| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 01/02/23

 

"Μας ακούνε..."

 
“Το δίμηνο Φεβρουάριος κρύβει παραδοσιακά μεγάλους κινδύνους για τα χρηματιστήρια. Και έχετε εκφράσει και εσείς αρκετές φορές την ανησυχία σας στο GFF, για μετά τον αναμενόμενο καλό Ιανουάριο …. Σίγουρα οι αγορές θέλουνε προσοχή υπό το βάρος της πορείας της παγκόσμιας οικονομίας. Αλλά αν δε συμβεί μια πολύ κακή εξέλιξη. Ένα one off γεγονός. Δε βλέπω το λόγο γιατί τα χρηματιστήρια να πάμε πολύ κάτω. Οκ! Μπορεί να μην πάνε πάνω και να κινούνται κοντά στα τρέχοντα επίπεδα. Ή και να έχουμε μια ήπια πτώση, χάνοντας ένας μέρος των κερδών του Ιανουαρίου. Πέρσι είχαμε τον πόλεμο. Το 2020 είχαμε την πανδημία. Φέτος δεν είναι ντε και καλά ανάγκη πως θα έχουμε κάτι τόσο αρνητικό, για να έχουμε ένα ξεπούλημα παρόμοιο με αυτό προηγούμενων ετών”  …… Όπως καταλάβατε, με το παραπάνω σχόλιο ανθρώπου της αγοράς θα ξεκινήσουμε …
 

 
Για να είμαστε ειλικρινείς δεν βρήκαμε παράλογες τις παραπάνω απόψεις. Όσο μάλιστα σκεφτήκαμε τα όσα είπαμε, καταλήξαμε πως το σενάριο να έχουμε αγορές χαμηλών πτήσεων, με μικρές μεταβολές και κίνηση σε ένα σχετικά στενό εύρος τιμών τους επόμενους μήνες. Είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο. Χαμηλές πτήσεις στην παγκόσμια οικονομία (προσοχή όχι κρίση, αλλά πολύ χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης). Χαμηλές πτήσεις και στα χρηματιστήρια. Πιθανό σενάριο επαναλαμβάνουμε ….
 

 
Υπάρχει πάντως ένα ερώτημα. Ας πούμε πως είχαμε ένα τέτοιο σενάριο χαμηλών πτήσεων στις διεθνείς αγορές ….. Τι θα μπορούσε να σημαίνει για το Χ.Α.; Πάντα δύσκολες αυτές οι απαντήσεις ….. Αλλά είναι αλήθεια πως το δικό μας, μικρό – ρηχό, χρηματιστήριο μπορεί να αυτονομηθεί. Όπως είπαμε είναι ένα μικρό χρηματιστήριο, το οποίο στην παρούσα φάση έχει ένα καταπληκτικό momentum, με πλήρως θετική διαγραμματική εικόνα. Αν λοιπόν έχει κάτι να φοβηθεί το ελληνικό χρηματιστήριο, τουλάχιστον για κάποιους μήνες, έστω για τον Φεβρουάριο. Αυτό είναι το σενάριο μιας μεγάλης διόρθωσης στις διεθνείς αγορές. Όσο αυτό δε συμβαίνει. Και ακόμη και αν οι αγορές κάτσουνε, στη βάση του σεναρίου που αναφέραμε παραπάνω. Το Χ.Α. θα μπορούσε να αυτονομηθεί.
 

 
Καλά η εμπιστοσύνη στο χαρτί έχει χαθεί. Αλλά όπως γράφουμε τις τελευταίες ημέρες και βλέποντας τη χθεσινή ημέρα. Στη μετοχή της ΛΑΜΔΑ συνεχίζει να φαίνεται κάτι να αλλάζει …. Ξέρετε πως την πιστεύουμε πάρα πολύ. Είναι γνωστό πως είναι η μετοχή που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μας έχει απογοητεύσει το περισσότερο. Για την ακρίβεια είναι η μοναδική που μας έχει απογοητεύσει τόσο. Αλλά συνεχίζουμε να την πιστεύουμε. Και με ενδιαφέρον μαθαίνουμε, πως μετά από πολύ καιρό, αρχίζουνε να την πιστεύουνε αγοραστές βγαίνουνε και κάποιοι ξένοι, αν και θα μπορούσαν ακόμη περισσότεροι.  
 

 
Συνεχίζοντας λοιπόν με τη ΛΑΜΔΑ, αν και πάλι τον Ιανουάριο υστέρησε και ας ανέβηκε (+7,18% Vs 10% του ΓΔ), στα 6,27 ευρώ, +2,79% χθες. Έχουμε κρατήσει αυτό που λέει η διαγραμματική εικόνα της μετοχής και ας ακούγεται πολύ αισιόδοξο, ειδικά μετά τα όσα έχουμε δει τους τελευταίους μήνες. Πως διασπώντας τις τόσο ισχυρές αντιστάσεις στα 6,40 – 6,50 ευρώ. Όταν τέλος πάντων το κάνει ….. Πάμε για πολύ υψηλότερα …. Διαγραμματικά, πάμε για επίπεδα, σημαντικά υψηλότερα των 7,00 ευρώ. Έτσι στο ξεκίνημα του μήνα να γίνουμε αισιόδοξοι, επαναλαμβάνουμε με τη μοναδική μετοχή από τις επιλογές μας που μας έχει απογοητεύσει.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum