| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

    

Σχόλια για τα πάντα ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 06/10/21

 

 

Την περιμέναμε με ενδιαφέρον

 

Δεν κρύβουμε πως περιμέναμε με ενδιαφέρον μια έκθεση όπως η παρακάτω, αναφορικά με το τι συμβαίνει με τους εμβολιασμένους και πόσο κολλάνε και μεταδίδουνε … Και κατά την άποψη μας, πάμε (έστω σε ένα βαθμό) σε αυτό που έχουμε γράψει, όταν είχαμε διαβάσει τις πρώτες έρευνες. Πως επί της ουσίας εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι κολλάνε και μεταδίδουνε σχεδόν το ίδιο (όταν βέβαια μιλάμε για τη μετάλλαξη Δέλτα). Ωστόσο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι εμβολιασμένοι περνάνε τον ιό πολύ πιο χαλαρά και για αυτό πρέπει να εμβολιαστούνε όσο το δυνατόν περισσότεροι.

 

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19, οι οποίοι στη συνέχεια μολύνονται από την κυρίαρχη πλέον παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού, έχουν μικρότερη πιθανότητα να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους, σε σχέση με τους ανεμβολίαστους. Όμως αυτή η έμμεση προστασία για τους τρίτους φαίνεται να μειώνεται σημαντικά περίπου τρεις μήνες μετά τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

 

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που εξετάζει άμεσα πόσο καλά τα εμβόλια αποτρέπουν την εξάπλωση του στελέχους Δέλτα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Ντέηβιντ Άιρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv (δεν έχουν κάνει ακόμη δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό), σύμφωνα με το «Nature», ανέλυσαν στοιχεία από 139.164 στενές επαφές 95.716 ανθρώπων, που είχαν μολυνθεί μεταξύ Ιανουαρίου-Αυγούστου 2021. Το 37% των επαφών διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

 

Διαπιστώθηκε ότι τα εμβόλια - πέρα από την προστασία των ίδιων των εμβολιασμένων - παρέχουν κάποια προστασία και έναντι της μετάδοσης του ιού σε άλλους. Όμως στην περίπτωση του στελέχους Δέλτα, αυτή η έμμεση προστασία των τρίτων είναι μικρότερη σε σχέση με άλλες παραλλαγές και επιπλέον εξασθενεί με το χρόνο.

 

Ένας πλήρως εμβολιασμένος άνθρωπος που στη συνέχεια μολύνεται από τον κορωνοϊό (οι λεγόμενες μολύνσεις breakthrough) και ειδικότερα από τη Δέλτα («ινδική» παραλλαγή), έχει σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να μεταδώσει τον ιό σε άλλους, σε σχέση με κάποιον που έχει μολυνθεί από την παραλλαγή Άλφα («βρετανική»). Και θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι ένας πλήρως εμβολιασμένος έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να μολυνθεί στη συνέχεια από τη Δέλτα από ό,τι από την Άλφα.

 

Σύμφωνα με τη μελέτη, για τους ανθρώπους που μολύνονται με Δέλτα δύο εβδομάδες μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους με AstraZeneca, η πιθανότητα να μολύνουν μια στενή επαφή τους που δεν έχει εμβολιαστεί, είναι 57%. Αλλά μετά από τρεις μήνες αυξάνει στο 67%, δηλαδή υπάρχουν πλέον δύο στις τρεις πιθανότητες οι πλήρως εμβολιασμένοι με το συγκεκριμένο εμβόλιο - που είναι ταυτόχρονα μολυσμένοι με Δέλτα - να μολύνουν άλλους γύρω τους.

 

Οι πιθανότητες είναι κάπως μικρότερες στην περίπτωση εμβολιασμού με Pfizer/BioNTech. Ο κίνδυνος μετάδοσης της Δέλτα σε τρίτους από έναν πλήρως εμβολιασμένο που μολύνεται μετά από την εν λόγω παραλλαγή, είναι αρχικά (λίγο μετά τη δεύτερη δόση) 42%, αλλά αυξάνεται στο 58% μετά από λίγους μήνες.

 

Προηγούμενες μελέτες έχουν βρει ότι οι άνθρωποι που μολύνονται με Δέλτα, έχουν περίπου τα ίδια επίπεδα γενετικού υλικού του κορωνοϊού στη μύτη τους, είτε έχουν προηγουμένως εμβολιαστεί είτε όχι. Κάτι που πιθανώς υποδηλώνει ότι δυνητικά οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι έχουν παρόμοιες πιθανότητες - τουλάχιστον σε πρώτη φάση - να μολύνουν άλλους. Από την άλλη, άλλες μελέτες έχουν συμπεράνει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι λιγότερο πιθανό να μεταδώσουν τον ιό, αν οι ίδιοι μολυνθούν παρά τον εμβολιασμό τους, καθώς τα επίπεδα του ιικού φορτίου στη μύτη τους μειώνονται ταχύτερα από ό,τι εκείνα των ανεμβολίαστων.

