| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 -01/09/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Καλό μήνα …. Ας ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο σε άμεση σχέση με πρόσφατα αντίστοιχα σχόλια μας … “θέλω να πιστεύω πως ο Σεπτέμβριος με ώθηση από τις αναβαθμίσεις θα είναι ανοδικός. Όμως συνεχίζω να δίνω πιθανότητες η αγορά να μας αδειάσει όλους …. Να μας προσγειώσει με έναν ακόμη μίζερο μήνα, στο στυλ των όσων έγιναν τον Αύγουστο. Όχι πολύ κακό, όχι όμως και καλό όπως περιμένουνε οι περισσότεροι .... Anyway τα έχετε γράψει αρκετές φορές .. θα τα δούμε όλα στην πράξη ” …  
 

 
Ας κάνουμε όμως και ένα δικό μας σχόλιο … Τις έχουμε ζήσει τις αγορές… Πιστεύουμε πως ξέρουμε τους επενδυτές …. Αλλά όσο και να τους ξέρουμε …. Το ότι γενικά υπάρχει μεγάλη μουρμούρα για την τελευταία εικόνα της αγοράς και τη μικρή πτώση του Αυγούστου, την ώρα που  ο ΓΔ είναι ο χρηματιστηριακός δείκτης με την καλύτερη επίδοση στον κόσμο, μας κάνει να γελάμε …. Μας κάνει εντύπωση …. Ο ΓΔ γράφει κέρδη 41,16% το 2023, με τα κέρδη σε πολλές περιπτώσεις μετοχών να είναι εντυπωσιακά .. Και την ίδια ώρα υπάρχει μουρμούρα από τους επενδυτές .. λες και ένα χρηματιστήριο πρέπει κάθε μήνα να γράφει κέρδη 5 και 10%. Σκληρό, αλλά όταν ακούμε τέτοια σχόλια νιώθουμε πως οι συγκεκριμένοι επενδυτές δεν ξέρουνε την αγορά …
 

 
Θυμίζουμε και ένα στοιχηματάκι που είχαμε βάλει. Εμείς είχαμε πει στην αρχή του Αυγούστου θα είναι πτωτικός, έστω και ελαφρώς και πως τις πρώτες εβδομάδες η αγορά θα διορθώσει περισσότερο και θα το μαζέψει προς τα τέλη του μήνα. Είχαμε ρωτήσει 10 ανθρώπους της αγοράς και θυμίζουμε πως σχεδόν όλοι έβλεπαν άνοδο ή στη χειρότερη ένα σταθεροποιητικό μήνα …. Δε θέλουμε να πούμε περισσότερα 😊  Ρωτήσαμε τώρα εμείς τους ίδιους 10 ανθρώπους της αγοράς τι βλέπουνε για το Σεπτέμβριο.
 
Πάμε ….. 4 βλέπουνε καλή άνοδο (άνω του 3-4% για το ΓΔ), πιστεύοντας πως οι αναβαθμίσεις θα οδηγήσουνε σε καλά κέρδη και έναν καλό Σεπτέμβριο. Οι 5 βλέπουνε επίσης άνοδο αλλά μικρότερη …. Μόνο ένας βλέπει έναν σταθεροποιητικό μήνα, χωρίς πολλές συγκινήσεις, αν και δε βλέπει πτώση. Με απλά λόγια 😊. Μόνο εμείς δίνουμε πάλι κάποιες πιθανότητες να έχουμε έναν διορθωτικό μήνα, αν και δεν το πιστεύουμε (λόγω αναβαθμίσεων), όπως το πιστεύαμε τον Αύγουστο.
 

 
Θυμίζουμε βέβαια κάτι που λέμε συνεχώς. Πως η περίοδος Αύγουστος – Σεπτέμβριος δεν είναι κατά μέσο όρο καλή για τις αγορές, όπως και συνολικά το 3ο τρίμηνο. Ωστόσο η περίοδος αρχές προς μέσα Οκτωβρίου μέχρι περίπου τα μέσα Ιανουαρίου δίνει τις καλύτερες αποδόσεις της χρονιάς. Και αυτή η περίοδος δεν αργεί τόσο, ότι (σε ένα βαθμό εννοείται) και αν γίνει το Σεπτέμβριο.
 

 
Ολοκληρώνοντας, παρατηρούσαμε τις αποδόσεις των μετοχών του ΓΔ κατά μήνα Αύγουστο  ….  Παρατηρήσαμε πως με εξαίρεση κάποιες (κυρίως πληροφορικής ΕΠΣΙΛ, ΕΝΤΕΡ, ΠΡΟΦ) ο προηγούμενος μήνας ήτανε σχετικά κακός για τη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση. Σε αρκετές περιπτώσεις μετοχών καταγράφηκαν απώλειες άνω του 5% προς το 10%. Και για έναν μήνα αυτές δεν ήτανε μικρές απώλειες. Μια μικρή και μεσαία πάντως κεφαλαιοποίηση που τον Ιούλιο τα είχε πάει αρκετά καλύτερα της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. 
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum