| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 13/06/2024

 

 

Η βρετανική εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Revolut ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι σχεδιάζει να μεταφέρει την επίσημη έδρα της στο Λονδίνο στο Canary Wharf, τη μεγάλη οικονομική συνοικία της πόλης.

 

 

Η Revolut θα μεταφέρει την παγκόσμια έδρα της στο κτίριο YY κατόπιν συμφωνίας για 10ετή μίσθωση του κτιρίου. Ως αποτέλεσμα, η Revolut θα αυξήσει το εμβαδόν των γραφείων της κατά 40% και θα καταλάβει τέσσερις ορόφους.

Μάλιστα, σχεδιάζει να εμφανίσει το λογότυπό της σε δύο πινακίδες στις πλευρές του νέου κτιρίου, μιμούμενη την τάση των παλαιών τραπεζικών εμπορικών σημάτων, όπως η HSBC, η Barclays και η Citigroup.

Η HSBC ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα μεταφέρει την παγκόσμια έδρα της από τον 45-όροφο πύργο της Canary Wharf μέχρι το 2027, όταν λήξει η τρέχουσα μίσθωση.
Αυτό έγινε αφού η εταιρεία δήλωσε ότι θα μειώσει τους χώρους γραφείων κατά σχεδόν 40% παγκοσμίως για να μειώσει το κόστος και να ανταποκριθεί στην τάση της υβριδικής εργασίας.

Το Canary Wharf είναι η κύρια οικονομική περιοχή του Λονδίνου, όπου στεγάζονται πολλές από τις μεγαλύτερες τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου.

Εν αναμονή του «ναι» για τραπεζική άδεια

Η ανακοίνωση της Revolut έρχεται καθώς η νεοφυής επιχείρηση ψηφιακής τραπεζικής βρίσκεται εν αναμονή θετικής απάντησης στην υποψηφιότητά της για τραπεζική άδεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα της επιτρέψει να λανσάρει προϊόντα δανεισμού, όπως πιστωτικές κάρτες και προσωπικά δάνεια.

Η εταιρεία περιμένει το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Αγγλίας και της Χρηματοπιστωτική Αρχή Δεοντολογίας, από το 2021.

Η Revolut δήλωσε ότι η απόφασή της να ανοίξει μια νέα παγκόσμια έδρα στην καρδιά της πόλης αποδεικνύει ότι η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Αυτή η νέα έδρα ενισχύει τη δέσμευσή μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την πατρίδα μας, ενώ παράλληλα θέτει τα θεμέλια για την υποστήριξη της μελλοντικής ανάπτυξης», ανέφερε η Francesca Carlesi, διευθύνουσα σύμβουλος της Revolut στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι συνιδρυτές της Revolut Nikolay Storonsky και Vlad Yatsenko – ο παγκόσμιος CEO και ο chief technology officer της εταιρείας, αντίστοιχα – είχαν επικρίνει στο παρελθόν το Ηνωμένο Βασίλειο για το ρυθμιστικό περιβάλλον που χαρακτήρισαν υπερβολικά γραφειοκρατικό.

Η εταιρεία είχε προηγουμένως δεσμευτεί να αυξήσει το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της κατά 40% το 2024. Η Revolut δήλωσε ότι έχει πλέον πάνω από 9 εκατομμύρια πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιστροφή στα γραφεία

Η είδηση έρχεται καθώς οι εργοδότες συζητούν τρόπους για να πείσουν τους υπαλλήλους τους να επιστρέψουν στο γραφείο, μετά την ευρεία στροφή προς την απομακρυσμένη εργασία που προκάλεσε η πανδημία Covid-19.

Η Revolut δήλωσε ότι θα επιμείνει στην προσέγγισή της «πρώτα από απόσταση», η οποία σημαίνει ότι οι υπάλληλοί της μπορούν να εργάζονται από το σπίτι, αλλά ενθαρρύνονται να έρχονται στο γραφείο για πολύτιμες προσωπικές αλληλεπιδράσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2024 Greek Finance Forum