| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 20/04/2023

 

 

Συνολική επαναφορά στην οικονομική κανονικότητα 410.000 δανείων, συνολικού ύψους 11,8 δισ. ευρώ, συνολικό στοκ ρυθμισμένου χαρτοφυλακίου ύψους 8,8 δισ. ευρώ και επαναφορά δανείων ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ, ως υγιή, στον στρατηγικό της εταίρο, την Τράπεζα Πειραιώς, έχει επιτύχει η Intrum Hellas στα τρία χρόνια λειτουργίας της στην ελληνική αγορά.

 

 

Όπως γράφει το insider.gr, σημειώνεται ότι οι ρυθμίσεις των δανείων που έχει επιτύχει η Intrum Hellas έχουν συμβάλει στη διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας σε μεγάλες και μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις. Παράλληλα, η εταιρεία έχει ενισχύσει την αγορά εργασίας, απασχολώντας 1.150 εργαζόμενους σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον που έχει διακριθεί ως «Great Place to Work», με ίσες ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη (62% των μελών της διοικητικής ομάδας αποτελείται από γυναίκες).

Στη χρήση 2022, η Intrum Hellas αύξησε τον κύκλο εργασιών της στα 232 εκατ. ευρώ από 182 εκατ. το 2021, ενώ τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 111 εκατ. ευρώ από 52 εκατ. το 2021. Τα λειτουργικά κόστη της εταιρείας μειώθηκαν στα 123 εκατ. ευρώ από 132 εκατ. το 2021, το λειτουργικό αποτέλεσμα (EBITDA) ενισχύθηκε στα 159 εκατ. από 110 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαιά της ανήλθαν στα 435 εκατ. ευρώ.

Τα πολύ θετικά αποτελέσματα που παρουσίασε η Intrum Hellas είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Καταρχάς, του μεγάλου όγκου απαιτήσεων υπό διαχείριση που έχει η εταιρεία.

Στις 31.12.2022 η Intrum Hellas διαχειριζόταν περισσότερες από 1,2 εκατ. υποθέσεις που αφορούν σε περισσότερους από 700 χιλιάδες δανειολήπτες,
συνολικού ύψους απαιτήσεων 58,9 δισ. ευρώ και λογιστικής αξίας 24,9 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία διαχειριζόταν 24 χαρτοφυλάκια, με μεγαλύτερα εξ αυτών τα τιτλοποιημένα χαρτοφυλάκια (HAPS) με εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου (Phoenix, Vega & Sunrise) συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας 16 δισ. ευρώ, αλλά και τα χαρτοφυλάκια Piraeus SNF DAC και Τράπεζας Πειραιώς, συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας περίπου 5 δισ. ευρώ.

Εντός του 2022, η Intrum Hellas διεύρυνε περαιτέρω τα υπό διαχείριση κεφάλαια, με την ανάληψη διαχείρισης του χαρτοφυλακίου Earth, συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας 1,8 δισ. ευρώ.

Ένας δεύτερος λόγος που συνδέεται με τις επιδόσεις της Intrum Hellas είναι η υλοποίηση των πλάνων του προγράμματος «Ηρακλής», τα οποία είναι εμπροσθοβαρή και προβλέπουν τον μεγαλύτερο όγκο των ενεργειών διαχείρισης στα πρώτα χρόνια υλοποίησής του.

Τρίτον, η υλοποίηση βιώσιμων λύσεων για χιλιάδες δανειολήπτες και η προσέλκυση επενδύσεων με γνώμονα την ανάπτυξη, αντανακλάται στον αυξημένο κύκλο εργασιών της Intrum Hellas.

Ειδικότερα:

Οι συναινετικές λύσεις προς δανειολήπτες αποφέρουν το 80% των συνολικών εισπράξεων της εταιρείας

Η αξιοποίηση του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης οφειλών, παρουσιάζει στην Intrum Hellas έγκριση αιτημάτων ρύθμισης σε ποσοστό 79%, το οποίο αγγίζει το 90% στα φυσικά πρόσωπα με οφειλές έως 200 χιλιάδες ευρώ.

Η επιτυχημένη διαχείριση των περισσότερων τιτλοποιήσεων (6) στην ελληνική αγορά, συνολικού ύψους άνω των 16 δισ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Ηρακλής», που φέρουν 6 δισ. ευρώ εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα και την απελευθέρωση επενδυτικών κεφαλαίων στην αγορά.

Η προσέλκυση επενδύσεων για κλάδους αιχμής, μέσω της δευτερογενούς αγοράς απαιτήσεων. Συγκεκριμένα, η Intrum Hellas, υπό το ρόλο συντονιστή

στην πρώτη πώληση κλαδικού χαρτοφυλακίου στη δευτερογενή αγορά, προσέλκυσε και ανέδειξε στρατηγικό επενδυτή για την αναβάθμιση 72

ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, στηρίζοντας ταυτόχρονα τις τοπικές κοινωνίες όπου λειτουργούν (Project Tethys).

Ένας τέταρτος λόγος για τα θεαματικά αποτελέσματα της Intrum Hellas είναι η χαμηλή βάση κόστους που διαθέτει, με αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Το λειτουργικό μοντέλο της Intrum, αλλά και του κλάδου διαχείρισης απαιτήσεων ευρύτερα, επιτρέπει τη διακράτηση του λειτουργικού κόστους σε χαμηλά επίπεδα καθώς βασίζεται:

στην απασχόληση ιδίου εξειδικευμένου προσωπικού με υψηλή

τεχνογνωσία,

στην μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της τεχνολογίας,

στην αξιοποίηση εξωτερικών συνεργατών- outsourcing

Το μοντέλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια χαμηλή βάση κόστους, με το άμεσο λειτουργικό κόστος της εταιρείας (πλην αποσβέσεων) να διαμορφώνεται σε
μόλις 75 εκατ. ευρώ.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum