| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Λεωφόρος Αθηνών

Καθημερινά Σχόλια για τo ελληνικό χρηματιστήριο και τις αγορές...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 15/10/21

 

 

52εβδομάδες

 

Με το Χ.Α. να έχει χθες μια εξαιρετικά βαρετή συνεδρίαση …. Και για να μη λέμε και πάλι τα ίδια για την ανάγκη να κρατήσει την επαφή με τις 890- 900 μονάδες κτλ …. Ας ξεκινήσουμε με ένα update των αποδόσεων των βασικών δεικτών σε σχέση με ένα χρόνο πριν, με το ΓΔ να βρίσκεται στο +40,38% και τον τραπεζικό δείκτη στο +92,45%...

 

ΓΔ: +40,38%

FTSE 25: +43,48%

Τραπεζικός Δείκτης: +92,45%

 
 

 

Χρηματιστηριακές

 

Τώρα να δώσουμε και μια γρήγορη πληροφορία από τον χρηματιστηριακό κλάδο. Πληροφορίες λοιπόν του GFF αναφέρουνε πως μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές χρηματιστηριακές και μια μεσαία χρηματιστηριακή αναμένεται να καθίσουνε και πάλι στο τραπέζι για να συζητήσουνε τη συγχώνευση τους …. Μάλιστα όπως μαθαίνουμε το θέμα κυρίως ανοίγει μετά από πρωτοβουλία της μικρότερης εταιρείας, ο βασικός μέτοχος της οποίας φέρεται να θέλει να πουλήσει την εταιρεία του και να αποχωρήσει από τον κλάδο, μετά από πάρα πολλά χρόνια ….

 
 

 

Ελλάκτωρ

 

Τώρα όσον αφορά τον Ελλάκτωρα και την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εταιρείες Greenhill Investments Limited και Kiloman, συμφερόντων Μπάκου-Καϋμενάκη, αναφορικά με τα έργα που έχει πάρει η Ελλάκτωρ (με τίτλο: Έξι ψέματα της Ελλάκτωρ και μία αλήθεια) ….. Θα το επαναλάβουμε …… Τα οικονομικά της εταιρείας δεν επιτρέπουνε τη συνέχιση της διαμάχης, αφού στο τέλος όλοι οι μέτοχοι θα χάσουνε τα χρήματα τους ….

 

Και για να μιλάμε γενικά … Θα αναφέρουμε μερικά νούμερα … Πως με την εταιρεία να συνεχίζει να παράγει ζημίες (50εκ ευρώ στο εξάμηνο), μιλάμε για έναν όμιλο με συνολικές υποχρεώσεις 2,5δις ευρώ και ίδια κεφάλαια μόλις 200εκ ευρώ … Και όπως χαρακτηριστικά έχουμε γράψει, θεωρούμε πολύ πιθανό μέσα στο 2022, το αργότερο 2023, η εταιρεία να χρειαστεί μια νέα ΑΜΚ….

 
 

 

ΕΛΠΕ

 

Στο υψηλό ημέρας, στα 6,10 ευρώ (+1,67%) έκλεισαν χθες τα ΕΛΠΕ, με την τάση να εμφανίζεται βελτιωμένη και ο στόχος για να συνεχιστεί αυτό, να είναι η παραμονή υψηλότερα των 5,70 – 5,80 ευρώ. Στηρίξεις που δεν πρέπει να χαθούνε (με confirmation) αφού τότε θα πρέπει άμεσα να μιλήσουμε και μεγάλη επιδείνωση της τάσης. Με βάση τώρα την παραμονή υψηλότερα των 5,70 – 5,80 ευρώ, αυστηρώς διαγραμματικά, η μετοχή μπορεί ανά πάσα στιγμή να κινηθεί υψηλότερα. Όσον αφορά τις επόμενες αντιστάσεις στόχος σε αυτό το σενάριο, έχουμε τα επίπεδα των 6,00 – 6,10 και κυρίως των 6,30 – 6,40 ευρώ και 6,50 – 6,60 ευρώ όπου θα επανεξεταστεί η κατάσταση.

 
 

 

Jumbo

 

Τέλος και όσον αφορά την Jumbo (13,84 ευρώ, +2,44%), το προσπάθησε το προηγούμενο διάστημα η μετοχή να κάνει την υπέρβαση και δεν το κατάφερε. Μετά λοιπόν και την προχθεσινή πτώση (αν και χθες είχαμε νέα αντίδραση), ως πρώτο μεγάλο στόχο θα θέσουμε, την παραμονή της μετοχής κατά το προσεχές διάστημα, υψηλότερα των 13,50 – 13,60 ευρώ, στηρίξεις κλειδί για να μη χαλάσει και πάλι η τάση. Και με βάση αυτήν την παραμονή, ο μεγάλος στόχος είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 14,20 – 14,40 ευρώ, αντιστάσεις τις οποίες προσπάθησε να διασπάσει η μετοχή και ήλθε το πρόσφατο pullback. Αντιστάσεις η διάσπαση των οποίων θα μας έκανε να μιλήσουμε για πλήρως θετική τάση.

 

 
 

 
 

 

Χρηματιστηριακό Ημερολόγιο

 

15 Οκτ 2021 12:30: ΕΛ. Δ. ΜΟΥΖΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.Μ. & Ε. ( ΜΟΥΖΚ ) Γενική Συνέλευση, Λ.Κηφισού 41, Αιγάλεω

 

Συναλλαγές σε Πακέτα

 

14 Οκτ 2021 Stocks

Εταιρεία

Ώρα

Αριθμός χρεογράφων

Τιμή χρεογράφου

Αξία συναλλαγής

ΟΤΕ Α.Ε.

16:53:19

20.000

15,81

316.200

 
 

Γνωστοποιήσεις συναλλαγών

 

13/10/21

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  [ ΕΧΑΕ ]

Συναλλαγές

Λόγος υποβολής

Ημ/νία

Α/Π

Είδος

Αγορά

Πρόσωπο που ασκεί Διευθ. Καθήκοντα

Συναλλασσόμενος

Μέσος όρος τιμής μονάδας

Τεμάχια

Αξία (€)

Ονοματεπώνυμο

Πατρώνυμο

Ιδιότητα

Πλήθος: 1
   

B

13 Οκτ 2021

Α

Μετοχή

ΑΞΙΩΝ ΧΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μέλος ΔΣ Μη Εκτελεστικό

Συνδεόμενο Νομικό Πρόσωπο

3,68

770

2.832,36

 

Kάντε Trading σε ελληνικές & ξένες μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών με την οποία το GFF συνεργάζεται (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υπορέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo).

Λήψη τώρα!!

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum