Όπως ανέφερε στο Food
Retail Summit ο
αντιπρόεδρος και
διευθύνων σύμβουλος της Μπάρμπα
Στάθης, Νικήτας
Ποθουλάκης, η
θυγατρική του ομίλου Vivartia σχεδιάζει
να ενισχύσει περαιτέρω
με νέα «αγαπημένα πιάτα
της ελληνικής
οικογένειας» την
πρόσφατη προϊοντική
σειρά «360ο
Plant Based Meals» που
περιλαμβάνει φυτικά
κεφτεδάκια σε τέσσερις
συνδυασμούς.
«Πρόκειται για προϊόντα
τα οποία μπορούν να
δώσουν μια άλλη
ευκολία σε καθημερινό
επίπεδο, απευθύνονται
συνολικά στην αγορά και
σε όλους τους
καταναλωτές ανεξαιρέτως
του μοντέλου διατροφής
που ακολουθούν», ανέφερε
προσθέτοντας ότι οι
τάσεις «μιλούν» ξεκάθαρα
για επιθυμία
των καταναλωτών για νέα
καινοτόμα προϊόντα, τα
οποία να απαντούν στον
σεβασμό του
περιβάλλοντος και στην
ευρύτερη προσέγγιση
υγείας.
Επικαλούμενος στοιχεία
της NielsenIQ ανέφερε
ότι το 70% των
καταναλωτών που ανήκουν
στην Generation Z είναι
flexeterian και τα
επόμενα πέντε χρόνια
εκτιμάται ότι θα
συνεχίζουν ενδυναμώνουν
την τάση ενώ το 50% των
καταναλωτών που
ακολουθούν μία vegan διατροφή
σχεδιάζουν να
παραμείνουν στο
συγκεκριμένο μοντέλο για
λόγους υγείας.
Φυτικά ροφήματα
αμυγδάλου – Ερχεται νέα
προσθήκη
Από την πλευρά του, ο Νικόλαος
Χριστοδούλου διευθύνων
σύμβουλος του ομίλου CHB (Οικογένεια
Χριστοδούλου), που
πρόσφατα λάνσαρε στην
αγορά φυτικά ροφήματα
αμυγδάλου (με και χωρίς
ζάχαρη), ανέφερε ότι η
εταιρεία, μέσα από την
ανάπτυξη των προϊόντων
σχεδιάζει να ενδυναμώσει
δύο βασικούς άξονες -
την ευζωία και την
μακροζωία - ενώ εμμέσως
από αυτές τις κατηγορίες
στηρίζει και το
περιβάλλον.
«Ουσιαστικά βασική μας
επιδίωξη είναι να
δώσουμε στον καταναλωτή
την ευκαιρία να έχει στο
ψυγείο του προϊόντα, τα
οποία συμβάλλουν
στη σωστή ανάπτυξη του,
με την κατανάλωσή τους»,
σημείωσε ο κ.
Χριστοδούλου. Η εταιρεία
σχεδιάζει να προσθέσει
στην γκάμα των φυτικών
ροφημάτων και ρόφημα
βρώμης το
επόμενο διάστημα.
Ελλειψη πρώτων υλών
Σε ό,τι αφορά τις νέες
προκλήσεις που θα κληθεί
να διαχειριστεί η αγορά,
ο κ. Ποθουλάκης ανέφερε
ότι η έλλειψη σε πρώτες
ύλες είναι προ των πυλών
και τα plant based
αποτελούν «μια σοβαρή
απάντηση» στο
διαφαινόμενο πρόβλημα,
με μια όμως λελογισμένη
ανάπτυξη και στο βαθμό
που αυτά μπορούν να
απορροφηθούν.
«Οι νέες τάσεις δεν
είναι απειλή. Τα φυτικά
προϊόντα μπορούν να
στηρίξουν τον καταναλωτή
και να καλύψουν ανάγκες.
Μιλάμε για μια κατηγορία
που έχει μέλλον».
Από την πλευρά του ο κ.
Χριστοδούλου επισήμανε
ότι, όσο περιορίζονται
οι καλλιέργειες που
είναι ιδιαίτερα
ενεργοβόρες και απαιτούν
κατανάλωση νερού,
οδηγούμαστε σε ένα πιο
υγιεινό περιβάλλον με
θετικότερο
περιβαλλοντικό
αποτύπωμα.
«Η οικογένεια
Χριστοδούλου είναι κατά
70% αυτόνομη ενεργειακά
και επενδύουμε σε ΑΠΕ,
θέλοντας να περιορίσουμε
το περιβαλλοντικό μας
αποτύπωμα και έως το
2025 να είμαστε πλήρως
αυτόνομοι».
Πηγή: Μάκης Αποστόλου –
Ημερησία |