| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τρίτη, 00:01 - 23/05/2023

 

 

Η κυβερνοασφάλεια είναι υψίστης σημασίας στη σημερινή ψηφιακή εποχή λόγω της αυξανόμενης διασύνδεσης και της εξάρτησης από την τεχνολογία. Περιλαμβάνει την προστασία συστημάτων υπολογιστών, δικτύων και δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, διακοπή ή ζημιά.

 

 

Η σημασία της κυβερνοασφάλειας έγκειται στη διαφύλαξη ευαίσθητων πληροφοριών, στην πρόληψη των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο και στη διατήρηση της ακεραιότητας, της εμπιστευτικότητας και της διαθεσιμότητας των ψηφιακών στοιχείων.

Οι παραβιάσεις της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες, όπως οικονομικές απώλειες, ζημιά στη φήμη, παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, ακόμη και απειλές για την εθνική ασφάλεια. Με τη διαρκώς εξελισσόμενη φύση των απειλών στον κυβερνοχώρο και τον πολλαπλασιασμό των εξελιγμένων τεχνικών hacking, η προτεραιότητα στην κυβερνοασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας για άτομα, επιχειρήσεις, οργανισμούς και κυβερνήσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία κρίσιμων συστημάτων, υποδομών και προσωπικών πληροφοριών στον ψηφιακό τομέα.

Στην παρακάτω λίστα θα δούμε 10 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προστατευτείτε κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο.

10. Χρήση ισχυρών, μοναδικών κωδικών πρόσβασης

Χρησιμοποιήστε σύνθετους κωδικούς πρόσβασης που περιλαμβάνουν συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων. Αποφύγετε τη χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς και σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για την ασφαλή αποθήκευση και δημιουργία κωδικών πρόσβασης.

9. Ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA)

Εφαρμόστε το 2FA όποτε είναι δυνατόν. Αυτό προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας απαιτώντας ένα δεύτερο βήμα επαλήθευσης, όπως έναν μοναδικό κωδικό που αποστέλλεται στην κινητή συσκευή σας, εκτός από τον κωδικό πρόσβασής σας.

8. Διατήρηση ενημερωμένου λογισμικού

Ενημερώνετε τακτικά το λειτουργικό σας σύστημα, το λογισμικό προστασίας από ιούς, τα προγράμματα περιήγησης ιστού και άλλες εφαρμογές. Αυτές οι ενημερώσεις συχνά περιλαμβάνουν ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας που αντιμετωπίζουν τρωτά σημεία και προστατεύουν από απειλές στον κυβερνοχώρο.

7. Να είστε προσεκτικοί στις επιθέσεις phishing

Να είστε προσεκτικοί όταν ανοίγετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάνοντας κλικ σε συνδέσμους ή πραγματοποιείτε λήψη συνημμένων. Επαληθεύστε τη νομιμότητα του αποστολέα και να είστε προσεκτικοί με ύποπτα ή απροσδόκητα αιτήματα για προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες.

6. Χρήση τείχους προστασίας

Photo: pixabay.com

Ενεργοποιήστε ένα τείχος προστασίας στις συσκευές σας για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της εισερχόμενης και εξερχόμενης κυκλοφορίας δικτύου. Αυτό λειτουργεί ως φραγμός μεταξύ του συστήματός σας και πιθανών απειλών.

5. Ασφαλίστε το δίκτυο Wi-Fi σας

Αλλάξτε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης διαχειριστή στο δρομολογητή Wi-Fi και χρησιμοποιήστε ισχυρή κρυπτογράφηση (WPA2 ή WPA3) για να προστατεύσετε το ασύρματο δίκτυό σας. Ελέγχετε τακτικά για ενημερώσεις υλικολογισμικού για τον δρομολογητή σας για να βεβαιωθείτε ότι διαθέτει τις πιο πρόσφατες δυνατότητες ασφαλείας.

4. Δημιουργήστε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών αρχείων και δεδομένων τακτικά σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, χώρο αποθήκευσης cloud ή άλλη ασφαλή τοποθεσία. Αυτό προστατεύει τις πληροφορίες σας σε περίπτωση επίθεσης ransomware ή αποτυχίας υλικού.

3. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας και τους υπαλλήλους

Μείνετε ενημερωμένοι για τις πιο πρόσφατες απειλές και βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας και τους υπαλλήλους σας σχετικά με τον τρόπο αναγνώρισης και αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων ασφαλείας, όπως επιθέσεις κοινωνικής μηχανικής ή ύποπτους συνδέσμους ιστότοπου.

2. Χρήση Ασφαλούς Wi-Fi και VPN

Όταν έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi, χρησιμοποιήστε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) για να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα σας και να προστατέψετε τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες από πιθανές υποκλοπές.

1. Ασφαλείς φορητές συσκευές

Εφαρμόστε μέτρα ασφαλείας στις κινητές συσκευές σας, όπως ενεργοποίηση κωδικών πρόσβασης ή βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας. Εγκαταστήστε αξιόπιστες εφαρμογές ασφαλείας που προσφέρουν λειτουργίες όπως απομακρυσμένη παρακολούθηση συσκευής, σκούπισμα δεδομένων και κρυπτογράφηση για να προστατεύσετε τις πληροφορίες σας σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της συσκευής σας.

Πηγή: Fortune

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum