| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 26/04/22

 

 

Μάλιστα

 

Προσωπικά αρκετές φορές έχει γράψει ειρωνικά σχόλια για όλη αυτήν την συζήτηση για το περιβόητο «Brain Gain», έχοντας πει πως ο βασικός στόχος θα πρέπει να είναι να μη φύγουνε και άλλοι έλληνες στο εξωτερικό, αφού παρά τα 10 χρόνια κρίσης ελάχιστα έχουνε αλλάξει/βελτιωθεί στη χώρα μας.

 

Θα αναδημοσιεύσουμε λοιπόν τα όσα έγραψε σε άρθρο του στην Καθημερινή ο Προκόπης Χατζηνικολάου και τα σχόλια δικά σας…

 

Η μετάβαση από την ουρά της εφορίας στα ηλεκτρονικά ραντεβού, ακόμα και στη διεκπεραίωση φορολογικών ζητημάτων μέσω email, ήταν μια εξέλιξη που επιθυμούσε κάθε πολίτης σε αυτή τη χώρα. Ωστόσο, τα προβλήματα που συναντούν οι φορολογούμενοι δεν είναι λίγα και σε αρκετές περιπτώσεις η αδράνεια, τα τεχνικά προβλήματα, ακόμα και οι λανθασμένες νομοθετικές παρεμβάσεις, ταλαιπωρούν.

 

Xαρακτηριστικό είναι το πρόβλημα που αντιμετώπισε Ελληνας ο οποίος εργαζόταν χρόνια στο εξωτερικό και αποφάσισε να επιστρέψει, μετά την ελκυστική νομοθεσία για όσους επιθυμούν να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.

 

Το ενδιαφέρον για την υπαγωγή στις νέες διατάξεις είναι αυξημένο, δεδομένου ότι προβλέπουν, για φυσικά πρόσωπα που μεταφέρουν τη φορολογική κατοικία τους και θα απασχοληθούν σε νέες θέσεις εργασίας ή θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ως αυτοαπασχολούμενοι, απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του 50% του εισοδήματος που θα αποκτούν στην Ελλάδα για μία επταετία.

 

Πώς όμως ένα εξαιρετικό νομοθετικό πλαίσιο «κόλλησε» στα γρανάζια της… ψηφιοποίησης; Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100 άτομα, παρά το γεγονός ότι έχουν υποβάλει όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, βρίσκονται εκτός του νόμου καθώς η ηλεκτρονική αίτηση και τα δικαιολογητικά τους χάθηκαν… στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Και εδώ ξεκινά η ιστορία ενός φορολογουμένου ο οποίος είναι «στον αέρα» αναζητώντας το δίκιο του.

 

Συγκεκριμένα, έκανε αίτηση στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού για να γίνει φορολογικός κάτοικος Ελλάδας με βάση το νέο πλαίσιο νόμου. Στην πορεία τού ζητήθηκαν νέα δικαιολογητικά, πρόσθετα, τα οποία και προσκόμισε με ηλεκτρονικό τρόπο. Ωστόσο, ύστερα από δύο μήνες, τον Ιανουάριο του 2022, η αίτησή του απορρίφθηκε, καθώς η αρμόδια αρχή υποστήριξε ότι δεν είχε αποστείλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ολα τα απαιτούμενα στοιχεία είχαν όμως αποσταλεί και μάλιστα ο πολίτης έχει στην κατοχή του και αποδεικτικό παραλαβής, στο οποίο αναφερόταν ότι η ΔΟΥ έλαβε το email.

 

«Eπειτα από άπειρα emails και τηλέφωνα, το μυστήριο λύθηκε: το email γέμιζε, δηλαδή δεν τα παραλάμβανε στην πραγματικότητα, ενδεχομένως γιατί οι υπάλληλοι δεν έκαναν ξεκαθάρισμα της αλληλογραφίας τακτικά, ωστόσο έστελνε αυτομάτως κανονικά αποδεικτικό παραλαβής», λέει ο παθών, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της «Κ».

 

Παρά το γεγονός ότι καταβλήθηκε προσπάθεια από το υπουργείο Οικονομικών να δώσει λύση σε όλους αυτούς που για κάποιους λόγους έχασαν την προθεσμία (με ευθύνη δική τους ή της διοίκησης), ο νόμος είναι ελλιπής.

 

Συγκεκριμένα, ο ν. 4916 του 2022, στο άρθρο 53, προβλέπει ότι οι αιτήσεις επανεξετάζονται εφόσον υποβληθούν ξανά τα δικαιολογητικά μέχρι τις 29 Απριλίου. Ωστόσο, με το τελευταίο άρθρο του νομοσχεδίου εισέρχεται μία νέα προϋπόθεση. Αφορά αιτήσεις που υποβλήθηκαν μετά την 1-1-2022. Δηλαδή, αφήνει εκτός όσους είχαν υποβάλει κανονικά τις αιτήσεις τους, πριν από το 2022.

 

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ζήτησε να ενημερωθεί αμέσως για το ζήτημα και ξεκαθαρίζει στην «Κ» ότι, εάν όντως υπάρχει θέμα με τη χωρητικότητα των emails, τότε θα πραγματοποιηθεί άμεση αποκατάσταση της εικόνας του φορολογουμένου και διεκπεραίωση του αιτήματός του. «Διαρκής στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη. Γι’ αυτό και σε περιπτώσεις δυσλειτουργιών αντιδρούμε άμεσα για την επίλυσή τους, σε συνεργασία και με τους φορείς που τυχόν εμπλέκονται σε αυτές», αναφέρει ο κ. Πιτσιλής.

 

Παράλληλα, από την ΑΑΔΕ τονίζουν ότι η διαδικασία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σταματήσει και πλέον όλα θα γίνονται μέσω της εφαρμογής «Τα αιτήματά μου». Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ήταν λύση ανάγκης για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία.

 
 

 

Μπράβο

 

Πάμε τώρα στις θετικές ειδήσεις. Και δε σταθούμε τόσο στην αναβάθμιση από την S&P. Εμείς κυρίως θα σταθούμε στη θετική είδηση για το χαμηλότερο δημοσιονομικό έλλειμμα του 2021 για την Ελλάδα, κάτι το οποίο ανοίγει το δρόμο για λήψη μέτρων, μέσα στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση τιμών.

 

Το μέγεθος του πρωτογενούς ελλείμματος διαμορφώθηκε σε 5% του ΑΕΠ έναντι στόχου για 7% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat. Και όπως σχολιάσαμε αυτή ήτανε μια πραγματικά πολύ θετική είδηση, με τη βασική μας ανησυχία να έχει πάντα να κάνει με την επόμενη ημέρα του τέλους της πανδημίας, τα δημοσιονομικά της χώρας και την οικονομική κατάσταση των πολιτών – επιχειρήσεων.

 
 

 

Ενδιαφέρουσα ανάλυση

 

Το κόστος ζωής έχει πάρει την... ανηφόρα το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, ωστόσο υπήρχαν χώρες και πόλεις που ήταν πάντα υψηλό. Πώς είναι να ζεις στην Κωνσταντινούπολη, που ένα μέσο διαμέρισμα δεν ξεπερνά τα 250 ευρώ το μήνα και να εργάζεσαι για την Ελβετία που ο μέσος μισθός αγγίζει τα 7.000 ευρώ;

 

Το κόστος ζωής ανά χώρα είναι ένα ζήτημα που λίγο, πολύ έχει απασχολήσει όλους. Μια “βόλτα” στον κόσμο, με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώνονται σε μια πλατφόρμα, όπως τα μεταφέρει το ertnews.gr, δείχνει τις διαφορές ανάμεσα στα κράτη αλλά και τις ευκαιρίες που δίνονται σε λίγους, τυχερούς που έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται για λογαριασμό μιας πλούσιας χώρας, διαμένοντας σε μια πολύ πιο οικονομική!

 

Συνοπτικά: 

 

Ο μέσος μηνιαίος καθαρός μισθός (Μετά από φόρους) στο Ντόμποϊ, στη βόρεια Βοσνία-Ερζεγοβίνη, είναι 163,80 ευρώ.\

Ρύζι (λευκό), (1 κιλό) στην Κωνσταντινούπολη κοστίζει 1,44 ευρώ.

 

Το μαρούλι στο Σάο Πάολο κοστίζει 0,80 λεπτά.

 

Η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο για την αγορά διαμερίσματος στο κέντρο της πόλης στο Μπατμάν της Τουρκίας κοστίζει 625,14 ευρώ.

 

Η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο για την αγορά διαμερίσματος στο κέντρο της πόλης στη Μαδρίτη κοστίζει 7.500,00 ευρώ (περίπου πριν από 42 λεπτά)

 

Διαμέρισμα (3 υπνοδωμάτια) έξω από το κέντρο του Λονδίνου κοστίζει 2.515,26 ευρώ τον μήνα.

 

Διαμέρισμα (1 υπνοδωμάτιο) στο κέντρο της πόλης του Παναμά κοστίζει 735 ευρώ το μήνα.

 

Το διαμέρισμα (1 υπνοδωμάτιο) στο κέντρο της πόλης Μπανγκαλόρ στην Ινδία κοστίζει 290 ευρώ το μήνα.

Η βενζίνη στη Μπρατισλάβα κοστίζει 1,75 ευρώ το λίτρο.

 

Γεύμα σε φθηνό εστιατόριο στο Σαν Αντόνιο του Τέξας κοστίζει κάτι λιγότερο από 15 ευρώ.

 

Ελλάδα

 

Το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος μιας τετραμελούς οικογένειας είναι 2.320,63 ευρώ χωρίς ενοίκιο (σύμφωνα με την πλατφόρμα numbeo).

 

Ένα άτομο υπολογίζεται ότι χρειάζεται 673,64 ευρώ το μήνα χωρίς ενοίκιο.

 

Η Αθήνα είναι κατά 43,74% φθηνότερη από τη Νέα Υόρκη (χωρίς ενοίκιο).

 

Το ενοίκιο στην Αθήνα είναι, κατά μέσο όρο, 83,75% χαμηλότερο από ό,τι στη Νέα Υόρκη.

 

Νέα Υόρκη

 

Το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος για μια τετραμελή οικογένεια είναι 4.610,70 ευρώ χωρίς ενοίκιο. Το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος για ένα άτομο είναι 1.253,86 ευρώ χωρίς ενοίκιο.

 

Συγκεκριμένα:

 

Εστιατόρια:

 

Γεύμα σε φθηνό εστιατόριο 22,97 ευρώ

 

Γεύμα για 2 άτομα σε εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας, τριών πιάτων 91,87 ευρώ

 

Εγχώρια μπύρα (0,5 lt) 7,35 ευρώ

 

Καπουτσίνο (κανονικό) 4,53 ευρώ

 

Νερό (μπουκάλι 0,33 λίτρων) 1,90 ευρώ

 

Αγορές:

 

Γάλα (1 λίτρο) 1,09 ευρώ

 

Καρβέλι φρέσκο ​​λευκό ψωμί (500 γρ.) 3,46 ευρώ

 

Ρύζι (λευκό), (1 κιλό) 5,11 ευρώ

 

Αυγά (κανονικά) (12) 3,40 ευρώ

 

Τοπικό τυρί (1 κιλό) 13,46 ευρώ

 

Φιλέτο κοτόπουλο (1 κιλό) 12,03 ευρώ

 

Μοσχάρι (1 κιλό) 18,11 ευρώ

 

Μήλα (1 κιλό) 4,95 ευρώ

 

Μπανάνα (1 κιλό) 2,53 ευρώ

 

Πορτοκάλια (1 κιλό) 4,49 ευρώ

 

Ντομάτα (1 κιλό) 4,96 ευρώ

 

Πατάτα (1 κιλό) 3,85 ευρώ

 

Μαρούλι 2,42 ευρώ

 

Λοιπά

 

Βενζίνη (1 λίτρο) 0,92 ευρώ

 

Fitness Club, μηνιαία χρέωση για 1 ενήλικα 99,43 ευρώ

 

Νηπιαγωγείο, Ολοήμερο, Ιδιωτικό, για 1 Παιδί 2.214,72 ευρώ το μήνα

 

Βασικά έξοδα (ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση, ψύξη, νερό) για διαμέρισμα 85m2 149,58 ευρώ

 

Κατοικίες

 

Ενοικίαση ανά μήνα:

 

Διαμέρισμα (1 υπνοδωμάτιο) στο κέντρο της πόλης 3.044,94 ευρώ

 

Διαμέρισμα (1 υπνοδωμάτιο) έξω από το κέντρο 2.001,77 ευρώ

 

Διαμέρισμα (3 υπνοδωματίων) στο κέντρο της πόλης 6.588,24 ευρώ

 

Διαμέρισμα (3 υπνοδωμάτια) έξω από το κέντρο 3.874,53 ευρώ

 

Αγορά Διαμερίσματος:

 

Τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο για αγορά διαμερίσματος στο κέντρο της πόλης 14.007,32 ευρώ

 

Τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο για αγορά διαμερίσματος έξω από το κέντρο 8.040,45 ευρώ

 

Μισθοί

 

Μέσος μηνιαίος καθαρός μισθός (Μετά από φόρους) 5.928,43 ευρώ

 

Κωνσταντινούπολη

 

Το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος για τετραμελή οικογένεια είναι 1.347,78 ευρώ χωρίς ενοίκιο

 

Το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος για ένα άτομο είναι 387,24 ευρώ χωρίς ενοίκιο.

 

Η Κωνσταντινούπολη είναι 39,86% φθηνότερη από την Αθήνα

 

Το ενοίκιο στην Κωνσταντινούπολη είναι, κατά μέσο όρο, 34,10% χαμηλότερο από ό,τι στην Αθήνα

 

Συγκεκριμένα:

 

Εστιατόρια:

 

Γεύμα σε φθηνό εστιατόριο 3,74 ευρώ

 

Γεύμα για 2 άτομα σε εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας, τριών πιάτων 18,69 ευρώ

 

Εγχώρια μπύρα (0,5 λίτρο) 2,18 ευρώ

 

Εισαγόμενη μπύρα (μπουκάλι 0,33 λίτρων) 2,80 ευρώ

 

Καπουτσίνο (κανονικό) 1,45 ευρώ

 

Νερό (μπουκάλι 0,33 λίτρων) 0,28 ευρώ

 

Αγορές:

 

Γάλα (κανονικό), (1 λίτρο) 0,80 ευρώ

 

Καρβέλι φρέσκο ​​λευκό ψωμί (500 γρ.) 0,39 ευρώ

 

Ρύζι (λευκό), (1 κιλό) 1,25 ευρώ

 

Αυγά (κανονικά) (12) 1,49 ευρώ

 

Τοπικό τυρί (1 κιλό) 5,27 ευρώ

 

Φιλέτο κοτόπουλο (1 κιλό) 3,54 ευρώ

 

Μοσχάρι (1 κιλό) 8,37 ευρώ

 

Μήλα (1 κιλό) 0,71 ευρώ

 

Μπανάνα (1 κιλό) 1,24 ευρώ

 

Πορτοκάλια (1 κιλό) 0,67 ευρώ

 

Ντομάτα (1 κιλό) 1,16 ευρώ

 

Πατάτα (1 κιλό) 0,48 ευρώ

 

Μαρούλι (1 κεφάλι) 0,76 ευρώ

 

Τσιγάρα πακέτο των 20 1,62 ευρώ

 

Λοιπά:

 

Βενζίνη (1 λίτρο) 1,30 ευρώ

 

Fitness Club, μηνιαία χρέωση για 1 ενήλικα 18,94 ευρώ

 

Νηπιαγωγείο, Ολοήμερο, Ιδιωτικό, για 1 Παιδί 213,58 ευρώ το μήνα

 

Βασικά έξοδα (ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση, ψύξη, νερό) για διαμέρισμα 85m2 74,58 ευρώ

 

Ενοικίαση διαμερίσματος ανά μήνα:

 

Διαμέρισμα (1 υπνοδωμάτιο) στο κέντρο της πόλης 361,87 ευρώ

 

Διαμέρισμα (1 υπνοδωμάτιο) έξω από το κέντρο 212,84 ευρώ

 

Διαμέρισμα (3 υπνοδωματίων) στο κέντρο της πόλης 671,46 ευρώ

 

Διαμέρισμα (3 υπνοδωμάτια) έξω από το κέντρο 414,46 ευρώ

 

Αγορά Διαμερίσματος:

 

Τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο για αγορά διαμερίσματος στο κέντρο της πόλης 1.461,26 ευρώ

 

Τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο για αγορά διαμερίσματος έξω από το κέντρο 828,82 ευρώ

 

Μισθοί:

 

Μέσος μηνιαίος καθαρός μισθός (Μετά από φόρους) 345,28 ευρώ

 

Ζυρίχη

 

Το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος μιας τετραμελούς οικογένειας είναι 5.601,18 ευρώ χωρίς ενοίκιο

 

Για ένα άτομο εκτιμάται ότι το μηνιαίο κόστος είναι 1.523,78 ευρώ χωρίς ενοίκιο.

 

Η Ζυρίχη είναι 124,57% πιο ακριβή από την Αθήνα

 

Το ενοίκιο στη Ζυρίχη είναι, κατά μέσο όρο, 278,38% υψηλότερο από ό,τι στην Αθήνα

 

Συγκεκριμένα:

 

Εστιατόρια:

 

Γεύμα σε φθηνό εστιατόριο 24,55 ευρώ

 

Γεύμα για 2 άτομα σε εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας, τριών πιάτων 117,83 ευρώ

 

Εγχώρια μπύρα (0,5 λίτρο) 6,87 ευρώ

 

Εισαγόμενη μπύρα (μπουκάλι 0,33 λίτρων) 6,87 ευρώ

 

Καπουτσίνο (κανονικό) 4,96 ευρώ

 

Νερό (μπουκάλι 0,33 λίτρων) 3,80 ευρώ

 

Αγορές:

 

Γάλα (κανονικό), (1 λίτρο) 1,73 ευρώ

 

Καρβέλι φρέσκο ​​λευκό ψωμί (500 γρ.) 2,77 ευρώ

 

Ρύζι (λευκό), (1 κιλό) 2,94 ευρώ

 

Αυγά (κανονικά) (12) 6,59 ευρώ

 

Τοπικό τυρί (1 κιλό) 29,31 ευρώ

 

Φιλέτο κοτόπουλο (1 κιλό) 28,14 ευρώ

 

Μοσχάρι (1 κιλό)  46,82 ευρώ

 

Μήλα (1 κιλό) 3,89 ευρώ

 

Μπανάνα (1 κιλό) 2,88 ευρώ

 

Πορτοκάλια (1 κιλό) 2,82 ευρώ

 

Ντομάτα (1 κιλό) 4,10 ευρώ

 

Πατάτα (1 κιλό) 2,26 ευρώ

 

Μαρούλι 2,42 ευρώ

 

Νερό (μπουκάλι 1,5 λίτρου) 1,17 ευρώ

 

Τσιγάρα πακέτο των 20, 8,44 ευρώ

 

Λοιπά:

 

Βενζίνη (1 λίτρο) 1,78 ευρώ

 

Fitness Club, μηνιαία χρέωση για 1 ενήλικα 76,29 ευρώ

 

Νηπιαγωγείο, Ολοήμερο, Ιδιωτικό, Μηνιαίο για 1 Παιδί 2.719,23 ευρώ

 

Βασικά έξοδα (ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση, ψύξη, νερό) για διαμέρισμα 85m2 230,01 ευρώ

 

Ενοικίαση κατοικίας ανά μήνα:

 

Διαμέρισμα (1 υπνοδωμάτιο) στο κέντρο της πόλης 1.920,19 ευρώ

 

Διαμέρισμα (1 υπνοδωμάτιο) έξω από το κέντρο 1.445,35 ευρώ

 

Διαμέρισμα (3 υπνοδωματίων) στο κέντρο της πόλης 3.575,64 ευρώ

 

Διαμέρισμα (3 υπνοδωμάτια) Έξω από το κέντρο 2.594,30 ευρώ

 

Αγορά Διαμερίσματος:

 

Τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο για αγορά διαμερίσματος στο κέντρο της πόλης 16.140,24 ευρώ

 

Τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο για αγορά διαμερίσματος έξω από το κέντρο 10.075,37 ευρώ

 

Μισθοί:

 

Μέσος μηνιαίος καθαρός μισθός (Μετά από φόρους) 6.976,45 ευρώ

 

Ντουμπάι

 

Το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος για μια τετραμελή οικογένεια είναι 2.993,49 ευρώ χωρίς ενοίκιο

 

Για ένα άτομο το μηνιαίο κόστος εκτιμάται σε 859,40 ευρώ χωρίς ενοίκιο

 

Το Ντουμπάι είναι 12,97% πιο ακριβό από την Αθήνα

 

Το ενοίκιο στο Ντουμπάι είναι, κατά μέσο όρο, 164,04% υψηλότερο από ό,τι στην Αθήνα

Αναλυτικότερα:

 

Εστιατόρια:

 

Γεύμα σε φθηνό εστιατόριο 10,00 ευρώ

 

Γεύμα για 2 άτομα σε εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας, τριών πιάτων 62,53 ευρώ

 

Εγχώρια μπύρα (0,5 λίτρο) 11,25 ευρώ

 

Εισαγόμενη μπύρα (μπουκάλι 0,33 λίτρων) 11,25 ευρώ

 

Καπουτσίνο (κανονικό) 4,82 ευρώ

 

Νερό (μπουκάλι 0,33 λίτρων) 0,52 ευρώ

 

Αγορές:

 

Γάλα (κανονικό), (1 λίτρο) 1,70 ευρώ

 

Καρβέλι φρέσκο ​​λευκό ψωμί (500 γρ.) 1,14 ευρώ

 

Ρύζι (λευκό), (1 κιλό) 1,69 ευρώ

 

Αυγά (κανονικά) (12) 2,42 ευρώ

 

Τοπικό τυρί (1 κιλό) 8,02 ευρώ

 

Φιλέτο κοτόπουλο (1 κιλό) 6,18 ευρώ

 

Μοσχάρι (1 κιλό) 9,77 ευρώ

 

Μήλα (1 κιλό) 2,02 ευρώ

 

Μπανάνα (1 κιλό) 1,54 ευρώ

 

Πορτοκάλια (1 κιλό) 1,47 ευρώ

 

Ντομάτα (1 κιλό) 1,18 ευρώ

 

Πατάτα (1 κιλό) 0,91 ευρώ

 

Μαρούλι (1 κεφάλι) 1,43ευρώ

 

Τσιγάρα, πακέτο των 20, 5,50 ευρώ

 

Λοιπά:

 

Βενζίνη (1 λίτρο) 0,79 ευρώ

 

Fitness Club, μηνιαία χρέωση για 1 ενήλικα 71,01 ευρώ

 

Νηπιαγωγείο, Ολοήμερο, Ιδιωτικό, Μηνιαίο για 1 Παιδί 688,48 ευρώ

 

Βασικά έξοδα (ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση, ψύξη, νερό) για διαμέρισμα 85m2 158,76 ευρώ

 

Ενοικίαση κατοικίας ανά μήνα:

 

Διαμέρισμα (1 υπνοδωμάτιο) στο κέντρο της πόλης 1.420,78 ευρώ

 

Διαμέρισμα (1 υπνοδωμάτιο) έξω από το κέντρο 840,68 ευρώ

 

Διαμέρισμα (3 υπνοδωματίων) στο κέντρο της πόλης 2.510,15 ευρώ

 

Διαμέρισμα (3 υπνοδωμάτια) έξω από το κέντρο 1.882,54 ευρώ

 

Αγορά Διαμερίσματος:

 

Τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο για αγορά διαμερίσματος στο κέντρο της πόλης 3.405,27 ευρώ

 

Τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο για αγορά διαμερίσματος έξω από το κέντρο 2.258,73 ευρώ

 

Μισθοί:Μέσος μηνιαίος καθαρός μισθός 3.498,23 ευρώ

 
 

 

Θα το επαναλάβουμε

 

Με αφορμή πάντως την παραπάνω έρευνα και χωρίς να θέλουμε να κινδυνολογήσουμε, θα το επαναλάβουμε. Δεχόμαστε πως αυτή η κατάσταση με τον πληθωρισμό είναι παγκόσμια. Ωστόσο η Ελλάδα έρχεται από μια κρίση 10ετών και αυτό που ζούμε δε γίνεται να βγάλει σε καλό. Κάτι θα πρέπει να γίνει, αφού αν κρατήσει μερικούς μήνες ακόμη είναι σχεδόν βέβαιο πως θα οδηγηθούμε σε μια νέα κρίση. Είπαμε πως δε θέλουμε να κινδυνολογήσουμε. Ωστόσο με απλά μαθηματικά είναι βέβαιο πως θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο, με νέα κόκκινα δάνεια, χρέη σε εφορία και γενικά στην αγορά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα μακροοικονομικά της χώρας μας. Δε βγάζει πουθενά, ο κόσμος να βάζει ρυθμίσεις σε ρεύμα, εφορία, να ανακυκλώνει χρήματα από τις πιστωτικές κάρτες και συνεχώς να προστίθενται νέα χρέη …. Και αυτό το σκηνικό να ανακυκλώνεται …..  

 
 

 

Τι ζήτησαν οι Αμερικανοί από τους Έλληνες στρατηγούς

 

Τέλος, όπως έγραφε ο «Βηματοδότης» …..

 

Ήταν ίσως η πρώτη φορά που Αμερικανοί μέλη του Κογκρέσου συναντήθηκαν με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι οι ίδιοι Αμερικανοί που είχαν συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό. Ωστόσο η συνάντησή τους με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ΓΕΣ αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, ΓΕΑ αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουραλιά και τον υπαρχηγό του ΓΕΝ υποναύαρχο Γιώργο Καμπουράκη είχε ιδιαίτερη σημασία. Και τούτο επειδή οι στρατηγοί ενημέρωσαν τους Αμερικανούς για την προκλητικότητα της Τουρκίας. Τους είπαν συγκεκριμένα για τις συνεχείς υπερπτήσεις τουρκικών αεροπλάνων σε νησιά και βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου, γεγονός που, πέραν του κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος με δυσάρεστες επιπτώσεις, υπονομεύει και τη συνοχή της Συμμαχίας. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι έχουν πολλαπλασιάσει τις παραβιάσεις του εθνικού μας χώρου και τις υπερπτήσεις σε νησιά, ενώ έχουν πυκνώσει και τις παραβιάσεις με UAV αεροσκάφη. Και όταν κάποια στιγμή οι Αμερικανοί, όπως πληροφορούμαι, ζήτησαν να υπάρξει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία (δηλαδή να στείλουμε τα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά, αντιβαλλιστικά οπλικά συστήματα που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός), τόσο ο υπουργός όσο και οι αρχηγοί τόνισαν στους Αμερικανούς ότι η Ελλάδα έχει ήδη αποστείλει, και μάλιστα από τις πρώτες χώρες του ΝΑΤΟ, στρατιωτική βοήθεια, αλλά είναι αδύνατο να στείλουμε και άλλα όπλα τη στιγμή που και η χώρα μας δέχεται απειλή, και μάλιστα από χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ. Εκτός εάν υπάρξει άμεση αντικατάσταση των οπλικών συστημάτων που θα στερηθεί η Ελλάδα. Επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας ήταν ο Frank Pallone, ο οποίος να θυμίσω ότι είχε συντάξει την επιστολή προς το Κογκρέσο εξηγώντας τους λόγους που δεν πρέπει η Τουρκία να προμηθευτεί αεροσκάφη F-16.

 
 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum