| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δευτέρα, 00:01 - 08/05/2023

 

 

Τις τελευταίες μέρες έχει προκληθεί μεγάλος ντόρος γύρω από την υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας του Βλαντίμιρ Πούτιν, όταν ένα drone εξερράγη κοντά στην κατοικία του Ρώσου προέδρου στο σύμπλεγμα του Κρεμλίνου.

 

 

Η Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από την ουκρανική επίθεση, όπως τη χαρακτήρισε, με στόχο τη δολοφονία του  Πούτιν.

Οι ΗΠΑ χαρακατήρισαν τους ρωσικούς ισχυρισμούς ψευδείς, με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Κίρμπι να δηλώνει στο MSNBC ότι οι ΗΠΑ δεν ενθαρρύνουν ούτε δίνουν τη δυνατότητα στην Ουκρανία να προχωρά σε πλήγματα έξω από τα σύνορά της.

Από την άλλη, και η Ουκρανία έχει αρνηθεί κάθε ανάμιξη στο περιστατικό, όπου σε βίντεο φαίνονται δύο ιπτάμενα αντικείμενα να πλησιάζουν το Κρεμλίνο και το ένα εξ αυτών να εκρήγνυται με μια δυνατή λάμψη.

Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το ποιος είχε ανάμειξη στο περιστατικό, και αν όντως έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρώσου προέδρου. Ωστόσο, ιστορικά, δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος αρχηγός κράτους, ή απλός πολιτικός έγινε στόχος δολοφονικής επίθεσης.

Στην παρακάτω λίστα θα δούμε 10 πολιτικούς που γλίτωσαν στο παρά πέντε από απόπειρες δολοφονίας.

10. Ronald Reagan

Ο 40ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε το 1981 από τον John Hinckley Jr.

9. Franklin D. Roosevelt

Ο 32ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επέζησε από απόπειρα δολοφονίας το 1933, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, όμως οι σφαίρες σκότωσαν τον τότε δήμαρχο του Σικάγο Anton Cermak.

8. Benazir Bhutto

Η πρωθυπουργός του Πακιστάν επέζησε από απόπειρα δολοφονίας το 1993 όμως αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν. Ωστόσο, η Benazir Bhutto δολοφονήθηκε το 2007 ενώ έκανε εκστρατεία για επανεκλογή.

7. George W. Bush

Ο 43ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επέζησε από επίθεση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το 2008 στη Βαγδάτη. Βέβαια, η επίθεση έγινε με τη ρίψη παπουτσιών, και επομένως δεν είναι πόσο σίγουρο το κατά πόσο θα ήταν θανατηφόρα.

6. Leonid Brezhnev

Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης που επέζησε από απόπειρα δολοφονίας το 1969.

5. Gamal Abdel Nasser

Αιγύπτιος Πρόεδρος που επέζησε από απόπειρα δολοφονίας το 1954, όταν μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προσπάθησαν να τον σκοτώσουν στο Κάιρο.

4. Πάπας Ιωάννης Παύλος Β'

Ο πρώην επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας που επέζησε από απόπειρα δολοφονίας το 1981 όταν πυροβολήθηκε από τον Mehmet Ali Ağca, έναν Τούρκο ένοπλο.

3. Vladimir Putin

Ο πρόεδρος της Ρωσίας επέζησε από απόπειρα δολοφονίας το 2012 όταν βρέθηκε παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στην αυτοκινητοπομπή του στη Μόσχα.

2. Sheikh Hasina

Πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές που επέζησε από απόπειρα δολοφονίας το 2004 όταν πέταξαν χειροβομβίδες στη συγκέντρωση της.

1. Hosni Mubarak

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου επέζησε από απόπειρα δολοφονίας το 1995 όταν μαχητές επιτέθηκαν στην αυτοκινητοπομπή του στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας.

Fortune

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum