| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 -01/08/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Καλό μήνα και καλές βουτιές για όποιον είναι σε διακοπές και παραλίες …. Ξεκινάμε με μια εκτίμηση …. Αν και ευχόμαστε να διαψευστούμε και να έχουμε τον 7ο ανοδικό μήνα το 2023. Αν θα ποντάραμε κάπου τα λεφτά μας, αυτό είναι πως ο Αύγουστος θα είναι μάλλον ελαφρώς διορθωτικός ή σταθεροποιητικός. Δεν αποκλείουμε να είναι ελαφρώς πτωτικές οι πρώτες 2 με 2,5 εβδομάδες. Και σταδιακά η αγορά μας να ανεβάσει στροφές προς το τέλος του μήνα (τελευταίο 10ημερο), ενόψει των αξιολογήσεων της ελληνικής οικονομίας και τις αναβαθμίσεις που αναμένονται τον Σεπτέμβριο, οι οποίες θα είναι το πρώτο βήμα για την περιβόητη επενδυτική βαθμίδα.
 

 
Μαζί μας πάντως δε συμφωνούνε οι περισσότεροι χρηματιστές. Κάναμε ένα άτυπο poll σε 10 επαγγελματίες της αγοράς. Η απάντηση που πήραμε είναι πως 8 στους 10 βλέπουνε έναν ακόμη ανοδικό μήνα. 1 στους 10 εκτιμά πως ο Αύγουστος θα είναι σταθεροποιητικός … Και μόλις ένας λέει πως θα μπορούσαμε να έχουμε μια μηνιαία πτώση περίπου 1 με 3%, αν και αυτός ποντάρει περισσότερο στο σταθεροποιητικός μήνας. 
 

 
Έχουμε πει πως και μόνο η επιστροφή στα μερίσματα, μετά από τόσα πολλά χρόνια, περίπου 13, δείχνει πως βρισκόμαστε σε μια εντελώς διαφορετική εποχή για τις ελληνικές τράπεζες. Αυτό φάνηκε περίτρανα και από κάτι άλλο. Πως σχεδόν κανείς δεν ασχολήθηκε με τα τελευταία stress tests, με ελάχιστα άρθρα πριν την ανακοίνωση τους. Και μια ήρεμη αντίδραση μετά τη δημοσίευση τους, με πολύ μετρημένα πράγματα. Αυτά όχι γιατί βρισκόμαστε στο καλοκαίρι, όπως θα πούνε αρκετοί. Αλλά γιατί υπάρχουνε τελείως διαφορετικά δεδομένα. Μια νέα εποχή για τις ελληνικές τράπεζες, με αρκετά πιο καθαρούς ισολογισμούς. Όλα αυτά φαίνονται και από τις αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών και την υπέρ-απόδοση, η οποία όλα δείχνουνε πως θα συνεχιστεί στο ταμπλό του Χ.Α.
 

 
Πάμε εν τάχει και σε κάποιες πληροφορίες. Για ακρίβεια που συνεχίζουνε να υπάρχουνε, αφού δεν είναι τωρινή η ιστορία. Με βάση αυτές ο Ι. Σαββίδης ψάχνει να βρει αγοραστή για τον ΟΛΘ, έχοντας δώσει σχετικές εντολές σε ξένα “επενδυτικά σπίτια” να βρούνε αγοραστή …. Μάλιστα οι ίδιες οι πληροφορίες επιμένουνε πως γενικά ψάχνει να από-επενδύσει από την Ελλάδα και να πουλήσει τα assets που έχει, αν και εμείς θα μείνουμε κυρίως στον ΟΛΘ που είναι εισηγμένος. Μια καλή μετοχή της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, παρά το διαχρονικό πρόβλημα της εμπορευσιμότητας.
 

 
Παρακολουθώντας και θεωρώντας αρκετά φτηνή την Interlife (ΙΝΛΙΦ). Έχοντας ουσιαστικά προσφάτως βρεθεί στο υψηλότερο σημείο (4,90 – 5,00 ευρώ) στη σύντομη ζωή της στο χρηματιστήριο (από τον Ιανουάριο του 2021). Είχαμε μια φυσιολογική εκτόνωση της μετοχής, έχοντας χθες, με οριακές απώλειες (4,71 ευρώ, -0,21%), την 6 σερί πτωτική συνεδρίαση. Και χωρίς να αποκλείουμε μια σταθεροποίηση ακόμη και ένα ελεγχόμενο profit taking … Έχοντας εκτονωθεί η μετοχή δίνουμε πιθανότητες να έχουμε μπροστά μας έναν νέο κύκλο ανόδου, με επόμενο στόχο τη διάσπαση των 4,90 – 5,00 ευρώ. Επαναλαμβάνοντας πως η ΙΝΛΙΦ έχει μικρή ζωή στο χρηματιστήριο. Με τη βοήθεια των επαγγελματιών της τεχνικής ανάλυσης, διασπώντας αυτά τα επίπεδα η μετοχή, πάμε για ένα νέο ράλι που μπορεί να φτάσει και το 40 με 50% !! Αφού φτάνοντας και περνώντας τις επόμενες αντιστάσεις στα 5,70 ευρώ (επόμενος στόχος αν φύγει υψηλότερα των 4,90 - 5,00 ευρώ) πάμε για 7 ευρώ, όλα αυτά βέβαια όχι από τη μια ημέρα στην άλλη, αν και με τη δομή που έχει το διάγραμμα, θα μπορούσε αυτό να γίνει και πιο βίαια από ότι πιστεύουμε, μετά από μια φυσιολογική βραχυπρόθεσμη στάση.  
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum