| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τρίτη, 09/05/2023

 

 

Η JP Morgan σταματά το trade υπέρ των ευρωπαϊκών μετοχών έναντι των μετοχών των ΗΠΑ. Με αυτή την αλλαγή, οι νέες θέσεις που προτείνει είναι η σύσταση overweight για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία και την Ελβετία. Δεν έχουν προτίμηση στις αναδυόμενες αγορές έναντι των αναπτυγμένων αγορών και διατηρούν τη θέση underweight και για τις μετοχές των ΗΠΑ.

 

 

Η αμερικανική τράπεζα (την έκθεση παρουσιάζει το New Money) επιλέγει μια πιο αμυντική στάση, ευθυγραμμισμένη με τις τρέχουσες απόψεις της:

·    Οι μετοχές που μπορεί να υποκαταστήσουν τα ομόλογα, όπως τα βασικά διαρκή καταναλωτικά αγαθά, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και η υγειονομική περίθαλψη, θα κινηθούν με καλύτερες αποδόσεις το δεύτερο εξάμηνο, λόγω των χαμηλότερων αποδόσεων των ομολόγων και της ανατροπής των δεικτών PMI.

·   Θέσεις underweight στις μετοχές αξίας σε αντίθεση με πέρυσι που ήταν overweight σε αυτή την κατηγορία μετοχών.

·  Οι μετοχές ανάπτυξης θα υπεραποδώσουν έναντι των μετοχών αξίας φέτος και είναι θετικοί για τις μετοχές της τεχνολογίας από τον περασμένο Οκτώβριο, αν και δεν περίμεναν ότι ο κλάδος της τεχνολογίας θα σημείωνε τόσο ισχυρές επιδόσεις όσο έχει κάνει το τελευταίο έτος, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις το ταμπλό να ξεπερνούν τις προσδοκίες για τη μείωση των αποδόσεων των ομολόγων.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ευνοήθηκαν από την πτώση της τιμής του φυσικού αερίου και από την επαναλειτουργία της Κίνας τα τελευταία τρίμηνα. Πλέον οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι η long θέση του consensus των αναλυτών. Πέρυσι, η Ευρώπη ήταν η λιγότερο προτιμώμενη περιοχή αφού το consensus των οικονομολόγων προέβλεπε ύφεση, ενώ τώρα η άποψη είναι πολύ πιο αισιόδοξη. Οι μετοχές της Ευρωζώνης έχουν ενισχυθεί έως και 30% έναντι των ΗΠΑ και η J.P. Morgan εκτιμά ότι ήρθε η ώρα οι επενδυτές να κλειδώσουν αυτά τα κέρδη, ειδικά αν οι πιο αμυντικές θέσεις κερδίσουν έδαφος.

Η Ευρωζώνη είναι ένα παγκόσμιο κυκλικό trade. Η βελτίωση στν δραστηριότητα της Ευρωζώνης είναι πιθανότατα πίσω μας,  σε αντίθεση με την ΕΚΤ που είναι πιθανό να παραμείνει αυστηρή στην πολιτική της για τα ευρωπαϊκά επιτόκια, λόγω του επίμονου πληθωρισμού. Η περιοχή εξακολουθεί να εμφανίζει φθηνές αποτιμήσεις, αλλά ιστορικά όταν προεξοφλείται ύφεση στις ΗΠΑ, οι ευρωπαϊκές μετοχές υποαποδίδουν.

Το άνοιγμα της Κίνας βοήθησε σαφώς τις ευρωπαϊκές αποδόσεις, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα, καθώς πολλοί επενδυτές προτίμησαν να τοποθετηθούν μέσω μετοχών εκτός Κίνας. Ωστόσο, η καλύτερη δυναμική είναι πιθανότατα πίσω μας, με την κορύφωση να διαμορφώνεται στην Κίνα, με πολλούς δείκτες κινητικότητας να έχουν ομαλοποιηθεί. Εάν η Κίνα δεν παράσχει σημαντικά δημοσιονομικά κίνητρα στο εγγύς μέλλον, είναι απίθανο να αποτελέσει θετικό καταλύτη για τις ευρωπαϊκές μετοχές από εδώ και πέρα.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum