| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Σάββατο, 20/04/2024

 

 

«Σχεδόν δέκα χρόνια μεταρρυθμίσεων και σκληρών μέτρων λιτότητας τελικά απέδωσαν καρπούς», για την Ελλάδα τονίζει μεταξύ άλλων η εφημερίδα Times σε ένα εκτενές ρεπορτάζ στο οποίο παρουσιάζονται τα οικονομικά στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν πως η χώρα μας «στάθηκε ξανά στα πόδια της μετά τη μεγαλύτερη παγκόσμια ύφεση», όπως χαρακτηριστικά γράφει.

 

 

Μετά τις περιπέτειες της κρίσης χρέους και τα δύσκολα προγράμματα διάσωσης που συντάχθηκαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους Ευρωπαίους πιστωτές «τα πράγματα τώρα βελτιώνονται» και «η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογραμμίζει η βρετανική εφημερίδα σημειώνοντας παράλληλα πως τα τελευταία τρία χρόνια οι ρυθμοί ανάπτυξης έχουν επιταχυνθεί. Έτσι το 2021 ήταν 8,4%, το 2022, 5,9% και το 2023 και 2,2%.

Η ανεργία με τη σειρά της έπεσε από το 27,2% που ήταν το 2013 στο 10% ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών έχουν μειωθεί στο 7%.

Εξίσου σημαντική, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Times, είναι και η πορεία των ελληνικών ομολόγων. Τα τελευταία για περίπου μια δεκαετία βρίσκονταν στην χαμηλότερη κατηγορία αυτή των «junk», ενώ πρόσφατα τρεις, εκ των τεσσάρων, μεγάλων οίκων αξιολόγησης τα ανέβασαν στην επενδυτική βαθμίδα.

Αναφορικά με τον Τουρισμό η Times επισημαίνει ότι το 2023 οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα έφτασαν τα 32 εκατομμύρια. Πρόκειται για αύξηση 17% σε σύγκριση με το 2022 σημειώνει με νόημα η εφημερίδα τονίζοντας παράλληλα ότι οι προβλέψεις για την τρέχουσα χρονιά είναι ακόμη καλύτερες καθώς «δείχνου» νέα επίδοση ρεκόρ.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την πρωτεύουσα καθώς όπως σημειώνει η εφημερίδα «η Αθήνα πλέον έχει γίνει προορισμός από μόνη της», και δεν αποτελεί μόνο σημείο διέλευση για τα νησιά. Τα μουσεία της έχουν βελτιωθεί ενώ τόσο τα εστιατόρια όσο και τα μπαρ της έχουν γίνει πιο εκπλεπτυσμένα, υπογραμμίζει η Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ευοίωνες είναι οι προοπτικές για την αγορά ακινήτων «η οποία κινείται δυνατά την τελευταία τριετία», σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς. Ενώ τέλος αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Ελλάδα πλέον κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών του κόσμου με τις περισσότερες εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2024 Greek Finance Forum