 

Όπως επισημαίνουν και οι ερευνητές της νέας μελέτης, «ενώ ο εμβολιασμός μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης, τα παρόμοια ιικά φορτία στους εμβολιασμένους και στους ανεμβολίαστους που έχουν μολυνθεί με Δέλτα, εγείρουν το ερώτημα σε ποιό βαθμό ο εμβολιασμός αποτρέπει την μετάδοση του ιού». Τα νέα ευρήματα, σύμφωνα με τον δρ Άιρ, δείχνουν ότι «υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην Άλφα και στη Δέλτα, καθώς επίσης με το πέρασμα του χρόνου, εξηγώντας έτσι πιθανώς γιατί έχουμε δει τόσο συνεχιζόμενη μεγάλη μετάδοση της Δέλτα παρά τους εκτεταμένους εμβολιασμούς».

 

Το συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι «ο εμβολιασμός μειώνει την μετάδοση της Δέλτα, αλλά σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με την παραλλαγή Άλφα. Επίσης η θετική επίπτωση του εμβολιασμού μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου». Εκτιμούν επίσης ότι «ο ενισχυτικός εμβολιασμός (έξτρα δόση) μπορεί πιθανώς να βοηθήσει στον έλεγχο της μετάδοσης και στην αποτροπή νέων λοιμώξεων».

 
 

 

Πιστεύουμε πως αυτό είναι λάθος

 

Διευκρινίζοντας πως είμαστε εμβολιασμένοι. Με βάση και τα παραπάνω και σε σχέση με αυτά που έχουμε γράψει και άλλες φορές. Πιστεύουμε πως τελικά είναι λάθος αυτό που σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση, δίνοντας απόλυτη ελευθερία στους εμβολιασμένους. Μας θυμίζει το λάθος που έκαναν στις ΗΠΑ, όταν επέτρεψαν στους εμβολιασμένους να μη φοράνε μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και υπήρξε έξαρση της πανδημίας (το μέτρο αποσύρθηκε περίπου ένα μήνα μετά). Με δεδομένο λοιπόν πως οι εμβολιασμένοι και κολλάνε και μεταδίδουνε …. Καλό θα είναι να είμαστε λίγο προσεκτικοί στις τελικές αποφάσεις ….. Είπαμε πως είμαστε εμβολιασμένοι και θα θέλαμε την πλήρη ελευθερία (όχι βέβαια πως τώρα υπάρχουνε και ιδιαίτεροι περιορισμοί). Ωστόσο μην βάλουμε τα χέρια μας και βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας….

 
 

 

Μήπως αυτό είναι το πιο σωστό ….

 

Και πάντα σε σχέση με τα παραπάνω. Εμείς θα το επαναλάβουμε. Βάζοντας τα όλα κάτω (την ηλικία των νεκρών – σοβαρών περιστατικών κτλ .. κτλ )…. Από το να γίνεται ο κακός χαμός στην κοινωνία, μέχρι και με αναστολές εργασίας … Το σωστότερο μέτρο είναι να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όσους είναι άνω των 55-60 ετών …. Πάντα βάζοντας τα όλα κάτω και με βάση τους αριθμούς. Θα είχαμε μεν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, αλλά οι διασωληνωμένοι θα ήτανε οι μισοί και πάνω από όλα οι νεκροί θα ήτανε ημερησίως, μονοψήφιος αριθμός και όχι 30, 40 και 50 που είναι σήμερα!! Και κάπως έτσι, θα βρισκόμασταν σε πολύ καλύτερο σημείο ….

 
 

 

Δε μπορεί να λειτουργήσει …

 

Και όσον αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης για ένα πιο αυστηρό πλαίσιο για τους μη – εμβολιασμένους, με αναφορές μέχρι και για lockdown …. Δεν πιστεύουμε πως αυτά τα σχέδια μπορούνε να προχωρήσουνε … Για την ακρίβεια δεν πιστεύουμε πως δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας είναι εφικτό να υπάρχει έλεγχος – αστυνόμευση. Επί της ουσίας δεν είναι εφικτό πλέον να τηρηθεί κανένα μέτρο που έχει σχέση με lockdown, είτε αφορά τους εμβολιασμένους είτε τους ανεμβολίαστους ….

 
 

 

Δηλώσεις

 

Κλείνοντας και με την πανδημία να μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Σε σχέση με αυτά που είχαμε γράψει χθες για την κατάσταση, κυρίως στη Μακεδονία και τις ανησυχίες μας …. Κρατάμε τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Καπραβέλου… Ειδικότερα, ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για την τέλεση των παρελάσεων με θεατές καθώς η πίεση, όπως είπε, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα είναι ασφυκτική και αν δεν σταματήσει η διασπορά, προβλέπει «μια τεράστια υγειονομική κρίση, μια τραγωδία των ανεμβολίαστων».

 

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, τα κρεβάτια εντατικής είναι γεμάτα 100%. Οκτώ ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και ψάχνουν κρεβάτι εντατικής. Εξήγησε ότι γίνεται προσπάθεια να μετακινηθούν περιστατικά σε άλλες πόλεις.

 

Ο κ. Καπραβέλος τάχθηκε επίσης υπέρ ενός σαφούς διαχωρισμού μεταξύ των εμβολιασμένων και του περιορισμού της κινητικότητας των ανεμβολίαστων, προκειμένου «να προφυλάξουμε τους ίδιους και το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

   

 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum