| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 00:01 - 05/12/2024

 
 

 

Σε έναν κόσμο, όπου η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία, η εμπιστοσύνη αναδεικνύεται ως η νέα ισχυρή δυναμική, που διαμορφώνει τις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, ενώ η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία, η εμπιστοσύνη στις ψηφιακές πλατφόρμες δοκιμάζεται.

 

 

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη Accenture Life Trends 2025, περισσότεροι από τους μισούς χρήστες αμφισβητούν την αυθεντικότητα του διαδικτυακού περιεχομένου, ενώ 62% δηλώνει ότι η εμπιστοσύνη επηρεάζει την επιλογή των brands. Στην 18η έκδοση της, η έκθεση εντοπίζει πέντε μακροοικονομικές τάσεις, που αναδιαμορφώνουν τη σύνθετη σχέση μεταξύ τεχνολογίας και ανθρώπων, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες και συστάσεις προς τις επιχειρήσεις.

Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες αμφισβητούν την αυθεντικότητα του online περιεχομένου

“Η εμπιστοσύνη στο Διαδίκτυο είναι κρίσιμη, με τους ανθρώπους να γίνονται, πλέον, ολοένα και πιο επιφυλακτικοί”, αναφέρει η μελέτη και εξηγεί ότι αυτή η αλλαγή επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αλληλοεπιδρούν με τα brands που διεκδικούν την προσοχή τους, με την τάση αυτή να αποκαλείται "Cost of Hesitations" (Κόστος του Δισταγμού), υπογραμμίζοντας την  ανάγκη των επιχειρήσεων να καθησυχάζουν τους καταναλωτές, δημιουργώντας αξιόπιστες σχέσεις και προστατεύοντας τους από φαινόμενα απάτης, όπως τα deep fakes.

Νέα πρότυπα

Η μελέτη αποκαλύπτει ότι η τεχνολογία αλλάζει ριζικά τις προσδοκίες των καταναλωτών, δημιουργώντας την "Impatience Economy" (Οικονομία της Ανυπομονησίας). Οι καταναλωτές απαιτούν γρηγορότερες λύσεις, ενώ influencers αποκτούν ρόλο πηγών πληροφόρησης σε θέματα υγείας και οικονομίας. Αυτό ασκεί πίεση στις επιχειρήσεις να προσαρμόζουν τις στρατηγικές τους, προκειμένου να παραμένουν σχετικές.

Παράλληλα, οι γονείς προσπαθούν να καθοδηγήσουν τη νέα γενιά στη χρήση της τεχνολογίας, όπως υπογραμμίζεται στη "Parent Trap" (Παγίδα των Γονέων). Σχεδόν 67% της Gen Z δηλώνει ότι περνάει περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο απ’ όσο θα ήθελε, ενώ οι επιχειρήσεις καλούνται να ενισχύσουν τη συνειδητή και υγιή σχέση με τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Η εργασία σε επαναπροσδιορισμό

Η είσοδος της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο εργασίας αλλάζει τον τρόπο εργασίας, με το 75% των εργαζομένων να θεωρεί την τεχνητή νοημοσύνη χρήσιμη, αλλά και να ανησυχεί για θέματα δημιουργικότητας και ασφάλειας εργασίας. Η τάση "Dignity of Work" (Αξιοπρέπεια της Εργασίας) καλεί τις διοικήσεις να επαναπροσδιορίσουν τις πρακτικές εργασίας, προσφέροντας μεγαλύτερη ποιότητα και ασφάλεια.

Παράλληλα, η τάση "Social Rewilding" (Κοινωνικός Επαναπροσδιορισμός) δείχνει μια αυξανόμενη επιθυμία των ανθρώπων για ουσιαστικές, αυθεντικές εμπειρίες. Περισσότεροι από 42% δηλώνουν ότι οι πιο ευχάριστες εμπειρίες τους, προέρχονται από την πραγματική ζωή, δίνοντας στις επιχειρήσεις την ευκαιρία να ενισχύσουν τη σύνδεσή τους με τους καταναλωτές.

Η επόμενη ημέρα

“Η σχέση μεταξύ ανθρώπων και τεχνολογίας γίνεται ολοένα πιο περίπλοκη. Ενώ αγκαλιάζουμε τις νέες τεχνολογίες για να προωθήσουμε την ανάπτυξη και τη συνάφεια, δεν πρέπει να παραμελούμε και να υποβιβάζουμε τη σημασία της εμπιστοσύνης και της ανθρώπινης διάστασης”, αναφέρει η εταιρεία, καταλήγοντας: “Η εμπιστοσύνη και η ανθρώπινη διάσταση είναι κρίσιμα στοιχεία για να ενισχυθεί η σύνδεση μεταξύ brands και καταναλωτών”.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2024 Greek Finance Forum