| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 11/05/2023

 

 

Μετά την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία αναμένεται το καλοκαίρι, θα ξεκαθάρισει η νέα δομή του Ομίλου Intrakat, μετά την απόκτηση της ΑΚΤΩΡ.

 

 

Αυτό τόνισε χτες ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Αλ. Εξάρχου κατά την διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών, επαναλαμβάνοντας τα όσα ανέφερε προσφάτως ότι δεν έχει αποφασιστεί το πώς θα λειτουργήσει ο Όμιλος έπειτα από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Άκτωρ, αν δηλαδή θα γίνει συγχώνευση των δύο εταιρειών ή θα αποσχιστεί ο κλάδος της κατασκευής από την Intrakat για να συγχωνευτεί με την Άκτωρ. 

Για τον λόγο που αποκτήθηκε η Ακτωρ ο κ. Εξάρχου αποκάλυψε ότι "ένας από τους βασικούς λόγους είναι για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, του εξοπλισμού και της τεχνογνωσίας για να μπορέσουμμε να εκτελέσουμε όλα τα έργα, αν και πάντα υπάρχει βελτίωση, γιατί όσο αυξάνεται το ανεκτέλεστο τόσο χρειάζεται περισσότερο δυναμικό και εξοπλισμός", απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή αν έχει το ανθρώπινο δυναμικό, την τεχνογνωσία αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κατασκευάσει τα έργα που έχει αναλάβει. 

Για τη νέα δομή του Ομίλου ο κ. Εξάρχου ρωτήθηκε προσφάτως στο Forum των Δελφών, τονίζοντας πως το μοντέλο στο οποίο στοχεύει η Intrakat είναι αυτό της δημιουργίας μιας έξυπνης και υγιούς κατασκευαστικής εταιρείας, με τεχνική επάρκεια, κάτι το οποίο αποτέλεσε και το βασικό κριτήριο της εξαγοράς, αφού ο στόχος είναι το υγιές ανεκτέλεστο των δύο εταιρειών να παραμείνει έτσι. "Επιθυμούμε μία υγιή Intrakat και μια υγιή ΑΚΤΩΡ, οι οποίες θα έχουν την τεχνική επάρκεια και ικανότητα σωστής εκτέλεσης των έργων, εντός χρονοδιαγραμμάτων και προϋπολογισμού, με θετικό cash flow", δήλωσε ο κ. Εξάρχου.

Η εξαγορά της της ΑΚΤΩΡ από την Ιntrakat, όπως έχει ξεκαθαριστεί θα γίνει χωρίς νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. 

Το τίμημα των 214 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί στην Ελλάκτωρ ως εξής: τα 100 εκατ. ευρώ που αφορούν σε μετρητά θα προέλθουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που έκανε η Intrakat (57 εκατ. ευρώ) και τραπεζική χρηματοδότηση (43 εκατ. ευρώ). Τα υπόλοιπα 114 εκατ. ευρώ, που αφορούν σε δανεισμό της Άκτωρ από την μητρική της, θα διατεθούν μέσω των ταμειακών ροών της θυγατρικής.

Ο ίδιος πάντως δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο όταν θα ολοκληρωθεί η απόκτηση της κατασκευαστικής εταιρείας, ο νέος όμιλος να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για τη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών του σχεδίων.

Οσον αφορά την Ακτωρ, η χρηματοοικοομική της εικόνα δεν είναι όπως παλιά, καθώς δεν φαίνεται σύμφωνα με τον κ. Εξάρχου να αντιμετωπίζει πια οικονομικά ζητήματα, ενώ τα 2 δισ. ανεκτέλεστο που εξασφάλισε τους τελευταίους μήνες η εταιρεία ήταν με πολύ χαμηλές εκπτώσεις, γεγονός που καθιστά τα έργα κερδοφόρα. 

Μετά την απόκτηση της Ακτωρ, η Intrakat καθίσταται ο δύτερος μεγαλύτερος Όμιλος στην χώρα, με παρουσία σε όλα τα μεγάλα έργα της χώρας.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum