| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Παρασκευή,  24/01/2025

        

 

 

Οι επιχειρήσεις παγκοσμίως ενσωματώνουν όλο και περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη (AI) στις λειτουργίες τους, επιδιώκοντας να αυξήσουν την αποδοτικότητα, την ταχύτητα και την ευελιξία τους. Ωστόσο, όσο μεγαλύτερη γίνεται η εξάρτηση από τέτοιες τεχνολογίες, τόσο πιο προετοιμασμένοι πρέπει να είναι οι επικεφαλής των εταιρειών για να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την αρμονική συνύπαρξη εργαζομένων και προηγμένων συστημάτων AI.

 

Το θέμα αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, όπου οι ηγέτες επιχειρήσεων καλούνται να βρουν τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στη διαχείριση των εργαζομένων και στη χρήση των νέων τεχνολογιών. Ο Alan Flower, επικεφαλής AI στην HCLTech, επεσήμανε: «Οι μάνατζερ του μέλλοντος θα πρέπει να διαχειρίζονται τόσο ανθρώπους όσο και αυτόνομα συστήματα, εξασφαλίζοντας την αποτελεσματική συνεργασία τους».

Μια Νέα Εποχή για τους Διευθύνοντες Συμβούλους

Ο Marc Benioff, CEO της Salesforce, δήλωσε πως οι σημερινοί διευθύνοντες σύμβουλοι είναι οι τελευταίοι που ασχολούνται αποκλειστικά με ανθρώπινο δυναμικό. Όπως τόνισε, επαγγέλματα όπως οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι, οι γραμματείς και οι υπάλληλοι μισθοδοσίας θα δουν σημαντική μείωση λόγω της ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων τάσεων.

Παρά την ανησυχία για την αντικατάσταση θέσεων εργασίας, ο Benioff υποστήριξε ότι η συνεργασία ανθρώπων και AI μπορεί να αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. «Η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως συνεργάτης μας, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και βοηθώντας μας να διαχειριστούμε πιο αποτελεσματικά τη ζωή και την εργασία μας», ανέφερε.

Οι Επιπτώσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εργασία

Ο Dario Amodei, CEO της Anthropic, σημείωσε πως μέχρι το 2026-2027 η τεχνητή νοημοσύνη πιθανότατα θα ξεπεράσει τους ανθρώπους στις περισσότερες εργασίες. Παράλληλα, έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αποκάλυψε ότι το 41% των εργοδοτών σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό έως το 2030, καθώς η AI αυτοματοποιεί πολλές διαδικασίες. Ωστόσο, το 77% των επιχειρήσεων σκοπεύει να επανεκπαιδεύσει το προσωπικό για να συνεργάζεται καλύτερα με τις νέες τεχνολογίες.

Η ίδια μελέτη κατέληξε στο ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιθανότερο να ενισχύσει παρά να αντικαταστήσει τις ανθρώπινες δεξιότητες, καθώς οι ικανότητες που βασίζονται στον ανθρώπινο παράγοντα παραμένουν καθοριστικής σημασίας. Με τη σωστή συνεργασία, η AI μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και επιτυχίας για τις επιχειρήσεις του μέλλοντος.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2024 Greek Finance Forum