| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τετάρτη, 00:01 - 17/05/2023

 

 

Κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας, η στροφή προς το delivery και δη το q-delivery εκτοξεύθηκε με την παράδοση προϊόντων σε λιγότερο από 24 ώρες να αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση του κλάδου. Αν και η έκρηξη των διαδικτυακών αγορών που καταγράφηκε στα χρόνια του lockdown υποχώρησε εντυπωσιακά το 2022, η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου υπολογίζεται σήμερα στα 3,5 τρισ. δολάρια.

 

 

Με τους καταναλωτές να είναι όλο και πιο απαιτητικοί όσον αφορά τα χαρακτηριστικά παράδοσης. Δίπλα στη δωρεάν αποστολή (επιστροφή) και την παρακολούθηση αποστολών, η γρήγορη παράδοση είναι μεταξύ των 3 πιο σημαντικών κριτηρίων παράδοσης για τους online αγοραστές στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Statista Global Consumer Survey eCommerce Special.

Μπορούν όμως οι εταιρείες να ανταποκριθούν σε τόσο υψηλές απαιτήσεις; Σύμφωνα με το Insights και το Parcel Monitor σε περιόδους που οι καταναλωτές δίνουν μεγάλη σημασία στη γρήγορη παράδοση των ηλεκτρονικών παραγγελιών τους, οι χρόνοι μεταφοράς των δεμάτων –δηλαδή ο χρόνος παραμονής του δέματος έως την πρώτη προσπάθεια παράδοσης– αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την ικανοποίηση των πελατών.

Τα δεδομένα της παρακολούθησης δεμάτων δείχνουν ότι οι χρόνοι μεταφοράς δεμάτων ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ των χωρών. Από τις έξι χώρες που αναλύθηκαν, οι χρόνοι μεταφοράς δεμάτων είναι οι υψηλότεροι στην Αυστραλία, με 2,4 έως 3,4 ημέρες κατά μέσο όρο. Αυτοί οι συγκριτικά μεγάλοι χρόνοι παράδοσης μπορούν πιθανώς να αποδοθούν στις πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις στην Αυστραλία σε σύγκριση με τις άλλες χώρες.

Με μέσο όρο 1,8 ή 1,9 ημέρες κατά τα τρίμηνα μεταξύ 1ου τριμήνου 2021 και 4ου τριμήνου 2022, η Γαλλία βρίσκεται στη μεσαία γραμμή όσον αφορά τον συνολικό χρόνο παράδοσης, αλλά είναι η χώρα με τους πιο σταθερούς και επομένως πιο αξιόπιστους χρόνους παράδοσης.

Τέσσερις από τις έξι χώρες που αναλύθηκαν έδειξαν αξιοσημείωτη αύξηση στους χρόνους παράδοσης το τέταρτο τρίμηνο του 2022 – όταν οι αγορές κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων αυξάνουν τον όγκο των παραγγελιών. Η Ισπανία σημείωσε μια ιδιαίτερα έντονη αύξηση κατά τη διάρκεια του 2022, διπλασιάζοντας σχεδόν τον μέσο χρόνο παράδοσης δεμάτων μεταξύ του 4ου τριμήνου 2021 και του 4ου τριμήνου 2022. Κατά μέσο όρο, οι διανομείς χρειάστηκαν 3,5 εργάσιμες ημέρες μεταξύ της παραλαβής και της πρώτης προσπάθειας παράδοσης στην Ισπανία το 4ο τρίμηνο του 2022 – που ήταν ακόμη περισσότερο από ό,τι στην Αυστραλία.

Οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού μπορεί να είναι ο λόγος για την αύξηση του χρόνου παράδοσης αναφέρεται στη μελέτη. Η ουσία είναι ότι το 41% ​​των καταναλωτών είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για παράδοση αυθημερόν, ενώ το 24% των πελατών θα πληρώσουν περισσότερα για να παραλάβουν τα προϊόντα τους μέσα σε ένα «παράθυρο» μιας ή δύο ωρών.

Πηγή: Fortune

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum