| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 01/08/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Καλό μήνα σε όσους μας διαβάζετε και δεν είστε σε κάποια παραλία. Στα τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου, επικαλούμενοι και συγκεκριμένα στατιστικά είχαμε πει πως ο Ιούλιος θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη. Και τελικά και κέρδη καταγράφηκαν και ο καλύτερος μήνας εδώ και περίπου 2 χρόνια ήτανε για τις αγορές …. Ωστόσο στο ξεκίνημα του μήνα, δε θα ήμαστε τόσο αισιόδοξοι για την πορεία των αγορών τον Αύγουστο. Για την ακρίβεια δεν κρύβουμε την ανησυχία μας πως η καλή εικόνα του Ιουλίου ήτανε καθαρά και μόνο μια τεχνική αντίδραση και τίποτα περισσότερο. Και πως δυστυχώς τα προβλήματα θα μπορούσανε να ξεκινήσουνε, σταδιακά και πάλι τον καινούργιο μήνα.     Ευχόμαστε όχι …. Αλλά πολύ το φοβόμαστε !!!
 

 
Ξεκάθαρα το επαναλαμβάνουμε …. Καλή η τελευταία αντίδραση …. Οι αγορές είναι πάντα απρόβλεπτες και όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Αλλά κακά τα ψέματα, στην παγκόσμια οικονομία τα πράγματα δεν πάνε καλά …. Και θα πούμε και πάλι, πως για να μιλήσουμε για ουσιαστική αλλαγή σκηνικού απαιτείται αυτό που χαρακτηριστικά έχουμε γράψει, μια πολύ θετική είδηση ΣΟΚ που θα αλλάξει επιτέλους τα δεδομένα, κυρίως το κομμάτι της ενεργειακής κρίσης και των πολύ υψηλών τιμών ενέργειας …. Μόνο μετά από μια τόσο θετική είδηση (αναφερόμαστε φυσικά στον πόλεμο), μπορούμε να ελπίζουμε για καλύτερες ημέρες….
 

 
Το είχαμε γράψει για το Χ.Α. την Παρασκευή, πως το πιο θετικό είναι πως κανείς δεν πιστεύει σε περαιτέρω άνοδο και πως η πλειοψηφία των επενδυτών απέχει ή ακόμη και μειώνει θέσεις κατά την τελευταία άνοδο. Να ξέρετε πως λίγο πολύ το ίδιο ισχύει και για τις διεθνείς αγορές. Κανείς δεν πιστεύει στην άνοδο των αγορών, με όλες τις αναλύσεις να μιλάνε για έναν νέο κύκλο πτώσης που έρχεται. Είπαμε πως και εμείς δεν είμαστε αισιόδοξοι ….. Ωστόσο επειδή είμαστε και contrarians, το ότι κανείς παγκοσμίως δεν πιστεύει στην περαιτέρω άνοδο των αγορών, το κρατάμε. Άντε να δούμε μπας και γίνει κάποια έκπληξη και βγει κάποια «μεγάλη»  - θετική είδηση…..
 

 
Ξέρετε τι θα μπορούσε να γίνει στις αγορές, ειδικά αν έβγαινε και αυτή η τόσο θετική είδηση. Επειδή στις μεγάλες αγορές και κυρίως στη Wall Street έχει πολύ short. Μετά από ένα σημείο μεγαλύτερης ανόδου, ξεκινάει το short covering, με το ένα να φέρνει το άλλο και το κλείσιμο θέσεων να οδηγεί σε μια αυτοτροφοδοτούμενη άνοδο. Είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, με τους short παίχτες να τροφοδοτούνε και να οδηγούνε σε μια βίαιη άνοδο.
 

 
Ολοκληρώνοντας να σταθούμε και σε κάτι άλλο. Στο ότι στο τέλος του Ιουλίου το Χ.Α. βρίσκεται από τις αρχές του 2022, στο -4,73%. Κρατάμε όμως πως αυτή είναι η 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη, μετά την πολύ καλή εικόνα του πορτογαλικού χρηματιστηρίου φέτος (+9,94%) και το +0,53% του Λονδίνου (FTSE 100). Για την ιστορία και το Χ.Α. (ΓΔ) βρίσκεται στην 11η θέση μεταξύ 46 παγκόσμιων χρηματιστηριακών δεικτών.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

Index investing outperforms active management year after year. – Jim Rogers

 

The price of a commodity will never go to zero. When you invest in commodities futures, you are not buying a piece of paper that says you own an intangible of company that can go bankrupt. – Jim Rogers

 

You get recession, you get stock market declines. If you don't understand that's going to happen, then you are not ready and you will not do well in the markets. – Peter Lynch

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum