| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τετάρτη, 00:01 - 03/05/2023

 

 

Ανελαστική δαπάνη έχει γίνει η αγορά κινητού τηλεφώνου - και - για τους Έλληνες, με το 44% να απαντά ότι αγόρασε μια συσκευή τους προηγούμενους 12 μήνες. Από τις ηλεκτρονικές συσκευές, που αγοράζουν οι Έλληνες, το κινητό είναι μακράν η πιο δημοφιλής. 

 

 

Στην ερώτηση “ποια ηλεκτρονική συσκευή αγοράσατε τους τελευταίους 12 μήνες” το 44%  απαντά το κινητό τηλέφωνο, με τον μέσο όρο σε 18 άλλες χώρες να είναι στο 32%. Στο μεταξύ, το 22% των Ελλήνων απαντά ότι το τελευταίο 12μηνο αγόρασε μια συσκευή τηλεόρασης, το 17% ηλεκτρονικό υπολογιστή ή laptop, το 17% smart watches και ένα 15% ότι αγόρασε tablet.

Σε διεθνές επίπεδο, το 32% απαντά ότι αγόρασε ένα κινητό τηλέφωνο τους προηγούμενους 12 μήνες, το 15% ότι απέκτησε μια νέα τηλεόραση, το 17% ότι αγόρασε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή laptop, το 14% ότι πήρε ένα smart watch και το 12% ένα tablet. 

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari, η Ελλάδα προηγείται του μέσου όρου 19 χωρών, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στις αγορές smartphones τους τελευταίους 12 μήνες. Τα ποσοστά των Ελλήνων στην αγορά κινητού τηλέφωνου ξεπερνούν μόνο το Μεξικό και η Κίνα, όπου το 47% των καταναλωτών δηλώνει ότι αγόρασε κινητό τους προηγούμενους 12 μήνες. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Ινδία, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 46% και 45%, ενώ η Ελλάδα ακολουθεί με 44%. 

 

Τι κάνουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι
 

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, οι αγορές κινητών τηλεφώνων τους περασμένους 12 μήνες κινήθηκαν σε πολύ χαμηλότερα ποσοστά: 36% στην Ισπανία, 30% στην Ιταλία, 27% στη Σουηδία, 26% στη Γαλλία, 25% στη Γερμανία.

Ακόμη χαμηλότερα είναι τα ποσοστά των Δανών και των Βρετανών, που αγόρασαν τον τελευταίο χρόνο κινητό τηλέφωνο: 23% και 19% αντίστοιχα. 

 

Λόγω τιμής
 

Οι Έλληνες, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες, έχουν ως βασικό κριτήριο επιλογής ενός κινητού την τιμή και τα χαρακτηριστικά της συσκευής, ενώ το design έπεται σημαντικά ως κριτήριο αγοράς.

Έτσι, τα κριτήρια με τα οποία ο Έλληνας καταναλωτής αγοράζει μια συσκευή κινητού είναι: 1. Ήταν σε πολύ καλή τιμή, 2. Είχε τα χαρακτηριστικά που θέλω, 3. Είναι μια μάρκα που εκτιμώ, 4. Είναι εύκολο στη χρήση, 5. Είχε δυνατότητα σύνδεσης/ενσωμάτωσης με άλλες συσκευές, 6. Είχε πολύ ωραίο Design, 7. Προσφέρει προστασία απορρήτου/ασφάλεια δεδομένων, 8. Ήταν το πιο τελευταίο Μοντέλο, 9. Μου άρεσε το χρώμα, 10. Είναι ένα προϊόν βιώσιμο/φιλικό προς το περιβάλλον.

Η φιλικότητα στο περιβάλλον φαίνεται να παίζει μικρό ρόλο κατά τη αγορά ενός κινητού τηλεφώνου, καθώς επικρατεί η άποψη ότι οι συσκευές, που βοηθούν τον πλανήτη, είναι πιο ακριβές. 

Παρ’ όλα αυτά, η σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος ως κριτήριο επιλογής για μελλοντικές αγορές ηλεκτρονικών συσκευών παρουσιάζει αυξητική τάση τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.
 

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum