| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 01/12/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Θετικός μήνας, πιθανόν με μικρότερα κέρδη και αρκετές ήρεμες συνεδριάσεις, ειδικά την περίοδο των εορτών που παραδοσιακά πέφτουνε οι τζίροι. Αφού σας ευχηθούμε καλό μήνα, αυτή είναι η πρόβλεψη μας για τον τελευταίο μήνα του 2023. θα λέγαμε πως αυτή είναι η πρόβλεψη μας για περίπου μέχρι 15 – 20 Ιανουαρίου, για το δίμηνο δηλαδή Δεκέμβριος – Ιανουάριος. Όπως έχουμε γράψει τις τελευταίες ημέρες. Περιμένουμε αρκετές ήρεμες συνεδριάσεις όπως αυτές του τριημέρου Δευτέρα – Τετάρτη αλλά συνολικά ένα ανοδικό δίμηνο και πιθανόν νέα υψηλά…..
 

 
Στο +37% το Χ.Α. το 2023 και με βάση τα επίσημα στατιστικά αυτή είναι η 4η καλύτερη απόδοση διεθνώς και η πρώτη καλύτερη στην Ευρώπη και μεταξύ των αναπτυγμένων αγορών. Στις πρώτες 3 θέσεις, Πακιστάν, Τουρκία, Ρωσία.
 

 
Βλέπαμε τις αποδόσεις που καταγράφουνε το 2023 τα δύο διυλιστήρια, ΜΟΗ (+11,73%) και ΕΛΠΕ (+0,79%). Θυμηθήκαμε πως μετά από ένα εντυπωσιακό 2022, που είχαμε τις δύο μετοχές και ειδικά τη ΜΟΗ στις κορυφαίες μας επιλογές. Για το 2023, από τις αρχές του 2023, είχαμε προειδοποιήσει πως οι δύο μετοχές θα υπό-αποδίδανε της αγοράς. Και νομίζουμε πως δικαιωθήκαμε ……
 

 
Τώρα αν μας ρωτήσετε τι πιστεύουμε για τα 2 διυλιστήρια για το 2024. Θα λέγαμε πως θα μπορούσαν να δώσουνε καλύτερες αποδόσεις από τις φετινές. Δε θα περιμέναμε να υπέρ-αποδώσουνε. Ωστόσο δε θα περιμέναμε να υπό-αποδώσουνε και πάλι. Και με τις δύο εταιρείες να δικαιολογούνε υψηλότερες αποτιμήσεις, θα μπορούσανε να δώσουνε το 2024 μια σχετικά ικανοποιητική άνοδο αν και θα ξανά αναφερθούμε στις δύο μετοχές το επόμενο διάστημα, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα.
 

 
Κάναμε και χθες μια αναφορά στη ΦΒΜΕΖΖ και γενικά θα κάνουμε το επόμενο διάστημα, για αυτήν την ιδιαίτερη περίπτωση εταιρειών - μετοχών, που όπως περιμέναμε και το είχαμε γράψει από τους πρώτους, οι ΜΕΖΖ έχουνε προσφέρει σημαντικές αποδόσεις  (για τις 3 αναφερόμαστε που δίνουνε μέρισμα, πλην της ΚΑΙΡΟΜΕΖ). Ωστόσο ανάμεσα σε άλλα, μας ανησυχεί το ποσοστό που έχει το ΤΧΣ και το οποίο αναμένεται να πουληθεί (ειδικά στις δύο περιπτώσεις που έχει το 27%). Και αυτό γιατί έχουμε μια ανησυχία πως ως ειδικές περιπτώσεις, αυτά τα ποσοστά μπορεί να πουληθούνε σε αισθητά χαμηλές τιμές, χωρίς φυσικά να το λέμε αυτό γιατί έχουμε κάποια πληροφορία, καθώς και δεν ξέρουμε πότε θα μπορούσε αυτό να συμβεί  (θα μπορούσε να συμβεί και προς το τέλος του 2024). Επαναλαμβάνοντας πως θα έχουμε νέα σχόλια για τις ΜΕΖΖ τις επόμενες ημέρες, κλείνουμε θυμίζοντας τα ποσοστά που έχει το ΤΧΣ στις 4 περιπτώσεις:
 
ΦΒΜΕΖΖ: 27%
ΣΑΝΜΕΖΖ: 27%
ΓΚΜΕΖΖ: 8,99%
ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ: 1,4%
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum