| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Παρασκευή, 26/05/2023

 

 

Με στόχο την επέκταση στη διαχείριση κτηρίων (Facility Management), και την ανάπτυξη της Protergia στις υπηρεσίες, η Mytilineos στοχεύει στην απόkτηση της Unison.

 

 

Η Mytilineos, όπως ανακοίνωσε χθες, βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση συμφωνίας εξαγοράς της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «UNISON Facility Services Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών, Εμπορική και Αντιπροσωπειών», χωρίς ωστόσο, να έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάρτισης σχετικής δεσμευτικής συμφωνίας.

Όπως γράφει η “Η”, με την κίνηση αυτή στοχεύει να εμπλουτίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει η Protergia στους πελάτες της, αυξάνοντας το πελατολόγιό της, τις πηγές εσόδων της και την ανταγωνιστικότητά της.

Οι μεγάλες προοπτικές του Facility Management

Με την ανάπτυξη νέων κτηρίων και την έμφαση που δίνεται στην ενεργειακή διαχείριση και την εξοικονόμηση ενέργειας, ο τομέας του Facility Management, δηλαδή, της διαχείρισης κτηρίων παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές. Στις ήδη ανεπτυγμένες χώρες η ανάπτυξη του κλάδου προέρχεται κυρίως από αλλαγές και αναβάθμιση προσανατολισμένη στη βιωσιμότητα και τις έξυπνες ενεργειακές λύσεις και προσεγγίσεις.

Η μεγάλη ανάπτυξη του real estate τα επόμενα χρόνια, κυρίως αν ληφθούν υπόψιν τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς kai οι επενδύσεις ξένων κεφαλαίων σε ακίνητα, αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση για υπηρεσίες διαχείρισης κτηρίων. Σήμερα το εγχώριο μερίδιο της αγοράς βρίσκεται στο 0,8% του ΑΕΠ, ενώ σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες το μερίδιο της αγοράς φτάνει και το 2% και στην παγκόσμια αγορά εκτιμάται στα 1,5 τρις. δολάρια.

Η προοπτική ανάπτυξης του τομέα στην ελληνική αγορά έχει ήδη προκαλέσει αλλαγές και εξαγορές στο χώρο του Facility Management, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εξαγορά της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Engie Hellas από το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap (SMERC) και τη μετονομασία της σε CORDIA.

Η Unison δραστηριοποιείται στη διαχείριση εγκαταστάσεων (facility Management), μια δραστηριότητα που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η εταιρεία είναι πολυμετοχική, αλλά μεγαλύτερη μέτοχος είναι η κυρία Ιζαμπέλα Αρβανίτη, η οποία στο παρελθόν ήταν ιδιοκτήτρια του Θεραπευτηρίου Υγεία. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο και αφορούν το 100% της Unison.

H Unison

Η Unison θεωρείται από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του τομέα με ετήσιο τζίρο πάνω από 50 εκατ. ευρώ και 2.500 εργαζόμενους.

Στο πελατολόγιό της η Unison έχει μερικούς από τους μεγαλύτερους ομίλους στην Ελλάδα, όπως Viohalco, Σκλαβενίτης, ΟΤΕ, ΔΕΛΤΑ, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, όμιλος Υγεια, Metropolitan, Eurobank, PwC, Astir Palace, Μεγάλη Βρετάνια αλλά και φορείς όπως ο Δήμος Αθηναίων, η ΣΤΑΣΥ, η ΕΤΑΔ, το Ζάππειο Μέγαρο, το νοσοκομείο Ευαγγελισμός κ.ά.

Μέλος του ομίλου Unison αποτελεί και η Unison Human Resources, η οποία προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum