| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 02/03/22

 

 

Πρώτα θα τα ισοπεδώσει όλα και …. βλέπουμε

 

Σχεδόν αναγκαστικά θα πρέπει να ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο για  τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας ….. Με τα πάντα βέβαια να είναι εικασίες …. Ξέροντας και κυρίως διαπιστώνοντας πόσο εγωιστής είναι ο Πούτιν. Πιστεύουμε πως πρώτα θα κάνει περισσότερα – ισοπεδωτικά χτυπήματα στην Ουκρανία, καταστρέφοντας σχεδόν όλες τις βασικές υποδομές και διαλύοντας ουσιαστικά τα πάντα που θεωρητικά έχουνε σχέση με την ουκρανική κυβέρνηση (με ότι αυτό σημαίνει για τους αθώους) … Και έχοντας θεωρητικά επιτευχθεί η νίκη του ρωσικού στρατού, τότε θα μπορούσε να ελπίζουμε μήπως βρεθεί κάποια λύση.

 
 

 

Μακρόν

 

Ξέρετε πάντως σε τι θα ποντάραμε. Πως αν κάποιος μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο, αυτός είναι ο Ε. Μακρόν, ο μόνος που έχει κάποιες επαφές με τον Β. Πούτιν σε αυτήν την φάση. Συνοψίζοντας τα λοιπόν όλα. Πρώτα η Ρωσία και ο Πούτιν ισοπεδώνει τα πάντα στην Ουκρανία … Και μετά κάθετε στο τραπέζι, με τον Μακρόν να έχει ρόλο κλειδί. Ένας ρόλος κλειδί, που κατά τα επόμενα χρόνια της Ε.Ε. και κυρίως της ευρωζώνης, θα μπορούσε να έχει μεγάλη σημασία.

Είπαμε πως όλα τα παραπάνω είναι απλές εικασίες και μικρή σημασία έχουνε …. Αυτό που κυρίως ελπίζουμε είναι να τελειώνουμε σύντομα, να σωθούνε οι αθώοι και να αρχίσει κάπως να εξομαλύνεται η κατάσταση στην οικονομία.

 
 

 

Δεν ξέρουμε που θα βγάλει αυτό το πράγμα …

 

Και λέμε μπας και σωθούμε …. Γιατί πραγματικά αυτό το ζήτημα με την αύξηση του κόστους ενέργειας δεν ξέρουμε που μπορεί να βγάλει …. Χωρίς διάθεση υπερβολής και κυρίως από αυτά που ακούμε από ιδιώτες και επαγγελματίες (και ξέρουμε και από την εμπειρία μας) αρχίζουμε να σηκώνουμε τα χέρια υψηλά, απορώντας πως τα νοικοκυριά-επιχειρήσεις μπορούνε να τα βγάλουνε πέρα, με όλες αυτές τις αυξήσεις στην αγορά και την αγορά ενέργειας.

 
 

 

«Πλησιάζει η ώρα»

 

Υπάρχει κάτι το οποίο λένε όλο και περισσότερα στελέχη - επαγγελματίες της αγοράς ενέργειας. Πως πλησιάζει η ώρα που θα έχουμε το πρώτο μεγάλο κανόνι στην αγορά ενέργειας. Προσωπικά κρατάμε επιφυλάξεις …. Και αυτό γιατί οι περισσότερες από τις εταιρείες του κλάδου ανήκουν στις μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας, χωρίς αυτό ντε και καλά να σημαίνει τίποτα. Βέβαια χρεοκοπία δεν βλέπουμε, ωστόσο βλέπουμε εκρηκτική αύξηση των επισφαλειών, κάτι το οποίο θα είναι μια μελλοντική παγίδα για την ελληνική οικονομία, με μεγάλους κινδύνους και για τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου, τη ΔΕΗ.

 
 

 

Ενδιαφέρουσα δήλωση

 

Κλείνοντας επιστρέφουμε στον πόλεμο στην Ουκρανία. Μια δήλωση λοιπόν που τη βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσα χθες, ήταν αυτή του γάλλου υπουργού οικονομίας …

 

Συγκεκριμένα:

 

«Θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας» μέσω των δυτικών οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ.

 

«Η ισορροπία οικονομικής και χρηματοπιστωτικής δύναμης είναι σαφώς υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία ανακαλύπτει την οικονομική της ισχύ», πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.

 

Δηλώσεις που επαναλαμβάνουμε πως βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσες, σε έναν συνδυασμό πραγματικού και οικονομικού πολέμου, που πιθανόν ποτέ δεν έχουμε δει σε αυτή τη μορφή.

 
 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum