| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 01/02/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Πολύ άρρωστες οι αγορές …. Αλλά πολύ άρρωστες ….. Παρακολουθώντας τη χθεσινή συνεδρίαση (μέχρι περίπου στις 17:00 – 17:10 που κλείνει το Χ.Α.), θα έλεγα πως αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα που βγαίνει .. Και με τόσο προβληματική εικόνα των διεθνών χρηματιστηρίων, δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε ως Χ.Α. …… Ας ελπίσουμε λοιπόν το κλίμα στις διεθνείς αγορές να βελτιωθεί άμεσα, γιατί μόνο τότε μπορούμε να ελπίζουμε …… Και όπως καταλάβατε θα ξεκινήσουμε με το συγκεκριμένο σχόλιο ανθρώπου της αγοράς …. Αφού όπως σταθερά σχολιάζουμε στο GFF, η εικόνα αυτή των διεθνών αγορών είναι που έχει μπλοκάρει τελευταία το ξεκάθαρο ανοδικό momentum της δικής μας αγοράς …
 

 
Και το πιο ανησυχητικό από τις διεθνείς αγορές είναι ότι όπως λένε οι τεχνικοί αναλυτές που παρακολουθούνε καθημερινά τα διαγράμματα των μεγάλων χρηματιστηριακών δεικτών. Από την πρόσφατη αντίδραση, επί της ουσίας δεν υπάρχει η μοναδική βελτίωση της τάσης. Και όχι μόνο δεν υπάρχει η παραμικρή βελτίωση, αλλά η τάση επιδεινώνεται όλο και πιο πολύ …. Και σε σχέση και με τα παραπάνω, ανάγκη αντίδρασης εδώ και τώρα ….
 

 
Χθες είχαμε αναφέρει πως συγκεκριμένο μεγάλο ξένο fund πουλούσε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, επιλεγμένες μη – τραπεζικές μετοχές του FTSE 25. Είμαστε λοιπόν σε θέση να γνωρίζουμε, αν και σε μικρότερο βαθμό, πως το ίδιο έκανε και χθες, κυρίως κατά τις πρώτες ώρες (και κάπως στα call auctions στο τέλος) …. Και επαναλαμβάνουμε πως αυτό δεν έχει να κάνει με το ελληνικό χρηματιστήριο αυτό καθ’ αυτό. Αλλά ότι το συγκεκριμένο Fund συνεχίζει να μειώνει τις θέσεις του σε μετοχές παγκοσμίως ….. Και ουσιαστικά μιλάμε και πάλι για την κατάσταση που επικρατεί στις διεθνείς αγορές….
 

 
Στον Ελλάκτωρα τώρα …. Ειλικρινά …. Μα ειλικρινά …. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στο εσωτερικό της εταιρείας το επόμενο χρονικό διάστημα …… Και το λέμε αυτό (είχαμε πριν από μερικές ημέρες αναφερθεί και πάλι) …. γιατί όπως μαθαίνουμε είναι έτοιμα να βγούνε τα μαχαίρια …. Και όταν λέμε να βγούνε τα μαχαίρια το εννοούμε, με αφορμή φυσικά αυτή τη φορά τα όσα έγιναν με την Αττική Οδό και τις πρόσφατες χιονοπτώσεις ….
 

 
Και επειδή αναφερθήκαμε παραπάνω στις διεθνείς αγορές …. Και επειδή αυτή η στήλη γίνεται όλο και πιο σοφιστικέ 😊 … θα κλείσουμε με ένα ενδιαφέρον πίνακα με στατιστικά. Τι φαίνεται σε αυτόν; Πως ιστορικά, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που η FED αυξάνει τα επιτόκια, η Wall Street (S&P 500) κινείται ανοδικά …..  

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum