ώστε η δυναμικότητα να είναι μικρότερη, ενώ το ΣτΕ έθεσε και θέμα προσβασιμότητας στο σημείο, για την οποία όμως έχει βρεθεί λύση. Το έργο θα γίνει μέσω της οδού των στρατηγικών επενδύσεων και θα έχει δυναμικότητα 400 κλινών.

Τέλος, όπως είπε ο κ. Χρυσικός η εταιρεία ετοιμάζεται να αποεπενδύσει -με κέρδος όπως είπε από το έργο του Pearl Island στον Παναμά.

Πηγή: Οικονομικός Ταχυδρόμος

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum