| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 01/03/24

 

"Μας ακούνε..."

 
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτό που ξεχώρισε κατά τη χθεσινή ήτανε η μεγάλη άνοδος της Πειραιώς, με κλείσιμο υψηλότερα των 4,00 ευρώ, στα 4,07 ευρώ, +5,22%. Ξεχώρισε στην τελική ευθεία για το placement, με αρκετούς να υποστηρίζουνε πως αυτή η άνοδος δείχνει πως πάμε για ένα placement σε τιμές κοντά στα τρέχοντα επίπεδα …. Τιμές σίγουρα μεγαλύτερες από αυτές που εμείς πιστεύουμε και το γράφουμε εδώ και καιρό, στα 3,50 με 3,40 ευρώ. Δεν έχει κανένα λόγο να επιμείνουμε στην άποψη μας. Αυτό που εμείς θα πούμε είναι πως σε όσο υψηλότερη τιμή γίνει τόσο καλύτερα ….. Μακάρι λοιπόν να πάμε για placement στα 4,00 ευρώ, όσο και αν εμείς συνεχίζουμε να μη το βλέπουμε ….
 

 
Πολλά μπορεί να πει κάποιες για τη χθεσινή άνοδο της Πειραιώς …. Εμείς ξέρουμε πως πάμε για ένα placement 1+ δις ευρώ. … Χθες η Πειραιώς ανέβηκε με ένα τζίρο περίπου 22εκ ευρώ. Στα χρηματιστήρια λοιπόν μόνο παράδοξο δεν είναι αυτοί που τρέχουνε τη διαδικασία να ανεβάζουνε ενόψει του placement τη μετοχή, με ένα τζίρο που αναλογικά με το placement είναι αστείος … Νομίζουμε πως όλοι καταλάβατε τι θέλουμε να πούμε ….
 

 
Φυσικά με τα παραπάνω δεν εννοούμε πως γίνεται το παραμικρό περίεργο, παράτυπο και το εννοούμε αυτό. Αυτοί είναι οι κανόνες των χρηματιστηρίων. Εμείς με αφορμή το placement της Πειραιώς, το τέλος του διμήνου και το νέο μήνα που ξεκινάει σήμερα. Θα το πούμε όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται …. Για την ακρίβεια θα πούμε 3 πράγματα …..
 

 
Πρώτων πως οι τραπεζικές μετοχές, παρά το τεράστιο ράλι τους από τα χαμηλά, παραμένουνε φτηνές.. .. Αρκετά φτηνές … Και ξέρετε πως μέχρι πριν περίπου 2 με 2,5 χρόνια είμασταν αρνητικοί σε βαθμό εμμονής.
 
Δεύτερον πως οι τραπεζικές μετοχές θα συνεχίσουνε να υπέρ-αποδίδουνε …..
 
Τρίτον πως είναι μεγάλο λάθος των μικρών επενδυτών, να μην έχουνε βασική θέση στα τραπεζικά χαρτιά. Είναι επιλογή που κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει τα περισσότερα χαρτοφυλάκια σε αποδόσεις μικρότερες της αγοράς, όπως ήδη συμβαίνει σε πολλούς ….
 

 
Αρκετές φορές το είχαμε γράψει τις τελευταίες ημέρες πως είναι απίστευτο μίζερο με την πρώτη στάση της αγοράς να πέφτει τόση γκρίνια στην αγορά μας …. Σας πληροφορούμε λοιπόν πως με το +10,18% του ΓΔ το 2024 είναι ο χρηματιστηριακός δείκτης με την 4η καλύτερη απόδοση παγκοσμίως, μετά από Τουρκία, τον Nikkei και το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη του Βιετνάμ. Με απλά λόγια και όπως είχε συμβεί το 2023, είμαστε η αγορά με την καλύτερη απόδοση στην Ευρώπη και τις χρηματιστηριακές αγορές των αναπτυγμένων χωρών. Τώρα για όσους συνεχίζουνε να γκρινιάζουνε …. No comment
 

 
Βλέπαμε τα στατιστικά του 2024 ….. .Ξέρετε τι ξεχωρίσαμε ….. Ότι η μετοχή της Μυτιληναίος είχε το Φεβρουάριος μια από τις χειρότερες αποδόσεις (-5,26%) και είναι μια από τις 3 μόνο μετοχές του FTSE 25 σε αρνητικό πρόσημο το 2024. Ειλικρινά δεν ξέρουμε πόσα χρόνια έχουμε να το δούμε αυτό. Θα θυμίσουμε πως από τη δημοσίευση του 9μηνου του 2023 είχαμε προειδοποιήσει πως η μετοχή για μια περίοδο 3 ως 6 μήνες μάλλον θα υπό-αποδώσει, μετά από χρόνια υπέρ-απόδοσης. Δεν αποκλείουμε αυτό να συμβεί και το Μάρτιο, με τη μετοχή διαγραμματικά να δικαιολογεί τεχνικά περαιτέρω profit taking. Παράλληλα όμως πιστεύουμε πως αυτή η σταδιακή διόρθωση δημιουργεί ευκαιρίες.... Δημιουργεί πολύ καλές ευκαιρίες για σταδιακές τοποθετήσεις στη μετοχή…
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum