| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Σάββατο, 06/05/2023

 

 

Η Scope Ratings έθεσε το αξιόχρεο των ΗΠΑ υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση, λόγω των μακροπρόθεσμων κινδύνων που συνδέονται με την υπέρβαση του ανώτατου ορίου χρέους.

 

 

Η Scope, η οποία θεωρείται ο κορυφαίος ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης, ανέφερε ότι οι επαναλαμβανόμενες κρίσεις του ανώτατου ορίου χρέους έχουν οδηγήσει σε φάσεις δυσχέρειας αποπληρωμής του χρέους για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση εξαρτάται από τη δράση του Κογκρέσου την τελευταία στιγμή για να εξασφαλίσει την πλήρη και έγκαιρη αποπληρωμή του χρέους της.

Η αύξηση της πολιτικής πόλωσης και τα αυξημένα ομοσπονδιακά ελλείμματα τα επόμενα χρόνια είναι κάποιοι από τους λόγους που επικαλείται η Scope για την αναθεώρηση της αξιολόγησης.

Η αμερικανική κυβέρνηση έφτασε τον Ιανουάριο στο όριο δανεισμού των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, εν μέσω αντιπαράθεσης μεταξύ της ελεγχόμενης από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλής των Αντιπροσώπων και των Δημοκρατικών του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να ξεμείνουν από χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους από την 1η Ιουνίου, εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει το ανώτατο όριο χρέους, όπως δήλωσε πρόσφατα η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Την περασμένη εβδομάδα, η  Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε ένα νομοσχέδιο που συνδυάζει περικοπές δαπανών ύψους 4,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων με αύξηση του ανώτατου ορίου. Όμως Μπάιντεν και Δημοκρατικοί επιμένουν ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να αυξήσει το ανώτατο όριο χωρίς όρους.

Η Scope έθεσε επίσης τις βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις εκδοτών S-1+ των Ηνωμένων Πολιτειών σε τοπικό και ξένο νόμισμα υπό αναθεώρηση για υποβάθμιση.

Οι οίκοι αξιολόγησης Moody's και Fitch έχουν και οι δύο αξιολόγηση τριπλού Α για τις Ηνωμένες Πολιτείες - την υψηλότερη πιστοληπτική  ικανότητα που μπορούν να αποδώσουν σε έναν δανειολήπτη.

Η κρατική αξιολόγηση της S&P Global για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι «AA+», η δεύτερη υψηλότερη αξιολόγηση του οργανισμού. Στη δημοσιευμένη έκθεσή της από τον περασμένο Μάρτιο, η S&P περίμενε ότι το Κογκρέσο θα συνεχίσει να αυξάνει ή να αναστέλλει το ανώτατο όριο του χρέους, παρά το «πολιτικό μπρα ντε φερ» μεταξύ της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας.

Η Scope Ratings βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να γίνει ένας από τους αναγνωρισμένους οργανισμούς της, μαζί με τους Standard and Poor's, Moody's, Fitch και DBRS.

Πηγή: Reuters

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum